Benim iki değil dört kitabı aynı anda okumuşluğum da vardır ama o dört tane kitabın ikisi daima bir yerde durur, okunmaz.
Kişiden kişiye değişir aslında bu. Bazı insanlar bir kitaba başlar, beğenmez, belirli bir yerden sonra başkasına başlar, yeni başladığı kitabı bitirir ve eskisine bakar yeniden.
Mesela ben de o insanlardanım. Bazen bir kitabın gazına çok gelirsiniz, atıyorum o kitabın serisi vardır ve elinizde de tüm kitapları vardır. O gazla ilk kitabı okuyup öbürüne geçersiniz ama anlarsınız ki hep aynı evrenden kitaplar okumak sıkmış (ki bana çok olur bu). Ama kitabı bitirmek de istersiniz. Bu yüzden çareler aramaya başlarsınız. En sonunda aklınıza bir fikir gelir: Şu an okuduğunuz kitabı özleyene kadar başka bir kitabı okuyacak, o başka kitap bitince de hemen yarım bıraktığınız kitaba geçeceksinizdir. (%100 tescilli, denenmiştir)
Dediğim gibi çok yaşadım bunu. Mesela Gediksavaşları Efsanesi serisinin ilk kitabı Büyücü Çırak'ı okuduktan hemen sonra Büyücü Usta'ya geçmiştim, ancak ben kısa bile olsa aynı evrende geçen iki farklı kitabı art arda okuyamam. Bu yüzden 132. sayfasında bıraktım, 2 aydır da öyleydi. Bakın 2 "ay". Kitap okuma tarihimde bir ilki gerçekleştirdim. Neyse, işte onun ardından 3-4 kitap bitirdim ama bir türlü Büyücü Usta'yı okuyasım gelmiyordu. En sonunda derin bir nefes aldım ve okumaya başladım. Şimdilerde neden bu zevki daha önce tatmadım diye o kadar pişmanım ki. Gerçekten harikulade bir kitap, belirli bir yerden sonrasını iki üç saat gibi bir sürede aralıksız bitirdim.
Kısacası aynı anda birden fazla kitap okumayı yukarıda bahsettiğim durumlarda deneyin bence yalnızca. Tabi siz bir blog yazarıymışsınız, bu gibi durumlarda birkaç kitabı aynı anda okumayın derim daha önceden düşüncelerini belirten arkadaşlar gibi.