Kayıt Ol

Skyfall - 007

Çevrimdışı KoyuBeyaz

  • ********
  • 2753
  • Rom: 59
  • Rasyonalist dominant.
    • Profili Görüntüle
Skyfall - 007
« : 02 Kasım 2012, 22:23:36 »

Not: Bu kısa tanıtımın daldan dala atlayan yapısı filmle özdeşleşmesi içindir.

Son Bond filmi Skyfall bugün vizyona girdi.

Konu: MI6 ciddi bir saldırıya uğrar ve kurumun değerleri temelden sarsılır. M’e karşı sadakat testinden geçen ajan James Bond kişisel bedelleri ağır olsa da, tehdidi bulup her ne pahasına olursa olsun yok etmelidir. Zira MI6’yı ciddi riske sürükleyen isim Silva adında gözü kara, gizemli bir adamdır...

Sinema tarihinin en uzun soluklu aksiyon film serisi olan gizli ajan 007 James Bond'un nefes kesen macerası bu sefer Türkiye, Çin ve İngiltere ekseninde geçiyor.

Serinin 23. filmi olan Skyfall'da 2000'li yılların son Bond'u olarak Daniel Craig'i izlerken ünlü aktöre M rolünde seyircinin alıştığı üzere Judi Dench, Silva rolünde Javier Bardem, hukümet görevlisi Mallory olarak Ralph Fiennes, seksi Bond kadınları olarak ajan Eve rolünde Naomie Harris ve Severine rolünde Bérénice Marlohe eşlik ediyor.

Yönetmen koltuğunda Sam Mendes'in oturduğu filmin Türkiye dışındaki diğer çekim mekanları arasındaysa Şangay, Londra ve İskoçya’nın kuzey bölgeleri yer alıyor.

IMDB Puanı: 8.3
Yönetmen: Sam Mendes

Kişisel Görüş: Filme büyük bir merakla gittim. Daniel Craig'i Bond rolüne yakıştıran azınlıktan olduğumu baştan belirteyim ve bana göre bu filmde de rolünün hakkını verdiğini söyleyeyim. 007'den beklenecek bir soğukkanlılığa ve duruşa sahip olmakla birlikte bu filmde biraz daha yaşlanmış halini görüyoruz. Hafif salmış kendini, zaafları çıkmış ön plana. Belki de önceki filmlere kıyasla bu kez Bond kızlarıyla daha az teması olmasının da nedeni budur, bilemedim. Ha benim canıma minnet, o ayrı.

Filme gelirsek... Klişeydi diyebilirim. Konusu, pek çok sahnesi ve sonu oldukça sıradandı. Aksiyon sahnelerinde beklenen etkiyi vermiş olmasına karşın Craig'in baş rolünde olduğu diğer filmlere nazaran biraz daha sakin olduğu da söylenebilir. Yönetmenin elinde çok da sağlam bir senaryo yok ama işlenişin daha iyi olmasını beklerdim doğrusu. Genel bir kopukluk, bir sonunu tahmin edebilme durumu vardı maalesef. Bunun dışında klasik bir Bond filmiydi ki bu da güzel bir film olduğu anlamına geliyor zaten tek başına.

Yalnız filmin bir noktasında öyle bir saygı duruşu yaptılar ki şapkam olsa çıkarırdım. Bond severlerin çok hoşlanacağı bir sahneydi, spoiler olmasın diye söylemeyeyim ama eğer takip ediyorsanız orada genişçe sırıtacağınıza eminim. Film de o saygıya uygun olsa daha hoş olurdu tabi. Ne yapalım artık...

Ha bir de öğrendik ki film yapımcılarının gözünde biz asla çağ atlayamayacağız. Filmin ilk sahneleri İstanbul'da geçiyor ama ne İstanbul...

Filmi izlemeyecek olsanız bile şu müziği dinlemeden geçmeyin. Adele yapmış, iyi ki de yapmış. Sanırım en iyi Bond filmi müziği bu.

Adele- Skyfall
Uzay elbisemle kavgaya hazırım.

Çevrimdışı Fırtınakıran

  • *
  • 8351
  • Rom: 1
  • Unique Ravenclaw
    • Profili Görüntüle
Ynt: Skyfall - 007
« Yanıtla #1 : 02 Kasım 2012, 22:31:06 »
Of bu şarkı ya!

Sanırım en karizmatik isimli Bond filmi olduğu kadar en güzel soundtrack'e de sahip olan zincirdeki halkaydı. En azından benim için.

Daniel Craig'i ben de yakıştırıyorum ya. İlk seçildiğinde "çirkin çekiciliği" diye diye adamı ilginç durumlara soktular ama bence ne çirkin ne de sırıtıyor. Bir ajana yakışacak soğukkanlılığa sahip olduğu konusunda da hemfikirim. Kısaca, ben kendisini yakıştıran azınlıktanım.

Filmdeki bazı güzel detaylar üzerine eğilinse çıtayı çok daha yukarıya çekebilirlermiş. Açıkçası o önemli detaylar (Bond'un kendini saldığı kısımlar mesela) üzerinde durulmaması filmi oldu bittiye getirmiş. Uzun da bir filmdi aslında. İzlerken sürekli bu gerekli parçaların derinlerine inilmesi halinde filmin nasıl farklı bir boyuta geçebileceğini düşünüp durdum.

Ayrıca, kötü karakterin konumu düşünülürse çok daha malzeme çıkabilirmiş. O da zayıf kalmış diye düşünüyorum. Halbuki film gayet sağlam başlıyor ve kötümüzün kimliği ortaya çıkana kadar kendisi kara bir gölge gibi hem bizi hem de MI6'yı izliyor.

Filme hiçbir beklentim olmadan gittiğimi belirtmem lazım. Tüm bunlara rağmen keyifli vakit geçirmeme yardımcı oldu. Belki de beklentim olmadığından böyle oldu, fakat izlenesi olduğunu da düşünüyorum açıkçası.

Yine de, o soundtrack çok başka bir şey. Çok da güzel uymuş.

Çevrimdışı Arthur515

  • **
  • 101
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Skyfall - 007
« Yanıtla #2 : 02 Aralık 2012, 20:25:30 »
Bu filmde klasik Bond filmlerinde olduğu gibi çağın ötesinde teknolojilerle yaratılmış harika araçlar, silahlar vb. göremiyoruz. Diğer filmlerdeki "En iyi ajan Bond'dur.", klişeside bir nebze olsun sonlandırılmış. Ayrıca ana görev olarak büyük bir kitle imha silahını durdur, yan görev olarakta kız arkadaşını kurtar, klişesinden de (evet çok fazla klişe dedim) kurtulmuş Bond'umuz. Senaryonun geliştiğine inanmama rağmen bence eski Bond çok daha iyiydi. 7/10 puanlamada Adele'in payı büyük tabi :)