Kayıt Ol

Faerun'un Şehirleri ve Yerleşim Yerleri

Çevrimdışı DarLy OpuS

  • ********
  • 2766
  • Rom: 35
  • Dansımız Marşandiz
    • Profili Görüntüle
    • Uykusuzluk Kulesi
Faerun'un Şehirleri ve Yerleşim Yerleri
« : 13 Şubat 2008, 11:31:20 »
Şaşalar Şehri Derinsu

Orijinal adı waterdeep olan derinsu, unutulmuş diyarlar’ın kurgusal dünyasının bir şehridir, kıta olarak faerun’da yer olarak kılıç sahili’nde bulunur.

Şaşalar şehri olarak da bilinen derinsu kıtadaki en kalabalık ve büyük şehirlerden biridir –ve en önemli politik güçler ordadır- ve gizemli, derinsu’nun maskeli lord’ları tarafından yönetilirler, bu lordların içinde derinsu’nun baş büyücüsü ünvanlı khelben “karaasa” arunsun da vardır.

Naşşehir niteliğinde derinsu’yun yaklaşık 130.000 sakini vardır.

Genel Bilgi

Derinsu, ya da şaşalar şehri, kuzeyin en önemli ve en bilinen şehridir, belki de tüm faerun’un. bu nedenle daggerford’un millerce uzağında olmasına rağmen diyarlar’ın kalbi adlı bölgenin bir parçası sayılır. ( not: sadece daggerford’un çevresindeki topraklar bu ünvanla anılır. bu yüzden derinsu istisnadır.) derinsu’ya giden yol asfaltıdır, ve iyi korunur. şehir kuzeyin mineral zengini topraklarından, güneyin ticaret krallıkları amn ve calimshan’a, doğudaki İç deniz’in krallıklarından, batının deniz krallıklarına kadar her kesimden gelenlerin ticaret yaptığı bir ticaret merkezidir.

Derinsu ismi şehrin büyüleyici ve doğal derinsu limanından gelmektedir. İşte bu limanda büyümeye başlayan şehir sonraları kuzey diyarları’nın ticari bir dönüm noktası olmuştur. bir milyonu geçik insan evlerini derinsu’da kurmaktadır.  şehir kılıçlar denizi’nin kuzey taraflarında sere serpe uzanır, tek ve büyük bir dağ olan derinsu dağı’nın hemen yanında yer almaktadır. eskilere göre, waterdeep dağı’nın eskiden bir cüce kalesi olduğu, ve dağın derinlikleri hala bir çoğunda ölümcül yaratıkların kol gezip bir sürü karmaşık geçit ve tünellerle kaplı olduğu söylenir. bu şehri maceracılar için çekici kılan bir başka özelliği ise dağaltı (undermountain) adı verilen ve derinsu şehri’nin hemen altında bulunan labirentler ve tuzaklarla dolu ama sonunda hazinelerin bulunduğu mağaralar zinciridir.

Büyük bir şehir olmasına rağmen derinsu yardımsever ve iyilikçi bir
şehirdir. maskeli lord’ların ve ve derinsu muhafız birliği’nin büyük çabaları sonucunda böyle bir şehir haline gelmiştir. bu şehrin hemen altında ise üst karanlıkaltı’nda bulunan ve karanlık şeylerin ticareti yapılan skullport şehri vardır. bu şehir derinsu’ya alttan direk bağlantılıdır.

Derinsu Tarihi

Derinsu ilk olarak 900 dr (dalereckoning, harptos takvimi’ni esas alır. bu takvime göre cormanthor’da elflerin ve insanların diktiği dikili taş ilk gün olarak sayılır.) yılında şehir olarak değil de savaş lordlarının toplantı yeri olarak bahsedilmektedir. İlerleyen zamanlarda dikkatleri üstüne çeken bu yerde 1032 dr yılında yerleşim yeri kurulmuş, derinsu’yun ilk lordu ahgharion olmuştur.

Şehir olağanüstü bir hızla büyüdü, 1248 dr yılına kadar bu şehrin altındaki ölüler şehri ve şehrin loncaları gelişti. daha sonra lonca patronları kontrolü ellerine aldılar, ama buu loncasavaşlarının çıkmasına neden oldu. loncasavaşları kendi kötü hükümetlerini kuran iki lonca patronu kalana dek sürdü. 1273 dr yılına kadar süren bu kötü hükümet daha düzgün bir yönetim sisteminin gelmesiyle yokoldu. bu yılda sihirşahlar gelip derinsu’yun gizli lordlarını seçtiler ve derinsu için şaşalar şehri namını kazandığı dönem başlamış oldu.

