Öncelikle elinize sağlık. Devamını mutlaka okumak isteyeceğim bir öykü yazmışsınız. Notunuz üzerine öykü bitince hata denilebilecek bir şey var mıydı diye göz atarken birkaç yazım yanlışı (-de,da ve -ki eklerinin yanlış kullanımı, üç nokta yerine iki nokta koyma vb.) gördüm, onların dışında dikkatimi çeken bir şey olmadı.
Oldukça akıcı bir anlatımınız var. Öykünün hiçbir cümlesine fazlalık, olmasaydı da olurmuş diyemiyorum, dilinizi yalın ve güçlü buldum.
Öyküyü tanımlamak için zihnimde ısrarla
temiz, tertemiz kelimeleri beliriyor. Bunun çeşitli nedenleri var elbette. Bir defa satır aralığı koymak konusunda cömert davranmışsınız, bu sayede ferah ferah okudum. Sonra öyküde genel bir dinginlik vardı. Genelde biz amatörler karakterlerimize kendi hissettiklerimizi hissettirip, hayata bakışımızı onun aracılığıyla dile getiririz. Ben bunu yapmayı da, öykü yazan kişilerin kendilerini bu şekilde ele verdikleri noktaları yakalamayı da seviyorum. Belki siz de kendinizden yola çıkıp anlattınız, ama hiçbir yerinde Hakan'ı değil Arnekk'i okuyorum diye bir hisse kapılmadım, temiz dememin bir başka nedeni de buydu. Bu arada Hakan'ı çok sevdim. Henüz tanımıyoruz, hikaye ilerledikçe anlayacağız nasıl biri olduğunu ama ilk izlenimimle onu da
temiz buldum

Son zamanlarda okuduğum karakterlerin bencillikleri, kaybolmuşlukları, kötü niyetleri, hırsları vs. beni bunaltıyordu. Hakan sade bir insana benziyor, memnuniyetsizliğine karşı sakin ve durumunu farkındalıkla kabullenmiş hali hoşuma gitti. Arkadaşlarına karşılık vermeyip dışarı çıkarak küfür ettiğinde tebessüm ettim ve en sonda oyunu da yine yumuşak başlılıkla kabul etmesi güzeldi.
Bölüm 1: Gözlemci
21 Nisan 15:45 [Ev Yolunda]
Her zamanki taş ters dönmüş. Bu defa sağından geçeceğim.
İlginç bir nottu bu. Notlar eklemek öyküye renk katmış, devamında da bolca bulunacaklarını umuyorum.
Daha da uzatmak istemiyorum aslında ama bir noktada Ivy hayalden gerçeğe geçer gibi oldu. Bunu biz bilsek ama Hakan için aynı yarı gerçeklik düzleminde durmaya devam etse daha iyi olurdu sanki. Yani hayal dünyasında şimdi gerçek, şimdi değil diye yaşayanmaz gibi geliyor bana.
Genel olarak konuyu ilgi çekici buldum, belki kendinizi biraz daha zorlayıp adı konusunda da daha yaratıcı olabilirdiniz. İsminin onu diğer öykülerden ayıracak bir cazibesi yok. Başka bir öyküye ait olamayacak sadece bu öyküyü anlatan yeni bir isim bulabilirsiniz belki. Birkaç kelimelik, öykünün içeriğinden beslenen, farklı bir tane...
Tekrar elinize sağlık deyip bitiriyorum. Devamını sabırsızlıkla beklediğimi söylememe gerek yok sanırım.