Kitabı dün bitirdim . Şöyle bir sınıflandırma yapmam gerekirse sanırım Harry Potter'ın biraz(hatta çokaz)
karanlık versiyonu diyebilirim.Şimdi içeriğe gelirsek ; kitap gerçekten çok akıcı başına bir oturdunuz mu sabahtan akşama kadar bitirebilirsiniz. Konu biraz bayat( Klasik iyi, kötü çarpışması arayada bir kaç şaşırtıcı olay ekleyelim formülü) olsada kitabı okurken keyif almadım diyemem. Karakterler ise ehh işte ortalama diyelim ana karakterde dahil pek derinleşemiyorlar(-ya da derinleşmiyorlar mı desem ?).Ama kitap sizi bir şekilde alıp götürüyor ve hızlıca bitiriyorsunuz.Bir üçlemenin ilk kitabı ; biraz daha sağlam , ayakları tam yere basan bir giriş yapılamazmıydı ? Pek tabii yapılabilirdi ama bu yazarın ilk kitabımıdır değilmidir , daha önce ne yazmıştır bilmiyorum. Açıpta bakmadım . Yinede biraz acemice buldum.
Şimdi biraz teknik kısımlara gelelim. Çeviriyi beğendim. Kitap gayet anlaşılırdı . Eski ve zor kelimelerdende uzak durulmuş çeviri yapılırken. Zaten orjinal dilide çok ağır duran bir kitap gibi durmuyor bu konuda sıkıntı yok . Ama gel gelelim her cümlede karşımıza çıkan arasına boşluk konulmamış kelimeler , onların uzaktan kuzenleri son iki harfi büyük yazılmış kelimeler . Bazı cümlelerde unutulan noktalama işaretleri vs. . Şimdi diyeceksiniz ki sen önce bir kendi yazdığın cümlelere bak birilerini eleştirmeden önce . Tabii haklısınız ama ben bunu bir iş olarak değil bir okuyucu olarak gördüğüm yanlışları yazaraktan hatası olan arkadaşında bir sonraki işinde bu hataların önüne geçmesini sağlamak.Yoksa banane ben kitabımı aldım bitirdim rafımada koydum

Herneyse Bu kitabın redaksiyonundan forum yöneticelerimizden Fırtınakıran hanıma ait . Kendisinin eleştirelimi yıkıcı değil bilhassa yapıcı olarak algılayıp birdahaki sefere daha özverili çalışacağına eminim şimdiden kolay gelsin

Son olarak kitap biraz (bence) gençlere yönelik bir kitap . Mesela Harry Potter severler ya da şu sıralar başka ne var Açlık Oyunları , Percy Jackson(böylemi yazılıyordu bu )vs severler eminim kitaba bayılırlar.Pek benim için değildi sanki ama yinede keyifle okudum devam kitaplarını çıkar çıkmaz alıp bitiririm o konuda bir sıkıntı yok fakat ben buz ve ateşin şarkısı isterim , zaman çarkı isterim , ortaya biraz rüzgarın adı biraz ejderha mızrağı koy diyenlerle çokta tavsiye etmem . Haftasonu okuyup bitirebileceğiniz bir kitap arıyorsanız iyi bir tercih olablir