Sıkıntılar Zamanı’nda şehrin altındaki ölüler şehrinden şehre geçit açılmış ve iblisler derinsu’ya akın etmişlerdir. Şehri harap eden savaştan kader tabletlerinin lord Ao’ya teslim edilmesiyle kurtulmuştur şehir halkı.

Gümüşiay (Silverymoon)

unutulmuş diyarlar dünyasında, gümüşiay, gümüş topraklar konfederasyonu'nun lider konumundaki şehridir (ve, bundan dolayı çoğu kişi tarafından başkent olarak kabul edilir). yüzyıllardır güçlü bir büyücü ve yedi kızkardeşlerden biri, faerûn üzerinde yaşayan en güçlü kişilerden biri ve ayrıca büyü tanrıçası mystra'nın seçilmişi olan yüce leydi alustriel silverhand tarafından yönetilmektedir. alustriel daha sonra tahttan inip yerini taern “yıldırımbüyü” hornblade’e bırakarak tüm bir konfederasyonun lideri oldu.
gümüşiay, birçok yönden myth drannor'un kayıp elf şehrine benzediğinden ve benzemeye çalıştığından bazen "kuzey’in mücevheri" olarak adlandırılır. faerûn'un kuzeyindeki fırtınalı ve vahşi kırların ortasındaki birkaç uygar yerlerden biridir. zengin bir kültürel hayatı vardır ve bütün ırklardan hemen hemen iyi olanların hepsinin buluşma yeri olarak bilinir. nadiren de olsa iyi niyetli olan bir kara elf (korucu drizzt do'urden gibi) bile gümüşiay şehrinde sonunda konukseverliği bulur.
gümüşiay ayrıca büyü geleneklerinin yayılması konusunda da ünlüdür ve birçok ünlü büyücünün evidir. gümüşiay'ın  daimi yapılarından birisi de büyü ile yaratılmış olan ayköprüsü'dür. ayköprüsü görünmezdir ve bir tehlike anında duruma göre açılır ve ya kapanır.
gümüşiay'ı koruyan askeri kuvvet, sernius alathar isimli bir paladinin liderliğinde olan, ünlü gümüş şövalyelerinden oluşmuştur. ayrıca yarı-elf büyücü jorus azuremantle'nin yönetiminde büyücü ve sihirbazlardan oluşan bir tarikat olan büyümuhafızları’ da gümüşiay’ın koruyucu birliklerindendir. argent ordusu’nun yüce mareşali ve gümüş topraklar konfederasyonu askerleri de gümüşiay’da ikamet eder. şuanki yüce mareşal yarı elf, büyücü/savaşçı olan methrammar aerasume'dir.

Gümüşiay’ın Tarihi

Gümüşiay 637 dr yılında ilk defa etrafına taş bir duvar örüldüğünde şehir oldu ve gümüşiay’ın ilk yöneticisi olarak yüce büyücü ecamane truesilver seçildi. önceleri, ahşap binalardan oluşan bir kasaba olduğu için “gümüş kasaba” adı layık görüldü. bu kasaba kolcuların baş tanrıçası mielikki ve tekboynuzlu at olan tanrıça lurue’nin kutsal mekanına kurulmuştu. o zamandan beri yerleşikler bu şehri doğaya karşı çıkmaktansa onla beraber çalışmanın yollarını arama kararı aldılar. bu, sözü geçen iki tanrının kasabayı kutsaması açısından zorunlu kılınan bir karardı.

