Kayıt Ol

Kowak Maymun Kertenkelesi

Çevrimdışı KingKiller

  • ***
  • 519
  • Rom: 2
    • Profili Görüntüle
Kowak Maymun Kertenkelesi
« : 09 Şubat 2013, 13:36:23 »
Kowak maymun kertenkeleleri bir Dış Halka gezegeni olan Kowak’ta yaşayan hareketli, oyuncu ve sürüngenimsi bir ırktılar.
Çoğu kişi onları aptal görünümlü bir ırk olarak tanımladığı bu canlılar uzun, esnek kulaklara, gaga gibi bir burna ve çılgın sarı gözlere sahiptiler. Ufak boylarıyla yırtıcı hayvanlar için kolay yemmiş gibi görünen bu sürüngenler aslında çevik vücutları, cisimleri kavrayabilen kuyrukları, keskin gözleri ve güçlü işitme duyuları sayesinde çok zor yakalanbilirlerdi. Üstelik normalde kahverengi olan derileri de farklı ortamlarda tonunu değiştirebilir ve etoburların onları görmesini iyice zorlaştırabilirdi.



Maymun kertenkeleleri ağaç yuvalarında yaşar ve ağaçtan ağaca atlamaktan zevk duyarlardı. Böcek, kurt ve küçük kemirgenlerle beslenirler ve hareketli vücutları çok fazla enerji tükettiğinden sık sık yeme ihtiyacı duyarlardı.
İlk karşılaşmada birisi tuhaf, spastik gibi davranışlarından ötürü maymun kertenkelesinin zeki olmayan bir canlı türü olduğunu sanabilirdi. Fakat akıllıydılar ve gelişmiş bir espri anlayışları vardı. pek çok dilde konuşmayı öğrenebilirler, ama sadece canları istediğinde başkalarıyla iletişim kurmaya tenezzül ederlerdi.
Bu yaratıklar çok nadiren anavatan gezegenleri Kowak’ın dışında görünürlerdi. Nadiren gezegene gelen gemilere sızıp tuhaf yerlerde ortaya çıktıkları olurdu. Böyle bir maymun kertenkelesi sonunda kendisini Tatooine’de bulmuş ve Jabba the Hutt’ın saray şaklabanı olmuştu.
Akıllı olmalarına rağmen bu canlılar sanki biraz daha evrimleşmenin eşiğindeymiş gibi görünürlerdi. Yapılanmış bir yaşam tarzları ve toplulukları yoktu, fakat gruplar halindeki yuvalarda bir hiyerarşinin sınırları içinde davrandıkları göze çarpıyordu. Liderlik gruptaki en yaşlı dişinin göreviydi. Ve bir yuva grubundaki her maymun kertenkelesinin özel bir görevi vardı; yiyecek toplayıcı, yuva yapıcı ya da avcı hayvanlara karşı gözcü gibi.
Coruscant Üniversitesi’nden Kowak’ı ziyaret eden bir grup zoolog bu raporu yazmışlardı:
”İlk başta maymun kertenkeleleri varlığımızdan dolayı çekingen ve endişeli görünüyorlardı. Biz de onlara fazla sokulmadık ve onları uzaktan izleyip, kampımızı yavaş yavaş onların yuva alanlarına doğru kaydırdık.
Bir hafta sonra kampımızı ziyaret etmeye, malzemelerimizi inceleyip çadırlarımızın içlene bakmaya başladılar. Onlara yiyeceğimizden verdik ve kamp çevresinde istedikleri gibi dolaşmalarına müsade ettik.
İşte bu andan itibaren herşey zıvanadan çıktı.
Olaylar, uyku tulumuma bir yılan koymalarıyla başladı. Yılan bacağımı ısırdı ve neredeyse normalin iki katına kadar şişmesine sebep oldu! Sonra ekipmanımızı kurcalayıp bozmaya, tüm yiyeceklerimizi yemeye, çadırlarımızda saklanmaya ve dalların üstüne su dolu kaplar çıkarıp kafamıza dökmeye başladılar.
Onlarla baş etmek mümkün değildi ve daha fazla araştırma yapmak da imkansızdı. Kampı toplayıp orayı terketmekten başka seçeneğimiz kalmamıştı.


Edit = http://www.starwars.gen.tr den alıntıdır.
“Ona reddedemeyeceği bir teklif sunacağım” ( Don Vito Carleone)

Çevrimdışı LegalMc

  • ****
  • 1215
  • Rom: 33
  • Unimpressed was his default state.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Kowak Maymun Kertenkelesi
« Yanıtla #1 : 09 Şubat 2013, 13:37:35 »
Mümkün olduğunca bilgileri başka bir siteden almamaya çalışalım. Aldığımız zaman da kaynak belirtelim lütfen.
Yaşasın!
Ne kadar da ideolojik yaklaşıyoruz birbirimize.

Çevrimdışı KingKiller

  • ***
  • 519
  • Rom: 2
    • Profili Görüntüle
Ynt: Kowak Maymun Kertenkelesi
« Yanıtla #2 : 09 Şubat 2013, 13:38:01 »
Tamam.
“Ona reddedemeyeceği bir teklif sunacağım” ( Don Vito Carleone)