Kayıt Ol

MaNga

Çevrimdışı CaptainJarlaxle

  • The Big Bang Theory
  • **
  • 170
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: MaNga
« Yanıtla #15 : 14 Ağustos 2009, 02:18:59 »
Dünyanın sonuna doğmuşum'un klibi Türk yapımı en iyi kliplerden biri bence.


CaptainJarlaxle: The Big Bang Theory Fan No.1.

Çevrimdışı deniz

  • **
  • 75
  • Rom: 0
  • double s
    • Profili Görüntüle
    • kayıp rıhtım
Ynt: MaNga
« Yanıtla #16 : 30 Ekim 2009, 13:02:54 »
arkadasımda manganın posteri vardı. kız uzun zamandır saklıyo posterı:D:D

Çevrimdışı skandy_duygu

  • **
  • 293
  • Rom: 4
  • artık Mersine Türkiye şampiyonasına :D
    • Profili Görüntüle
Ynt: MaNga
« Yanıtla #17 : 09 Kasım 2009, 22:21:33 »
TEK KELİMEYLE MUHTEŞEM ÖZELLİKLE cewapsızsorular, her aşk ölümü tadacak, ülyam geldim manyak şarkılar hepsini dinlerken kendimden geçtimxD msn2nede hangi manga şarkısısıntestini çözdüm dünyanın sonuna doğmuşum çıktıxDD...
‘Üzgünüm Beverly ama seni dövmek zorundayım.Bunu senin iyiliğin için.Eğer tuvaletten bir örümcek çıktığını söyleseydin,benden dayak yemek zorunda kalmayacaktın’”

Çevrimdışı Alexis Nancy Mable

  • *
  • 7
  • Rom: 0
  • Fly Baby Fly!
    • Profili Görüntüle
Ynt: MaNga
« Yanıtla #18 : 09 Ağustos 2011, 02:05:49 »
Açılın dostlar çılgın fanlardan biri geldi =))
Biliyorum kızacaksınız bazılarınız ama isim düzeltilebilir mi?
Grubun adı maNga çünkü, MaNga da Manga da değil.
Tek bir harfin büyük küçük meselesi yüzünden kızmayın bana =) maNga işte. Öyleyse Öyledir. Fark etmiyor demeyin ediyor çünkü. Biz buna çok dikkat ediyoruz :) Ne kadar fanım görün işte :P :)


Ferman Akgül




1979 Ankara’da doğan Ferman Akgül (Vokal) ’ün müzik ile tanışması dokuz, on yaşlarındayken ailesinin aldığı basit bir piyano ile oldu.
1998’de Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesine girdiği dönemlerde çalıştığı ilk gruplarla tanıştı. Turntable çalmak için girdiği bir hardcore grubu olan“Virgin Pulp” ta solistlik yapmaya başlayan Ferman daha sonraları “Colik” ve Özgür Can Öney’in de davulcusu olduğu “70lik” ile beraber çalışmaya başladı.
“70lik” ile birlikte uzunca bir sure çalıştıktan sonra Cem Bahtiyar’ın da bas gitaristi olduğu “Seven” grubuna girdi ve bundan sonra da bir süre müziğe ara verdi.
2001 yılı sonlarına doğru Özgür’ün daveti ile henüz yeni kurulmuş ve solisti olmayan maNga grubuna katıldı.
maNga ile devam eden müzik kariyerinin yanında 2006 yılında Marmara Üniversitesi Sinema bölümünde yüksek lisansa başlayan Ferman, 2009 yılında bu bölümden mezun oldu. maNga ve bir kaç farklı sanatçı için video klip çalışmaları oldu. Bunun yanı sıra Üsküdar Musiki Cemiyeti'nde eğitime başlamışken Eurovision çalışmaları yüzünden cemiyete ara vermek zorunda kaldı. Şu anda maNga'nın yeni projelerinin yanında üniversite kariyerini daha da ilerletmek için doktoraya hazırlanıyor.


