Kayıt Ol

Stoker’ın Kayıp Günlüğü Bulundu

Çevrimdışı Denaro Forbin

  • *****
  • 2114
  • Rom: 54
    • Profili Görüntüle
    • Bilimkurgu Kulübü
Stoker’ın Kayıp Günlüğü Bulundu
« : 17 Ocak 2014, 16:42:54 »

Dünya edebiyatının en önemli eserlerinden biri olan Dracula’nın yazarı Bram Stoker’ın, ölümünün 100. yıldönümünde yayımlanan ve pek çok edebiyatseverin merakla beklediği kayıp günlüğü, Türkçede. İthaki Yayınları’nın Kalem ve Yaşam dizisinin ilk kitabı olma özelliğini de taşıyan Bram Stoker'ın Kayıp Günlüğü, Stoker’ın 1871-1882 yılları arasındaki yaşantısına ışık tutmakla birlikte, gotik edebiyatın başyapıtı sayılan Dracula’ya ilişkin pek çok ilginç bilgiye de yer veriyor.

Stoker’ın Dublin Kalesi’nde memur olarak çalıştığı dönemi kapsayan yaklaşık 100 küsur sayfalık günlük, yazarın büyük – büyük torunu Noel Dobbs’un evinin tavanarasında bulunur. Stoker’ın büyük – büyük yeğeni Dacre Stoker ve Transilvanya Dracula Derneği’nden Dr. Elizabeth Miller tarafından kitaplaştırılır. Stoker’ın ilk nesir ve şiir girişimlerini içeren günlük, aynı zamanda yazara dair pek çok biyografik bilgi ve kapsamlı dipnotları içeriyor. Bram Stoker’ın pek çok fotoğrafı ile birlikte, günlüğün pek çok sayfası yazarın kendi el yazısının olduğu şekliyle kitapta yer alıyor. Edgar Allan Poe'dan Mary Shelley'e, Stoker’ın hangi yazarlardan ilham aldığının ipuçlarını da bu günlükte yakalamak mümkün. Eserde, her bölümün başında editörlerin giriş niteliğindeki açıklamalarına da yer veriliyor.

Günlükten bir sayfa

Bram Stoker’ın Kayıp Günlüğü, hem genç bir yazarın nasıl edebiyatın usta isimlerinden biri haline geldiğini hem de Dracula gibi bir klasiğin yazarının nerelerden ilham aldığını gösteriyor.

Ayrıca kitabın girişini içeren ÖN OKUMA için BURAYA tıklayabilirsiniz.

Çevirisini Uğur Ceylan’ın yaptığı ve yayına hazırlığını Seda Ersavcı  ile Yankı Enki’nin beraber üstlendikleri kitabın tanıtım ve künye bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.