Valla okudum.
Şöyle ki; zaten cevap için 20 saniyem bulunmaktaydı. Ve cevabın röportajda olduğu fikri nereden aklıma gelebilirdi?Hadi geldi diyelim, 20 saniye içerisinde o kadar uzun röportajdan cevabı nasıl bulabilirdim? Hakikaten zordu ama. Nitekim biri zoru başardı. Bize de tebrikler ve iyi okumalar demek düşer.
Diğer yarışmacıları bilemem ama benim soruyu bilmemde şans faktörünün çok önemli bir rol oynadığını düşünüyorum. Röportajı okuduğumda John Scalzi'nin Journey grubundan esinlenerek baş karakterine isim vermesi ilgimi çekmişti. O sebeple aklımda kalmış olma olasılığı yüksek. Benim hikayem üç aşağı beş yukarı bu şekilde. Zoru başarmaktan ziyade şansla ilgili daha çok. Bu arada iyi dilekleriniz için teşekkürler. Pek mümkün gözükmese de umarım kitapları yakın zamanda okuyabilirim.
İlk sorunuzun cevabı çok zor değil aslında. Radyo yayını sırasında Fırtınakıran soruyu sormadan cevabı kitaplarda veya İngilizce sitelerde bulamayacağımızı söylemişti. Ben tam o anda sorunun uydurma olduğunu düşünmeye başlamıştım ki bir aydınlanma yaşadım ve aklıma Kayıp Rıhtım röportajı geldi. Şansıma soru hatırladığım(çalıştığım) yerden geldi de cevabı gönderdim.
Bazı sorular bence de zordu. (Hatta bu seneki soruları Tübitak'ın hazırladığını düşünüyorum

) Gerçi bana sorarsan bazı soruların (Özellikle Turin sorusu, yeri gelmişken sevgili Fırtınakıran'ı bir kez daha saygıyla anıyorum burada

) cevaplanması imkansıza yakındı ama insanlar hemen cevap veriyordu. Sorular çok da zor olmasa gerek diye düşünüyorum bu sebeple. Sanırım şu anda kedi-ciğer sendromundan muzdaribim.
Ben de kitap kazanan arkadaşları buradan tebrik edeyim. Diğer üyelerimiz içinse;
buyrun burdan yakın