Kayıt Ol

Aqualish

Çevrimdışı KingKiller

  • ***
  • 519
  • Rom: 2
    • Profili Görüntüle
Aqualish
« : 09 Şubat 2013, 13:18:39 »
Çoğu antropolog Aqualish’lerin içlerinde, ırkın evriminin ilk başlarından kalma bir öfke ve kızgınlık bulunduğuna inanırdı. Aqualish’ler gerçekten de genel olarak çabuk öfkelenen bir ırktı ve sebepsiz yere birden parlayıp şiddete başvurmalarıyla meşhurdular.
Anavatanları Ando’da Aqualish’in iki türü ortaya çıkmıştı: Gezegenin bataklıklı adalarında evrimleşmiş olan Quara, ya da parmaklı Aqualish, ve uçsuz bucaksız denizlerde evrimleşmiş olan Aquala, ya da yüzgeçli Aqualish.


Quara’lar Ando’daki Aqualish nüfusunun sadece onda birini oluştururdu ve Aquala’ların sürekli ve şiddetli ön yargılarıyla ve kendilerini küçük görmeleriyle yaşamışlardı nesillerce. Bu yüzden iki grup arasında neredeyse aralıksız devam eden bir ırk savaşı meydana geldi.
Buna rağmen, İmparatorluğun doğuşundan yaklaşık 15.000 yıl önce başka bir gezegenden gelen yabancı bir gemi dünyalarına indiğinde güç de olsa barışa ve zoraki bir ortaklığa yanaştılar. Daha önce uzaydan hiç bir ziyaretçi görmemiş olan ve gökyüzünden bir istilanın geldiğini sanan Aqualish grupları bu ‘tehdide’ karşı birleştiler ve tüm öfkeleriyle geminin mürettebatına saldırıp herkesi acımasızca öldürdüler. Gemiyi ise sağlam ele geçirdiler ve zamanla uzay gemisi yapımını öğrendiler. Uzay yolculuğu yapacak kadar ilerlediler ama teknolojilerini daha fazla geliştiremediler. O dönemden beri Aqualish’ler daima başkalarının teknolojilerini çalıp kendi amaçlarına adapte eder olmuşlardır.
Derin uzayda yolculuk yapabilecek hale gelir gelmez Aqualish’ler diğer gezegenleri de istila etmeye kalkıştılar. Eski Cumhuriyet kuvvetleri onları çabucak durdurdu ve tüm ırk silahsızlandırıldı. Fakat artık galaksinin geri kalanındaki hayatı öğrenmişlerdi ve bireyler ya da küçük gruplar halinde etrafa paralı asker, ödül avcısı, haydut ya da korsan gibi rollerde yayılmaya başladılar. Galaksi’de bu kadar kötü bir şöhrete ulaşmaları da bu dönemden sonra başlamıştır.

Alıntıdır = http://www.starwars.gen.tr
“Ona reddedemeyeceği bir teklif sunacağım” ( Don Vito Carleone)