Kayıt Ol

E.T. 30. Yaşını Kutluyor

Çevrimdışı Denaro Forbin

  • *****
  • 2114
  • Rom: 54
    • Profili Görüntüle
    • Bilimkurgu Kulübü
E.T. 30. Yaşını Kutluyor
« : 14 Ekim 2012, 13:21:39 »
Steven Spielberg imzalı E.T.'nin 30. yıldönümü, özel bir DVD ve söyleşilerle taçlandırıldı. Kalplerde taht kuran E.T. tüm zamanların en başarılı dördüncü filmi.

Steven Spielberg'ün fenomen yaratan filmi E.T. otuzuncu yıldönümünü kutluyor. ABD'de halen tüm zamanların en başarılı dördüncü filmi sayılan 1982 tarihli bilimkurgu filminin yıldönümü vesilesiyle Spielberg ile bir söyleşi yapıldı.

Uzaydan gelen sevimli bir canlı ile yalnız bir çocuğun arkadaşlığını anlatan E.T.'nin 30.yılına özel DVD'de yer alan söyleşide usta yönetmen, "Bundan on yıl kadar önce anladım ki, E.T.'nin modası hiç geçmeyecek," diyor. Uzaylı E.T.'nin öyküsünü, çocukların gözünden anlatmayı amaçladığını, o nedenle de filmde Wallace haricindeki yetişkin karakterleri ya siluet olarak, ya uzak mesafeden, ya da belden aşağı gösterdiğini belirten Spielberg, o zamanlar 6 yaşında olan ve Gertie karakteriyle çok sevilen Drew Barrymore ile diğer çocuk oyuncuların, kendisinde baba olma isteği uyandırdığını söylüyor. Yönetmen, çocukken annnesi ve babası boşandığında kafasında yarattığı "hayali arkadaş"tan esinlenerek E.T. karakterini oluşturmuş.



Star Wars'ü bile geçti

Filmde Elliot adlı çocuk karakteri canlandırdığında 10 yaşında olan Henry Thomas şimdi 41 yaşında. Thomas, "Bugünün teknolojisi ve sinema bilgisine karşın insanlar bana hala filmde bisikletin nasıl uçtuğunu soruyor. Mavi ekran ve geri planda projeksiyon kullanıldı. Bu eski bir numara," diyor. 10.5 milyon dolar bütçeyle California'da çekilen ve tam ismi "E.T. The Extra-Terrestrial" (Uzaylı E.T.) olan film, 1982 yılında en büyük gişe başarısını elde etmiş ve dört Oscar'a layık görülmüştü. Tüm zamanların en başarılı filmleri arasında ise Star Wars'u dahi geride bırakarak liderliği elinde tutuyordu. Ta ki 1993'te yine bir Spielberg eseri olan Jurassic Park'a tahtını kaptırana dek...

E.T.'nin tüm zamanların en çok sevilenlerinden olması, efektlerin yoğun olmamasına ve bisiklet sahnesi gibi görsellerinin hafızalara yerleşmesine bağlanıyor.

Kaynak: Taraf Gazetesi