Ecamane truesilver, şehrin tüm kuzey diyarlarının bilgi ve kültür merkezi olmasını sağlayarak şehrin kalıcılığını arttırmasında bir aracı oldu. bu yüzden şehir sıksık, elf divanı’nın efsanevi başkenti olan “kuzey’in myth drannor’u” olarak anılır. truesilver  bir de kütüphane inşa ettirdi ve ondan sonraki yöneticiler bu sanatsal çabayı sürdürerek gümüşay’ı kültürün, sanatın, bilginin ve büyünün değer kazandığı bir yer haline getirmeye çalıştılar. myth drannor 714 dr yılında düştüğünde, kaçmayı başaran bazı seçkin bilginler bu şehirde iyi karşılandılar, fakat myth drannor’u yok eden iblisler tarafından izlenmişlerdi. şehrin o zamanki hükümdarı yüce büyücü kızıl ahlanthol bu iblisleri ve ardından gelen tehlikeleri bir bir temizledi. varisi ederan nharimlur ise tam tersine yıllar boyunca barış içinde hükümdarlık görevini yerine getirdi. şehrin sınır genişliği olarak iki kat artması onun hükümdarlığı zamanında olmuştur.
yüce büyücülerin varisleri 876 dr yılında bir bir etkisiz hale getirildiler ve savaş lordu lashtor şehir ordusunun komutanı olarak şehri zorla aldı ve birçok büyücüyü öldürerek birçok önemli binayı yoketti. ama lashtor bir yıldan daha az bir zamanda, “kurt leydi” olarak da bilinen bir büyücü olan tanalanthara tarafından tahttan indirildi. kurt leydi 882 yılında bir ork akınını kovma sırasında kendisini feda etmek zorunda kaldı ve öldürüldü.

Gümüşiay’ın üstüne çöken bir başka felaket ise 1150 dr yılındaki vebadır. nerdeyse şehir halkının yarısı bu yüzden yok olmuştur. düşmanın şehir surlarını yıkarak içeri girdiği ilk zaman 1253 dr yılındadır. ordu komutanı khallos shieldsunder zorla şehrin kontrolünü aldığı sırada şehir ork ordusu tarafından saldırıya uğradı. orklar, mevcut durum sayesinde, şehre girmeyi başardılar, ama elflerin ve alustriel silverhand ile kızkardeşi storm’un liderliğindeki arpçılar’ın birleşik güçleri orkları geri püskürttü. ardından alustriel halkın oybirliğiyle şehrin tek yöneticisi olarak seçildi ve sadece alustriel bu şehri bu kadar uzun süre yönetti. alustriel’in yönetimi gümüşiay halkına adeta kutsanmış bir armağandı.

Alustriel’in hükümdarlığı resmi olarak 1369 dr yılında sona erdi. tahttan inerek yerini güvenilir sırdaşı taerl “yıldırımbüyü” hornblade’e bıraktı. hemen ardından 1371 dr yılında gümüş topraklar’ın yüce leydisi ünvanını aldı ve şuan yeni kurulan bu konfederasyonun baş yetkilisi olarak liderlik yapmaktadır.

Gümüşiay’ın Düşmanları

Gümüşiay, gümüş topraklar konfederasyonu’nun lideri konumundaki şehridir. konfederasyon henüz yenidir ve işbirliği sırasında bazı zorluklar çıkmaktadır. birleşmeyi ve beraber dövüşmeyi öğrenmedikleri sürece bölgedeki şehirlerin onları çevreleyen düşmanların pençelerine düşeceği kaygısı yaygın bir kaygıydı. alustriel de tam olarak bu kaygıyı paylaşıyordu ve çabalarını bu yüzden konfederasyonu oluşturma işine yoğunlaştırdı. ve bugün, o ve şehri gümüşiay, konfederasyonu birlikte tutan güçtür.

Gümüşiay, derinsu ve kışgeçmez (neverwinter) şehirleri gibi kuzey şehirleriyle müttefiktir ama düşmanları da vardır. örneğin; amaçları kuzey faerun’a hükmetmek olan ve liman şehri luskan’da ikamet eden sihirbaz ile büyücülerin oluşturduğu büyünün sahipkulesi adlı grup. sahipkulesi’nin liderleri gümüş topraklar’ı (ve böylece gümüşiay’ı), hükmetme arzularını gerçekleştirmek için temel hedef olarak görürler.

Karaltı şehri’nin netherilli yerleşikleri olan shadovarlar faerun’a tekrar geri döndüler (özellikle anauroch çölünün tepesinde ikamet etmektedirler). shadovarlar kendi topraklarını ölümcül düşmanları phaerrimlerden temizleme işiyle meşgul olduklarından gümüşiay’a karşı bir harekette bulunmadılar. fakat, ilerde gölge büyücülerin hangi yolu takip etmeyi seçecekleri bilinmemekte. gümüş topraklar’a saldırabilirler ya da kuzey’de politik bir güç olarak durumlarını güçlendirmek amacıyla diğer şehirlerle diplomatik ilişkilere girebilirler. ama her durumda, gümüşiay otoriteleri karaltı şehri halkını (eski netheril halkı) potansiyel bir tehlike olarak görmektedir.

