Filmi izlemedim ama yorumları ve spoilerları okuyunca ben de bir şeyler yazmak istedim.Spoiler: GösterSpoilerları okudum çünkü film Zack Snyder filmi idi. Yani spoiler alacak bişi olmadığına emindim ki öyle oldu. Yani, hikaye manasında aman aman bir etki olmayacağı belliydi. Bunu Zack Snyder kötü bir yönetmendir diye demiyorum, aksine çok sevdiğim ve 300 Spartalı filminden beri her filmini takip ettiğim bir yönetmendir kendisi. Ve yine çok emin olduğum bir şey var ki fimin efektleri ve dövüş sahneleri müthiş olacaktır. Yorumlardan da anladığım kadarıyla bunlar yine yönetmenin ön plana çıkan özelliğini yansıtmış.Filmin hikayesinden beklentim olmaması yine yönetmenden kaynaklanmıyor aslında. DC evreninde geçmesi bence yeterli Hemen kızmayın yahu, herkesin zevki farklı diyip önce bir sıyrılayım. DC evreni aşırı abartı ve bir o kadar tutarsız bir evren. "Abi süper hızlı kahraman yapalım" diyorlar mesela, bunu dozunda bırak di mi... Mesela saatte taş çatlasın 5-6 bin kilometre hızı olsun, hadi bilemedin 100 bin olsun... Adamlar ışık hızını aştırıyor yetmiyor onu bilmem kaç trilyon katı kadar hızlı diyor. (Ki bu adam bu hızı yıldırım çarpması sonucu elde ediyor -_- )E hadi bu karakteri yaptın, yazdığın senaryoyu da ona göre düzenle mesela di mi? Yoook, adam o kadar hızlı ama bir yerden bir yere gitmesi 10 dakika sürüyor bazen. Yahu neden? Bütün kahramanlarında aynı tutarsızlıkları bulursunuz. Süpermen her şeyin içini görür, ebesinin örekesindeki gezegenden gelen yardım çağrısını duyar anında, ışık hızından hızlıdır, serçe parmağıyla gezegeni patlatır, 45 dakika güneşin içinde durur, ama Batman onu döver... Çünkü o Batman... Yani adamların çizgi romanları daha çok 6-12 yaş aralığına hitaben gibi. Sorgulamayan, "anaaa ne kadann da güçlüüü" diyecek tipleri çekecek türden... Bunlar tamamen kişisel düşüncem, elbette takip edenlere lafım yok. Ama bunları mantığa oturtmaya çalışınca okuyanlar, işte ona dur derim. Yahu çizerler bile mantığa oturtmakla uğraşmıyor, ne bu fanatizm arkadaş... Ben de çizgi roman olarak One Punch Man okuyorum hayatımda ilk defa, ama mantığa oturtmam onu. Adam güçlü işte, bitti gitti...Neyse, filme dönecek olursak. Muhtemelen eğer varsa müzikler de güzel seçilmiştir diye tahmin ediyorum. Yine bayık, ağır işlenen, sohbet tabanlı bolca sahneler vardır ama bir Tarantino filmi gibi çileden çıkaran saçma sohbetlerle doldurulmuş değildir bu sahneler. Yine tahminim filmin temposu yükselince bu sahneler tamamen görmezden geliniyordur.Batman konusuna gelince. Yahu Nolan filmlerini sevmeyen bir tek ben miyim. Onun filmleri de aşırı bayık ilerler ama hareket gereken yerler de çok biçimsizdir. Neden bu kadar övülür hala anlamam. Hani bu Hollywood'un zorla meşhur etme politikasından dolayı mıdır nedir diye düşünürüm. Kaldı ki onun filmlerindeki Batman, yani Christian Bale bir tek bana mı iğrenç bir oyuncu olarak görünür. Adamın oyunculukta zirve yaptığı tek film Makinist idi, onda da depresif, suratsız, mimiksiz bir adamı oynuyordu zaten. Ya rolü üstüne yapışmış, ya da adam bildiğin hep öyle... Bütün filmlerde aynı ifade, aynı duruş, aynı ruhsuzluk. (şahsi fikir şahsi, hemen savunmayın adamı bana ) Yani zaten en iyi Batman olması imkansız idi. Ben Affleck afedersiniz her türlü ondan iyi oynayacağı belliydi.Daha filmi izlemeden bunca yorum yaptım ama en kısa zamanda izleyince belki tekrar yorum yazarım, hatta söylediklerimi yutabilirim belki de. Ama bana göre bir kahraman filminin efektleri ve dövüşleri ön planda olmalıdır... Banane adamın dramından, hayatından. Bunu genelde oyunda hikayeye aşırı önem vermeye benzetirim. Ben oyundan aldığım zevke bakarım, 2 tuşa bastıktan sonra hikaye olsa ne olur olmasa ne olur. Hikaye canım çekince kitap okurum arkadaş. Yani her şey olması gerektiği gibi olmalı ve Zack Snyder bunu gayet yerli yerinde yapıyor...(Vay be tek başlıkta 10 şeye birden giydirmişim. Amma dolmuşum kusuruma bakmayın arkadaşlar )