Merhabalar, öykünüzü okudum ve izninizle -haddim olmayarak- biraz eleştireceğim. Umarım alınmazsınız, burada paylaştığınıza göre eleştirilere açık olduğunuzu farz ediyorum.
Öncelikle bu bir aksiyonu anlatmak için bir çalışma, alıştırma gibi olmuş. Yani onun dışında bir olayı yok. Öncesi yok, sonrası yok. Süsü püsü yok. Sadece bir olay var ve onu okuyoruz. Yani keşke güzel bir kurguya yerleştirilseydi bu cümleler, bence çok daha iyi olabilirdi.
Sanki yazdıktan sonra tekrar okuyup düzeltmemişsiniz çünkü çok harf hatası var. Eksik virgüller var. Bence tekrar dönüp düzeltince çok daha okunaklı olacak. Düşük cümleler var bir de. Birkaç tane örnek vermek istiyorum:
Araba hızlı bir biçimde toprakta kontrolünü kaybederken.
Kaybederken ne? Ya önceki cümleyle ya da sonraki cümleyle bağlanması lazım bu cümlenin.
Sürüsü direksiyonun sağa sola oynatarak arabada ki dengeyi sağlamaya uğraşıyordu.
Ben bu cümleyi anlayamadım. Öznemiz sürücü direksiyonunu mu sağa sola çeviriyordu? Yoksa sürücü, direksiyonu mu sağa sola çeviriyordu? ("-ki"nin yazımında da yanlış var burada. "-ki" ve "-de"lere çalışmanız gerekiyor.)
Polisler daha yakınlaşmadan böyle bir mücadeleye gireceklerini tahmin etmemişlerdi.
Tahmin etmeyen kim burada? Yani anlatabiliyor muyum ufak düzeltmelerle bu düşüklüklerden kurtulabiliriz, örneğin:
"Polisler onların daha yakınlaşmadan böyle bir mücadeleye gireceklerini tahmin etmemişlerdi."
veya sadece bir virgül ekleyerek:
"Polisler, daha da yakınlaşmadan böyle bir mücadeleye gireceklerini tahmin etmemişlerdi."
Şekil olarak ise forumlarda paylaşırken satır araları bırakmanızı öneririm. Hem paragraflar hem diyaloglar arasına, öyle okuması daha kolay oluyor.
Son olarak aslında bir aksiyon çalışması olarak güzel olmuş, güzel anlatmışsınız. Sadece dilbilgisine biraz dikkat etseniz, tekrardan okuyup biraz düzeltseniz çok daha güzel olacak

Başarılarınızın (ve yazılarınızın) devamını dilerim.