Kayıt Ol

Hayallerim Yetmiyor

Çevrimdışı Death Symbol

  • **
  • 67
  • Rom: 0
  • Dare to...
    • Profili Görüntüle
Hayallerim Yetmiyor
« : 27 Kasım 2012, 23:53:12 »
Hayallerim Yetmiyor

Hayallerim yetmiyor. Ne anlama geliyor bu? Açıklayacağım da, önce bir konuya açıklık getireyim. Yazmak için dizüstü bilgisayara kurulduğumu ya da hali hazırda dizüstü bilgisayarda kuruluyken birden bire yazmak istediğimi sanmayın. Sadece şarkı dinliyordum ve birden Word dosyası açtığımı fark ettim. Sonra içimden gelen şeyi en kısa şekilde açıklamam gerektiğini hissettim, bu iki kelime çıktı. Ama tabi bu iki kelimeyi yalnız başına kullanıp bir konu açarak bir yerlerde paylaşırsam bunun bir spam olmaktan ötede görülemeyeceğini fark ettim. Alakası olan bir konuya cevap olarak yazabilirdim, ki o zaman bile bir spam olurdu, ama ilgisi alakası olan bir konu göremedim.

Size edebi bir cümleymiş gibi geliyor mu? Bir insanın hayallerinin yetmeyişi size bir şey ifade ediyor mu? Hiçbir zaman son derecede edebi paylaşımlar yaptığımı ya da çok güzel edebiyat yaptığımı iddia etmedim. Ama edebiyat benim gözümde bir sanattır ve sanatı sanat yapan şey ruhtur. O ruhla yazıyorum ben de işte, o duyguyu hissederek yazıyorum, o mimikler oluşuyor şu an yüzümde. Kabul ettiğim bir gerçek varsa, o da şudur; ben hiçbir zaman kendime yazar gözüyle bakmadım. Benim en iyi olduğum şey yazmak değil, şarkı söylemektir diye her zaman söylemişimdir. Duygularımı en iyi yansıtabildiğim alan kesinlikle müziktir. Duygu yoğunlukları, sesimizin kalitesini etkiler. Edebiyat da bu şekilde işte.

Sadece iki kelime yahu, hayallerim yetmiyor. Bu kadar basit, bu kadar gerçek. Nedir bu yetmeyen hayaller? Hayallerden kastım kendimi World Of Warcraft evreninde bir büyücü olarak hayal etmem değil tabi. Kabul etmek gerekirse, o da var tabi. Ama benim hayallerden asıl kastım, giden insanları, bir daha asla gelmeyecek olan insanları hayallerimde yaşamam ve bunun gerçeği uzaktan yakından andırmaması. Korkarım bu böyle. İnsanlar doğası gereği bir şeyler isteyen canlılardır ve istediklerini elde etmiş olduğunun hayalini kurması da gayet doğaldır. Ama yetmiyor işte.

Tüm gece bekliyorsun, gelir diye. Genelde yataktasınızdır, ama benim tavsiyem gözleriniz pencerede bekleyin, daha gerçekçi oluyor öyle. Sanki gerçekten gelebilecekmiş gibi oturun ve pencereden dışarıyı izleyin, onun gelmesi gerektiğini düşündüğünüz yeri. Günlerce tekrarlayın bunu, saatlerce. Sonra o gelmiyor tabi. Siz hayalinizde onun gelmiş olduğunu hayal ediyorsunuz ama sonra zamanı geri sarıyorsunuz, yine gelmemiş olduğu zamana dönüyorsunuz. Sonra yine onun geldiğini hayal ediyorsunuz ama neden sonra yine başa dönüyorsunuz. İleri gidemiyor hikâyeniz. Neden? Neden bu böyle oluyor? Hayaller neden yetmiyor? Neden birileri gerisini hiç düşünmeden, hoyratça çekip gidiyor ve siz onu zaten yeterince yapmacık görünen hayallerinizde bile yeterince hayal edemiyorsunuz? Neden sadece döndüğü hayalini kuruyorsunuz ama hemen sonra tam bir geri zekalı gibi başa sarıyorsunuz?

Şimdi beni daha iyi anlıyor musunuz? Hayallerin neden yetmediğini?

Sanmıyorum.

Şöyle anlatmayı deneyeyim o halde: Gerçekten, onla geçen günlere hayalleriniz yetebilir mi? Birebir yaşadıklarınızın yerini, beyin hücrelerinizin küçük bir oyunu doldurabilir mi? İnsanların hayaller kurmakta son derecede başarılı olduğu söylenir. Yalandır. Ne zaman bir olayı veya olguyu, baştan sona, başka yerlere çekmeden, tamamıyla hayallerinizde yaşatabildiniz?

İki kelime, fazla değil, az değil. Durumu anlatabilecek, durumu gerçekten anlatabilecek tek iki kelime. Edebi bir değeri var mı sizin takdiriniz olsa da, anlatabildiysem önemli olanı başardım demektir. Son kez bu kelimeleri yazacağım ve anlamını biraz da size bırakacağım.

Lahmacun güzeldir.

Pardon, yanlış kelime seçimi.

Hayallerim yetmiyor.
'cos everybody hurts, sometimes.

Çevrimdışı TerreneWorld

  • *
  • 19
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Hayallerim Yetmiyor
« Yanıtla #1 : 29 Kasım 2012, 17:05:19 »
Bu yazının ne üslubu eleştirilebilir ne de içeriği. Çünkü bu yazı değil, bu sensin, senin benliğin ve senin düşüncelerin. Bu yüzden eleştirme hakkını kendimde bulamıyorum.Manasını çıkaramadığım cümlelerin de, böyle kalsınlar çünkü öğrendiğimde duygularını yitirecekler.
 
Ve gerçekten lahmacun güzeldir.