Diğer şehirleri bir tarafa koyarsak, bir de her an ortaya çıkabilecek yeni bir ork akını tehlikesi var. bu seferki daha ölümcül çünkü çok kudretli bir ork savaş lordu kral obould many-arrows tarafından komuta ediliyorlar. diğer orklardan farklı olarak bu işgalini dikkatle ve sistemli olarak planlıyor ve amacına ulaşmak için yavaş ama kesin bir yol izliyor.

Gümüşiay’ın düşmanlarını bulmak için çok uzaklara bakmamıza gerek yok; çünkü gümüş topraklar’ın kendisinde de düşmanlar vardır. kara kan tarikatı yaratıkların tanrısı malar’a tapan ve birçok kabileden oluşan başıboş bir organizasyondur. –ayormanı’nın çevresinii mesken tutmuş kurt formundaki yaratıklar olan “lycanthrope”lara taparlar. gümüş topraklar insanıyla her zaman çatışma halinde olmalarına rağmen, gümüşiay şehri’nin ve konfederasyonun varlığına bir tehlike oluşturabilecek kadar iyi organize edilmemişlerdir.

En sonuncusu –ama en kötüsü- toril’in derinliklerindeki karanlıkaltı’nda bulunan düşmanlardır. çok yakın bir zamanda menzoberranzan şehrinden, kral bruenor battlehammer’ın liderliğindeki bir cüce kalesi olan mithral salonu’na drow elfleri tarafından bir saldırı olmuş ve ancak gümüşiay ile mithral salonu’nun birleşik kuvvetleri onları geri sürmeyi başarmıştı ama günü kurtaran şey drow elflerinin gece başlayan savaşın uzun süreceğini tahmin edememeleri ve güneşin çıkmasıyla bir bir dökülmeleridir.


Çevrimdışı DarLy OpuS

  • ********
  • 2766
  • Rom: 35
  • Dansımız Marşandiz
    • Profili Görüntüle
    • Uykusuzluk Kulesi
Ynt: Faerun'un Şehirleri ve Yerleşim Yerleri
« Yanıtla #1 : 13 Şubat 2008, 11:33:19 »
Shadovar, Karaltılar, ve Karaltı Şehri


Troy denning’in yazdığı, başbüyücülerin dönüşü üçlemesinin kötü adamları karaltı’nın gizemli büyücülerinden oluşur. netheril İmparatorluğunun geçmişine bakıldığında, karaltı insanları 1,700 yıl boyunca başka boyuta ayrılmışlardı ve çok yakın bir zamanda tekrar faerun’a geri döndüler. karaltı insanları gittikleri yerde karanlığın ilginç güçlerini öğrendiler ve onlardan bazıları -karaltılar- karanlığın gücünü kendi vücutlarında özümseyerek fazladan güç kazandılar.
 
Şehrin Tarihi

Netheril’in son günlerine bakılırsa; uçan şehir karaltı şehri’ni, büyü ile diğer boyutlara (veya “varoluş düzlemlerine”) nasıl gidileceğini ve güvenli bir şekilde nasıl dönüleceğini keşfeden, lord gölge isimli güçlü bir büyücü yönetmekteydi. bu yerlerden biri, ışığın az olduğu ve karanlığın gölge yaratıkları ile yaşam yeri olduğu garip bir alem olan gölge boyutu’ydu.  netheril’in diğer insanları lord gölge’nin keşfini bir köle kaynağı ve istenmeyen şeylerden kurtulmak için bir yer olarak karşılarken, lord gölge bu keşfi bundan daha fazlası olarak görüyordu. o,  ilginç diyarı, diyarın büyüsüne olan uyumunu ve tuhaf enerjisinden öğrenebileceği şeyleri sevmişti. daha sonra, gölge boyutu’na ve gölge boyutu’ndan daha fazla madde taşımanın yolunu buldu, ve sonunda bütün şehri gölge boyutuna gönderecek olan büyüyü tamamladı. bilmeden, netheril’in uçan bir düzine şehrinden biri olan kendi şehrini yıkımdan kurtardı, fakat kendi şehri gölge boyutu’na geçtikten sonraki gün, faerun’daki büyü durarak netheril’in diğer bütün uçan şehirlerinin yere çakılmasına neden oldu. faerun üzerindeki büyü tekrar onarıldığında, lord gölge şehrini faerun’a tekrar geri götürdü, ama harabe ve ölümden başka hiçbir şey bulamadı.
karaltı insanları dehşete düşmüşlerdi ve bu yıkıma neden olan düşmanları, phaerimm’leri (büyülü canavarların biçimsiz bir yer altı türü) ele geçirerek intikam almak için ağladılar. lord shadow yas tuttu ama phaerimmlerin gücünün bir uçan şehre denk olmadığını da biliyordu, bu yüzden bir gün şehrinin geri döneceğine, netheril halkının intikamını alacağına, ve netheril’i önceki görkemiyle tekrardan yaratacağına ant içti. sonra şehri, (beklenmedik durumlardan dolayı) yüzyıllarca kaldığı yer olan gölge boyutuna geri taşıdı. 1,372 dr yılında şehir tekrardan faerun'a döndü.