Yağmur Sarıgül


1979 yılında Antalya'da doğan, ilkokul yıllarından itibaren müzik eğitimi alan Yağmur Sarıgül “Yamyam” (Gitar) gitardan önce piyano ve keman eğitimi aldı.
Sırasıyla; Hacettepe Konservatuarı Yarı Zamanlı Piyano, Bilkent Üniversitesi Müzik Hazırlık Keman, Ankara Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Gitar bölümlerinde eğitim gören Yağmur, Gazi Üniversitesi Müzik Eğitim Fakültesi'den mezun oldu.
2001 yılına kadar “Laterna” ve “6/8” gruplarıyla çalışan Yamyam, 2001 sonlarına doğru üniversiteden arkadaşı olan Orçun Şekerusta ile  maNga grubunun temellerini attı.
maNga' nın ilk albümü "maNga" ve ikinci albümü  “Şehr-i Hüzün” ün yardımcı prodüktörü olan Yağmur, 2010 Eurovision Şarkı Yarışması için hazırlanan "We Could Be The Same" şarkısının İstanbul versiyonunun müzik prodüktörlüğünü Haluk Kurosman ile birlikte üstlendi.


[Ayrıca Yağmur emo falan değil belirteyim de]


Cem Bahtiyar


1979 yılında Denizli'de doğan Cem Bahtiyar (Bas Gitar) orta 3. sınıf öğrencisiyken karne hediyesi olarak ailesinin aldığı bass gitarla profesyonel müzik hayatına ilk adımlarını atmış oldu.
Denizli Belediye Konservatuarı ve Denzili Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan bir yıl sonra eğitim hayatına Bilkent Üniversitesi’nde devam eden Cem müziksiz 3 yıldan sonra Ferman'ın da vokalistliğini yaptığı “Seven” grubuyla tekrar bass çalmaya başladı. Grubun ilk bas gitaristinin özel nedenlerle gruptan ayrılması sonucu maNga'ya dahil oldu.

Özgür Can Öney


Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi Uzay Bilimleri bölümünden ayrılan ve Anadolu Üniversitesi Kamu yönetimi bölümünde öğrenci olan Özgür Can Öney, lise yıllarında Batıkent Kaya Bayazıtoğlu Lisesi’de kurduğu Reblos isimli grupla müzik hayatına başlamıştır.
Davul konusunda ise ilk olarak Gürcan Konanç’tan metod takibi ve nota okuma üstüne özel ders almıştır. Yakın arkadaşları ile daha sonra üniversite yıllarında önce Garnitür daha sonra 70′lik ismini alan bir cover grubu kurmuş ve bu grupla çeşitli barlarda çalmıştır.
1999′da Deli Gömleği’ne katılmış, onlarla da 2 demo kaydetmiş ve bir çok bar programı ve üniversite şenliğinde yer almıştır. Aynı zamanda ANETİT ve A. Ü. Hukuk Fak. Atölye Oyuncuları bünyesinde yer alarak bazı tiyatro oyunlarının müziklerini yapmıştır. 2001 yılında maNga’ya katılmıştır.
2004 yılında İstanbul’a yerleşen ekip albüm çalışmalarına başlamıştır. 2004 yılı, aralık ayında ilk albümlerini çıkaran grup, çok büyük bir başarı yakalayıp bu albüm ile altın plak almışlardır. Bu arada Özgür Can Öney de Okan Duman ve Cengiz Baysal’dan ders alarak kendini geliştirmeye devam etmiş ve maNga ile son 4 yıl içinde yurtiçinde yaklaşık 50 il ve il merkezi ile yurtdışında 6 ülkedede 300′ün üzerinde konser vermiştir.. Özgür Can Öney halen maNga ile müzik yapmaya devam etmektedir. 2009 MTV Avrupa Müzik Ödülleri’nde ” Best European Act ” ödülünü alan maNga , 2010 Eurovison Şarkı Yarışması’nda da 2. olmuştur.
Özgür Can Öney Turkish Cymbals , Efekt Zil ve Yamaha Davulları tarafından desteklenmektedir


Efe Yılmaz


79 yılında Ankara' da doğdu. Liseden mezun olana kadar eğitim hayatını bu şehirde sürdürdü. Çocukluğundan beri müziğin her şekline ilgisi vardı. Orta okul yıllarında diğer arkadaşlarının aksine akustik gitar dersleri yerine davula merak sardı. Çeşitli hocalardan dersler aldı ve o dönem okuldaki grubunda davul çalmaya başladı. Çocukluk yıllarından beri buz hokeyi ile de ilgilenen Efe bir çok kez milli forma giyme fırsatı da yakaladı.
Liseden mezun olduktan sonra eğitim hayatına devam etmek için yurt dışına gitti ve U.S.F te bilgisayar mühendisliği bölümüne girdi. Üniversitede okuduğu yıllarda Amerikan Design, Template Monster gibi firmalarda Grafik tasarım ve dijital tasarım üzerine çalıştı. Pikaba ve Turntablisme olan merakı yurt dışında yaşadığı dönemlerde başladı. Bu enstrumanın kullanımı türkiyede yaygın değildi ve Efe'ye çok ilginç gelmişti.
2000'li yıllarda Türkiye'ye geri dönüş yaptı ve Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi' ne girdi. Üniversite kaydının hemen ardından ilk pikabını ve mikserini satın aldı. Aynı yıllarda dijital müziğe olan ilgisi de artmıştı ve kendi evinde çeşitli remiksler de yapıyordu ve pikapları ile bu mikslerini geliştirmeye başladı.
Aynı dönemlerde Amerika' da oluşan Nu-Metal akımının sıkı bir takipçisiydi ve yapmak istediği müziğe daha da yaklaşmak adına kendine bir grup arayışı içerisine girdi ve maNga' da istediği yeri buldu.
O zamandan beri de kendi istedikleri müziği ellerinden geldiğince icra etmeye çalışıyorlar.

