Hani vardır ya, hayatınızdaki çoğu şey olması gerektiği gibi gitmez. İyi bir sosyal etiketiniz yoktur. Yalnızsınızdır. Sizden büyük beklentileri olan insanlar vardır, bir de sizin kendi büyük beklentileriniz. Bunlar gerçekleşecek diye kendinizi kasar durursunuz. Hayat hop o kadar kolay değil diye durdurur sizi.
Etiketler ve sosyal sınıflar size ağır gelmeye başlar. Ben sanatta ve ekonomide başarılıyım futbolda başarılı değilim diye eğlenceli insanlarla sohbet edemeyecek miyim dersiniz. Sohbet etseniz bile bu sizi onlar tarafından istenilen kişi yapmaz.
Aslında hepsi bununla ilgili değil mi ? Bu sosyal seviye olarak üst düzeydeki kişilerin gözüne girebilmek. Tamam kendinize olan özgüveniniz var biliyorum ama hepimizin amacı insanlar tarafından sevilmek değil mi ? Düşünsene etrafında hiçbir insan yok. Çizdiğin resimler, bestelediğin şarkılar, yazdığın yazılar bunların ne önemi var ? Kimse okumayacak, dinlemeyecek, seyretmeyecekse.
Ha birde sorumluluklar var tabi. Kimisinin okulu. Kimisinin işi. Bazen her ikisi. Şimdi aklıma gelmeyen türlü türlü sorumluluklar. Düşünsene, bunların hepsi birleşiyor. Zaten sana ağır gelen, kafanı kurcalayan ve sürekli zihninin soğuk ve boş köşelerine fırlatmaya çalıştığın bu tüm düşüncelerin üstüne birde sorumluluklar ekleniyor. Kaçmak istiyorsun kaçamıyorsun.
Hadi kaçtın. Evdesin odandan çıkmıyorsun akşama kadar PC ile haşır neşirsin. Üç gün geçti diyelim. E sonra sıkılacaksın. Hadi bakalım şimdi birde bu düşünce çıktı. Hepsinin üstüne bunu da ekle.
Beklide tüm bunlardan kaçış eğlencede gizlidir. Eğlenmeyi bilenler için tabi. Bir laf vardır “tüm zorluklara rağmen gülmesini bil” diye. İşte o gülmeyi öğrenmek çok zor. Şahsen benim için zorluklar yokken bile çok zor. Çünkü derinlere indiğimizde hep bir takım zorluklar var ve derinlerden çıktığımızda birde sığ sulardaki zorluklarla karşılaşınca işler epey sarpa sarıyor.
İşte bu durumda insan düşünüyor “Yeter ya. Bana yetti bu kadarı.” Odanın içinde makası ararken diğer kısım ağır basmaya başlıyor. “Hayır daha gençsin.”
Bu hal sanırım intihara meyillilik hali. Ben asıl intihar kısmını merak ediyorum…
Hepsi yalaağğnnn