Karaltı Şehri

Netheril’in bütün uçan şehirleri gibi, karaltı da bir dağ zirvesinden koparılarak yapıldı. lord shadow şehri kopardı ve havalandırdı. düz yüzeyinin merkezi, şehrin uçmasına izin veren ve şehrin büyülü maddelerinin çoğuna büyülü güç veren mythaller adlı güçlü büyülü maddeden oluşur. şehrin geri kalanı bir çok şehir gibi geniş ve küçük binalarla kaplıdır. karaltı, ne vagon trafiğine elverişli geniş yollara ne de limanlara sahiptir çünkü yaratıldığı andan itibaren o bir uçan şehirdir ve yere hiç değmedi. şehir halkı iç ya da tış ticaret meselelerinde uçma ya da nakil büyülerini kullanmak zorundadırlar. bütün mimari eskidir ve şehir halkı tarafından özenle korunur. şehir halkı kökten değişikliğe izin vermez ve binaları onarmak ya da yerine yenilerini inşa etmek yerine var olanları korumak için şehrin bir çok kaynağı vakfedilir.

Karaltı İnsanları

Yaklaşık 25,000 kişiye ev sahipliği yapan şehrin halkına shadovar deniliyor. karaltı’ıda yaşayanların çoğunu bin yıllar önce netheril’de yaşayan normal insanlar oluşturuyor. onlar ölümlüler ve yüzyıllar önceki şehrin asıl sakinlerinin soyundan geliyorlar. az sayıda insan –sadece 500 kadar falan- gölge boyutu'nun enerjisini vücutlarına nasıl enjekte edeceklerini öğrendi ve karaltılar olarak bilinmeye başladılar. karaltılar şehrin liderleri ve faerun'daki planlarının mimarlarıdır. karaltılar, gölgede ve karanlıkta normal insanlardan daha güçlüdürler. ölümcül yaraları iyileştirebilirler, görünmez olabilirler, zifiri karanlıkta görebilirler, büyülü saldırıları omuz silkerek geçiştirebilirler ve bir insandan daha uzun yaşabilirler. karaltı soylularının en yüksek sınıfı, lord gölge’nin kendisi ve on iki oğlundan oluşur. bu on üç adam çok yaşlı ve çok güçlüdür. shadovarlar eski netheril tarzında giyinirler. siyah, kömür grisi, koyu yeşil, ve gece yarısı mavisi gibi koyu renkler gözde renkleridir. parası bol olanlar muazzam güzellikteki mücevheratları takabilirler. koruyucu tanrıçaları, karanlığın ve açığa çıkmamış sırların tanrıçası olan shar’dır. shadovarlar, shar’ın (eski netheril’in de taptığı tanrıça) onları gölge boyutu’ndaki uzun zamanları boyunca koruyacağını hissederler. ayrıca, shadovarlar’ın onun dünyayı sonsuz karanlığa gömme planlarında bazı anahtar roller oynayacağına inanırlar. şimdiki planları bilinmezken, shadovarlar dünyanın tekrar onların olması için planlar yapıyorlar ve arzularını yerine getirecek güce sahipler.

--

İngilizce'den Dilimize Çeviren: ChAoS_LoRd

Çevrimdışı Herr Mannelig

  • ****
  • 924
  • Rom: 17
    • Profili Görüntüle
Ynt: Faerun'un Şehirleri ve Yerleşim Yerleri
« Yanıtla #2 : 17 Şubat 2008, 15:56:28 »
Bilgiler için saol. Ben de kısaca bahsediyim bişilerden:

Faerun'un en işlek, en önemli, oyunlarda en çok oynanan yer kıtanın Kuzey Batısı olan The Sword Coast taraflarıdır. Waterdeep, Neverwinter, Baldur's Gate, The Spine of the World, Mithril Hall, Icewind Dale kısımlarıdır.