[Artık bıyıksız :) Bıyıkları kesti :P ]


2009 'dan sonrası.

İlk albümlerinin üzerinden geçen 4 yılı aşkın süre zarfında dünyaya bakış açıları olgunlaşan ve müzikal olarak dinledikleri de çeşitlenen grubun daha güçlü bir sounda sahip olan 2. albümleri “Şehr-i Hüzün” albümü,  15 Nisan 2009 tarihinde GRGDN ve Sony Music etiketiyle raflardaki yerini aldı.
Batı ve doğu tınılarının daha çok içiçe geçtiği; ney, piyano, tambur ve bağlama gibi enstrümanların daha çok kullanıldığı “Şehr-i Hüzün” albümünde; Anadolu coğrafyası ve öz kültürümüzün etkileri “Üryan Geldim” şarkısının nakaratında Karacaoğlan’ nın dizelerinden, “Hepsi Bir Nefes” şarkısının nakaratında ise Ömer Hayyam’ ın dizelerinden alıntılarla öne çıkıyor.
Albümün yanında, isteğe bağlı sahip olabilecekleri, grubun solisti Ferman Akgül’ ün prodüktörlüğünü ve yönetmenliğini yaptığı 150 dakikalık grubun kuruluş yıllarından bugüne kadarki hikayesini yansıtan bir “maNga Belgesel DVD”si de bulunuyor. Ayrıca maNga' nın albüm kayıtlarını yaptıkları süreç içinde sevenlerinden topladıkları ses kayıtlarıyla hazırladıkları ve sevenlerine adadıkları bir şarkı da yer alıyor.
Albümün ilk video klibi “Dünyanın Sonuna Doğmuşum” ve ardından ikinci klip “Beni Benimle Bırak” ile tüm kalpleri bir kez daha fetheden maNga, MTV Avrupa Müzik Ödüllerinde “Avrupa’nın En İyi Sanatçısı” dalında Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandı. 5 Kasım 2009 tarihinde Berlin O2 World Arena'da düzenlenen  2009 MTV Avrupa Müzik Ödülleri' nde kendi ülkelerinde birinci olan diğer 21 ismi geride bırakarak  "Avrupa'nın En İyi Sanatçısı"  seçildi. 
Ödülün hemen ardından albümün çıkışından önce Budapeşte’de çekimlerini tamamladıkları  “Cevapsız Sorular” video klibini yayınlayan maNga,  Avrupa zaferini Avrupa’da çekilen bir video kliple taçlandırmış oldu.
2009 yılına ilişkin pek çok değerlendirmede ve ödül töreninde En İyi Albüm, En İyi Grup, En İyi Şarkı, En İyi Video Klip ve En İyi Sahne Performansı dallarında sayısız ödül almaya devam eden maNga, TRT tarafından Norveç’in başkenti Oslo’da gerçekleşecek 55. Eurovision Şarkı Yarışması’nda Türkiye’yi temsil etmek üzere seçildi.
Sözleri Evren Özdemir, maNga ve Fiona Movery Akıncı’ya, müziği maNga’ya ait olan “We Could be The Same” adlı şarkı ile yarışmaya katılan maNga, 29 Mayıs 2010 tarihinde gerçekleşen 55. Eurovision Şarkı Yarışması finalinde, koreografisini Kanadalı sanatçı Genevieve Cleary’ nin yaptığı, İngiliz dansçı Natalie Marrable’ nin maNga’ya eşlik ettiği sahne şovu ile başarılı bir performans sergileyerek yarışmayı 2. olarak tamamladı. Türkiye’ye ilk kez ikinciliği kazandıran maNga, Türkiye’nin ikinci en büyük başarısını elde etmiş oldu.
 “We Could Be The Same”in single CD’si yarışmadan kısa bir süre önce müzik mağazalarında satışa sunuldu. CD’nin içinde şarkının İstanbul, Belçika ve İsveç’te yapılan 3 değişik versiyonunun yanısıra, Gooseflesh tarafından yapılan iki de remix’i yer alıyor. Kapak tasarımı Erdem Yücel tarafından yapılan “We Could Be The Same” single CD sinin içinde; şarkının Gürcan Keltek tarafından çekilen video klibi de mpeg formatında yer alıyor.
Eurovision başarısının hemen ardından yurtdışı konserlerine ağırlık veren maNga, Beyaz Rusya’nın çok önemli sanat festivali "Vitebsk Slavianski Bazaar" da, binlerce hayranı önünde canlı TV konserleri kapsamında Saraybosna’ da ve Sırp hayranları için Belgrad’ da sahne aldı.
Temmuz 2010’da Danimarka’ nın başkenti Kopenhag'da yer alan Tivoli Gösteri Merkezinde muhteşem bir konser veren maNga, ikinci single’ları “Fly to Stay Alive” ı, Temmuz 2010’da Sony Music Danimarka etiketiyle Danimarka' da dijital olarak satışa sundu.
Yurtdışı çalışmaları devam ederken;  Cartel’ den Alper Ağa ile düet yaptıkları ”Evdeki Ses” şarkısına Ferman Akgül  yönetmenliğinde çekilen video klip albümün 4. videosu oldu.
Charles Richards tarafından çekilen “Fly to Stay Alive” videosu tüm dünyada ilk defa MTV Avrupa tarafından yayınlandı. MTV Adria’nın Rock listesinde 1 numaraya yükselen, Top 20 listesinde ise 3 numaraya tırmanan bu şarkıyı yakın zamanda hem Türkiye’de hem de Avrupa ülkelerinde single olarak yayımlamayı planlayan maNga, ayrıca 2011 yılında gerçekleştirmeyi planladıkları bir Türkçe proje için de çalışmalarına devam ediyor.



