İlk sorularınız herkesin sorduğu ama kimsenin cevabını almadığı sorular, Brandon Sanderson'un da cevaplamasına
izin verilmediği (veya cevabını bilmediği) sorular. (
Kaynak)
İkinci soru hakkında epey okuduktan sonra size tek bir cevap değil birkaç farklı şey söyleyeceğim istediğinizi seçin
. Yüksek ihtimal ile Aviendha zaten hamile, çadırda birlikte epey zaman geçirdiklerini biliyoruz. Bu da geriye Min'in çocuklarının nasıl görüneceği problemini bırakıyor: Birisi, Rand ve Min'in -bağışlayın- "tavşanlar" gibi olduklarını ve Min'in de savaştan önce çadırda vakit geçirdiğini dolasıyla onun da çoktan hamile olabileceğini iddia etmiş. Başkaları ise Min'in çocuklarının Moridin'e benzeyeceğini söylemiş. (Bir de Min'den doğacak çocukların pek de bir öneme sahip olmayacağını düşünüyorlarmış o yüzden üstüne düşmemişler bunları yazanlar.)
Üç zaten iki ile epey bağıntılı, ben Aviendha'nın zaten hamile olduğunu (Son Savaş'tan 1 ay sonra öyle olduğunu fark eder sanırım.) düşünüyorum o yüzden onu atlayacağım. Min hakkında da eğer aradan çok vakit geçmezse aynı şekilde savaştan önce hamile kaldığını iddia edebilir.
Not: Gına geldi çocuk işinden (epey okudum çünkü), hiç aklıma takılmamıştı bile
.
Daha detaylıca okumak isterseniz
KaynakDördüncü soruda ise büyük bir ihtimalle tekrar karşılaşacaklardır reenkarnasyon yoluyla, ancak bu sefer Karanlık Varlık'ın desteğinin eksikliğinden dolayı büyük bir olay yaşanacağını düşünmüyorum.
Beşinci soruda hafızam taze değil ama bahsettiğiniz Seanchan hükmündeki dünyanın teknolojisinin tanımı şöyle yapılmış
By then, the Raven Empire seemingly dominates the Westlands uncontested. The Empire's technology has advanced to the point that firearms, automobiles, and electric lights are commonplace, and a railway is being built across the Aiel Waste to link the Empire with Shara.
It is ambiguous as to whether this vision shows what will occur or what could potentially occur. Since Aviendha forces Rand to include the Aiel in the Dragon's Peace as a result of her vision of the Aiel's fall, however, it is possible that this particular future was circumvented.
Seanchan=Raven Empire olarak biliniyormuş o çağda.
A Wheel of Time Wiki: Fourth AgeAltıncı soruda da Shara'nın kesin olarak nerede olduğunu gördüğüm bir harita bulamadım, ama yine de diğer kıtayı fethetmek için kocaman orduyu Aiel'lerin kurak dağlarından geçirmek denizden gitmekten daha zor olurdu bence. Yanınızda yük taşıyacak hayvanlar vesaire götürmektense gemilere yükleyip gitmeyi daha akıllıca buluyorum.
Yedinci olarak Afet Karanlık Varlık'ın dünya üzerindeki etkisi. Kuzeyde olmak kurak olamamak anlamına mı geliyor? Afet zaten doğal bir şey de değil. Ayrıca dağlar da doğal değil diye düşünmüştüm ben onları Dünya'nın Kırılması sırasında yükselen dağlar olduğunu düşünüyorum, belki deliren Yüz Yoldaş kendileri ile Shayol Ghul arasına bir şeyler sokmak istemişlerdir
. Daha fazla okumak isterseniz:
A Wheel of Time Wiki: Great BlightSon olarak hiçbir fikrim yok, araştırmak için vaktim de yok sanırım. Eğer sorularınızı yanıtlarken yanlış bir şey yazdıysam affedin, kolay gelsin.