Daha doğuya gittiğimizde paladinler ve iyi savaşçıların yetiştiği, yakınlarda bulunan Zhentil Keep(Cyric tarikatı merkezi denilebilir) ile en çok savaşan ülke olan Cormyr, Cormyr'in yukarısında Myth Drannor harabaleri ve Shadowdale'in de içinde bulunduğu Cormanthor ormanları bilinen önemli yerlerdendir.

Doğuda kızıl büyücülerin merkezi, kötülük yuvası olarak tabir edebileceğimiz ama Faerun üzerindeki ticaretin önemli kaynaklarından olan Thay bulunur. Thay ile Cormanthor ormanları arasında kalan Tantras ve biraz güneyindeki Lyrabar da batıya giden ticaret yollarının önemli merkezleridir.

Güneyde Halruaa büyü parşömeni, büyülü eşya ticareti ve barındırdığı güçlü büyücülerle bilinen ama dışarıdan pek kimsenin giremediği büyülü topraklardır.

Güney batıda efsanevi Chult ormanları bulunur. Başkent Mezro ve Castigliar limanları bölgedeki yoğun hammade kaynaklarının kuzeye götürülmesinde önemli rol oynar. Chult ormanları tehlikeli olmasıyla, vahşiliğiyle ve hazineleriyle bilinir. Maceracılar için önemli bir noktadır. Chult adasının kuzeyinde bulunan Calimport limanı da şehrin içinde barındırdığı loncalar ve zengin tüccarlarıyla bilinen önemli bir şehirdir.


Contraataques muy rabiosos, deberemos resistir; Ay Carmela!



Çevrimdışı voyvoda

  • **
  • 202
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Ynt: Faerun'un Şehirleri ve Yerleşim Yerleri
« Yanıtla #3 : 14 Ağustos 2008, 18:36:17 »
saol be biz emek emek çevirelim copy-paste yap sen de :/

Çevrimdışı magicalbronze

  • *
  • 4075
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: Faerun'un Şehirleri ve Yerleşim Yerleri
« Yanıtla #4 : 14 Ağustos 2008, 18:54:09 »
saol be biz emek emek çevirelim copy-paste yap sen de :/
Copy-Paste olayı farklı biraz daha. Arkadaşımız okuyupta koyuyor bunları, copy-paste yapanlarıda biliyoruz ve zaten çevrilmiş bir yazıyı çevirmenin ne anlamı var değil mi daha farklı konular çevirilir.. :)

Sen çeviri iste yeterki, buluruz sana.. :P
"Her neyse sahip olunan, doğar ve ölür.
Bu nefsi müziğin içinde sıkışmış herkes
İhmal eder ölümsüz aklın harikalarını."
- William Butler Yeats, "Sailing to Byzantium "

Çevrimdışı voyvoda

  • **
  • 202
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Ynt: Faerun'un Şehirleri ve Yerleşim Yerleri
« Yanıtla #5 : 14 Ağustos 2008, 20:46:07 »
ya bunları bir arkadaşla çevirdik de ztn, insan bi sorar şuraya koycam fln die...nseya bni sinir eden bi olay var da bi de üstüne burda görünce iice deli oldum..bn çeviriom millet kafasına göre oraya buraya koyuo yok böle daa ii cart curt dierek fln.. >:( (bu arada lafım sana deil darkboy :D )




Çevrimdışı DarLy OpuS

  • ********
  • 2766
  • Rom: 35
  • Dansımız Marşandiz
    • Profili Görüntüle
    • Uykusuzluk Kulesi
Ynt: Faerun'un Şehirleri ve Yerleşim Yerleri
« Yanıtla #6 : 20 Ağustos 2008, 17:26:02 »
ChAoS_LoRd'dan kendi sitemde yayınlamak adına izin aldığımdan emin olabilirsin, hatta onun yollamasını önermiştim ama o uğraşmak istememişti. Kızmayacağından emin olduğum için koydum ve altına da onun çevirisi olduğunu da belirttim.