Albümler
maNga (Sony Music & GRGDN, 2004)
maNga+(Sony Bmg & GRGDN, 2006 )
Şehr-i  Hüzün(Sony Music & GRGDN, 2009)

Single’lar
We Could Be The Same (GRGDN, 2010)
Fly To Stay Alive

Ödüller
“Sing Your Song”  yarışması 2.liği, 2002
Hürriyet Altın Kelebek, En iyi çıkış yapan grup, 2005
MÜYAP Müzik Endüstrisi Ödülleri: Altın Plak Ödülü, 2006
Our Future Dergisi; En İyi Grup, 2006
Jetix TV Ödülleri; En iyi Grup, 2006
Beyaz Show Oscarları: En İyi Performans, 2006
Kemal Sunal Kültür Sanat Ödülleri: En İyi Çıkış Yapan Grup, 2006
Popsav Ödülleri; En İyi Rock ve Alternatif Grup ve En İyi Klip:Bir Kadın Çizeceksin, 2006
Radyo Boğaziçi; En İyi Animasyon Klip (Yalan), 2007
Kanaltürk Ödül Töreni; En İyi Klip: Bir Kadın Çizeceksin ve En İyi Grup, 2007
Yıldız Teknik Üniv. En İyi Grup Ödülü, 2007,2009
MTV Avrupa Müzik Ödülleri, Avrupa’nın En İyi Sanatçısı, 2009
13. İstanbul FM Altın Ödülleri, En İyi Grup, 2009
Pal FM En İyiler Ödülleri, En İyi Şarkı: Dünyanın Sonuna Doğmuşum ve En İyi Canlı Performans, 2009
17.ITU EMOS Başarı Ödülleri, Yılın En Başarılı Grubu, 2009
16. Kral Müzik Ödülleri, En İyi Grup, 2009
55. Eurovision Şarkı Yarışması 2.liği, 2010
Radyo Viva, En İyi Grup, 2010
TurkStars Awards, En İyi Grup, 2010
Blue Jean tarafından 3 dalda ( yılın grubu, yılın şarkısı ve yılın klibi) : We Could Be The Same, 2010
İTÜ, Sosyal Medya Ödülleri, Sosyal medyayı en etkili kullanan grup, 2010
16. Kral Müzik Ödülleri,  En İyi Grup, 2010
Radyo Boğaziçi, En İyi Müzik Grubu, 2010
Muğla Üniversitesi, Altın Kariyer Ödülü, 2010
Ankara Atatürk Lisesi, En İyi Grup, 2010
İstanbul Vergi Dairesi, En İyi Grup, 2010
Balkan Müzik Ödülleri, Balkanların En iyi Grubu, 2010


Fanta Festivalinde çekilmiş bir fotoğraf...


