Kayıt Ol

Amanaman

Çevrimdışı KingKiller

  • ***
  • 519
  • Rom: 2
    • Profili Görüntüle
Amanaman
« : 09 Şubat 2013, 13:14:12 »
İlkel bir kabilesel avcı-toplayıcı ırkı olan Amanin’ler, ya da bazı bölgelerde verilen ismiyle Amanaman’lar büyük ormanlar ve otlaklı ovalarla kaplı bir gezegen olan Maridun’un yerlileriydi.
Uzun ince, sarı ve yeşil derili olan Amanin’ler ağaçlarda yaşarlardı ve daldan dala uzanabilmelerini sağlayan çok uzun kolları vardı.
Ortalama bir yetişkinin boyu 2-3 metre arasında değişirdi. Yerde fazla hızlı değildiler, fakat vücutlarını bir top haline gelecek şekilde eğerek saatte kırk beş-elli kilometre hızla yuvarlanarak ilerleyebilme yetenekleri vardı.
Bir Amanin kabilesinin nüfusu çok kalabalıklaşınca kabilenin gençleri ovaları aşıp yerleşecek başka yerler aramaya giderlerdi. Gittikleri bölgede başka bir kabile varsa onlarla bölgenin kontrolü için savaşa girişirlerdi. Bu savaşlara yerel dilde ‘takital’ adı verilirdi. Bunu inceleyen İmparatorluk, Yavin’den yaklaşık onbir yıl önce kabilelerden birinin lideri-bu liderlere de kabilenin tarihini yazıp kaydettikleri için ‘bilgi koruyucu’ denirdi- ile özel bir anlaşma yaptı.



Yavin Savaşı’ndan kısa bir süre sonra Antropolog Mammon Hoole bir grup Amanin’i gizlice izledi ve bu anlaşmanın neyle ilgili olduğunu anladı. Kabileler aralarında savaş yapıyor ve kazanan taraf kaybedenleri İmparatorluğa çeşitli işlerde kullanılmak üzere köle olarak satıyordu. Bundan kısa bir süre sonra İmparatorluk Maridun’u kendi haline bıraktı. Jabba the Hutt İmparatorluğun başlattığı köle ticaretini bir ölçüde devam ettirdi, ama Amanin kültürü artık değişmişti. Bazı gençler daha büyük kasabalar inşa edip modern teknolojiden yararlanmaya başladılar, bazıları da blaster ve benzeri modern silahları rakip kabileleri yok etmek için kullanmayı öğrendiler.
Eski kabile liderlerinin çoğu zamanla gençleri geri kazanmak için kentlere gitti. Bunu yapamadıkları zamanlarda da başka gezegenlerden gelen ziyaretçilere yerel süs eşyaları satmaya başladılar.

Alıntıdır = http://www.starwars.gen.tr
“Ona reddedemeyeceği bir teklif sunacağım” ( Don Vito Carleone)