"Biz çevirelim..." demişsin, ben bu metni ChAoS_LoRd çevirdi diye biliyorum. İşin içinde seninde olduğunu bilsem emin ol bir sorar, yada senin de emeğinin geçtiğini belirtirdim.

Çevrimdışı voyvoda

  • **
  • 202
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Ynt: Faerun'un Şehirleri ve Yerleşim Yerleri
« Yanıtla #7 : 23 Ağustos 2008, 22:22:54 »
ChAoS_LoRd'dan kendi sitemde yayınlamak adına izin aldığımdan emin olabilirsin, hatta onun yollamasını önermiştim ama o uğraşmak istememişti. Kızmayacağından emin olduğum için koydum ve altına da onun çevirisi olduğunu da belirttim.

"Biz çevirelim..." demişsin, ben bu metni ChAoS_LoRd çevirdi diye biliyorum. İşin içinde seninde olduğunu bilsem emin ol bir sorar, yada senin de emeğinin geçtiğini belirtirdim.

hmm ok nese ben ztn öle bi sinirle yazdım :D ama sinir olduum şeyler farklıydı aslında böle çıkardım sinirimi :P

Çevrimdışı FaLLeN

  • **
  • 119
  • Rom: 2
    • Profili Görüntüle
Ynt: Faerun'un Şehirleri ve Yerleşim Yerleri
« Yanıtla #8 : 18 Eylül 2008, 11:04:31 »
Aslında daha birçok yer var, bu çeviriler yavaş da olsa şöyle devam etse güzel olur.

Çevrimdışı magicalbronze

  • *
  • 4075
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: Faerun'un Şehirleri ve Yerleşim Yerleri
« Yanıtla #9 : 18 Eylül 2008, 11:40:27 »
Aslında daha birçok yer var, bu çeviriler yavaş da olsa şöyle devam etse güzel olur.
Çok yakında bu çeviriler hakkında büyük adımlar atacağımıza emin olabilirsin. Başta DL ve FR olmak üzere evrenler hakkında geniş bilgileri sizlerle buluşturacağız. :)
"Her neyse sahip olunan, doğar ve ölür.
Bu nefsi müziğin içinde sıkışmış herkes
İhmal eder ölümsüz aklın harikalarını."
- William Butler Yeats, "Sailing to Byzantium "

Çevrimdışı DarLy OpuS

  • ********
  • 2766
  • Rom: 35
  • Dansımız Marşandiz
    • Profili Görüntüle
    • Uykusuzluk Kulesi
Ynt: Faerun'un Şehirleri ve Yerleşim Yerleri
« Yanıtla #10 : 24 Eylül 2008, 15:06:24 »
Aslında daha birçok yer var, bu çeviriler yavaş da olsa şöyle devam etse güzel olur.

Chaos_Lord bu çeviri dizisine devam etmeyecek.

Çok yakında bu çeviriler hakkında büyük adımlar atacağımıza emin olabilirsin. Başta DL ve FR olmak üzere evrenler hakkında geniş bilgileri sizlerle buluşturacağız. :)

Yardımcı olmaktan mutluluk duyarım. :)


Çevrimdışı Daarlan Gardan

  • ***
  • 722
  • Rom: -1
  • to hell with gatech
    • Profili Görüntüle
Ynt: Faerun'un Şehirleri ve Yerleşim Yerleri
« Yanıtla #11 : 05 Ağustos 2012, 20:35:20 »
Gümüşi Ay'da %40 insan, %20 elf, %20 cüce, %10 yarı-elf, %5 buçukluk, %2 gnome, %2 yarı-ork
%1 farklı ırklardan canlılar yaşamaktadır, ek olarak eklenebilir.
''Civilizations have the morality and ethics they can afford.''

 — Larry Niven & Jerry Pournelle, ''Lucifer's Hammer''

''These colonies in nature can reach at least two million individuals at a time, last for decades, and occupy a hundred cubic meters of space. It was a wonderful achievement to see a fragment of this world captured all around you, so that you almost had the experience of being inside the ant colony when you were in that room.''

 — Robert Trivers, ''Natural Selection and Social Theory'', p. 162

''... Bu amaç doğrultusunda nükleer santraller hedeflenecekse, yapılması gereken şeyler vardır. Çünkü nükleer elektriğe geçiş bir hobi değil, bir akademik egzersiz hiç değil, temel bilimlerden yaygın endüstriyel alt yapıya açılacak bir uygulamadır.''

Ömer Faruk Ağa Yarman 1993