Evdeki Ses Evdeki Ses Bam Bam =))



Fly Baby Fly! =)





Çok bilmişlik ettiğimi düşünmeyin ha :D konu maNga, maNga Fan orada . [Kafiyeli oldu :) ]
Ben de böyleyim işte.

Bu arada Fanta Festivali gerçekten muhteşemdi. Her ne kadar maNga'mızın tarkanın yanında ezik kaldığı düşünülse bile öyle değildi. Alanları farklı bir kere. Tarkan popun mega starı. Bizene poptan :P maNga'nın popla alakası olmadığına göre bir karşılaştırma söz konusu olamaz =)










Çevrimdışı nurileflef

  • *
  • 1
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: MaNga
« Yanıtla #19 : 09 Ağustos 2011, 02:19:11 »
Özgür bayağı zeki çıktı. :D

Çevrimdışı Mimnennaorpi

  • *
  • 39
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: MaNga
« Yanıtla #20 : 13 Ekim 2012, 00:26:08 »
Önceden Linkin Park özentisi olarak görüyordum bu grubu ama sonralarda kendilerini toparlayıp güzel bir tarz oluşturdular özellikle son albümlerinde ;).
Yâ Rab bela-yı aşk ile kıl âşîna beni
Bir dem bela-yı aşktan kılma cüdâ beni

Çevrimdışı Bengü

  • **
  • 305
  • Rom: 9
    • Profili Görüntüle
Ynt: MaNga
« Yanıtla #21 : 25 Aralık 2012, 16:21:34 »
Zamanında çok sıkı bir maNga fanıydım diyebilirim. Bana çok güzel şeyler yaşattılar. Bazı dönüm noktalarımı onlar sayesinde yaşadım. Müzikleri her zaman özeldir, güzeldir. Konserleri acayip eğlenceli geçer. Son albüm ile biraz bozduklarını düşünsem de hâlâ çok iyi müzik yaptıklarını düşünüyorum. Ve son albümde keşke aynı prodüktörleri (Haluk Kurosman) ile çalışsalarmış, daha iyi iş çıkarırlardı.

Çevrimdışı Nightmare

  • ***
  • 627
  • Rom: 8
    • Profili Görüntüle
    • Saklı Günlükler
Ynt: MaNga
« Yanıtla #22 : 26 Ocak 2013, 23:10:29 »
Favori grubum Manga.Şarkılarını beğeniyle dinlerim.Size katılıyorum şehri hüzün çok iyiydi.Özellikle cevapsız sorular ve beni benimle bırak çok hoşuma gider.

Çevrimdışı Bengü

  • **
  • 305
  • Rom: 9
    • Profili Görüntüle
Ynt: MaNga
« Yanıtla #23 : 20 Mart 2013, 14:56:30 »
Geçenlerde grubun turntable'cısı Efe gruptan ayrıldı. Üzüldüm yahu :( Grubun neşe kaynağıdır kendisi. Bir de maNga sahnede bu kadar enerjik ise bunu Efe'ye borçludur. Net. Yeni konserlerde performansları düşecektir, bence. İlk İstanbul konserine gidip görmek gerek :)
Efe'nin ayrılması ile ilgili ayrıntılar Blue Jean dergisinin Nisan sayısında olacakmış. Hem dergide yazıyor hem de derginin yazı işleri müdürü Doğu Yücel'den öğrendim neler olacağını. Merakla bekliyoruz :)
Efe konusunda son bir ayrıntı: Facebook sayfası açılmış. Ulaşmak isteyen, takip etmek isteyen varsa buyursunlar:

Bugün son albümleri "e-akustik"in raflarda yerini almasının 1. yılı imiş. Zaman ne çabuk geçiyor. Koşa koşa ilk günü gidip aldığım daha dün gibi aklımda. Daha nice albümlere maNga!
e-akustik'in kapağını merak edenler, görmüş olup da tekrar görmek isteyenler buraya tıklayabilirler.

Çevrimdışı Veronica.

  • *
  • 20
  • Rom: 1
  • Tümden gel oraya buraya git
    • Profili Görüntüle
Ynt: MaNga
« Yanıtla #24 : 15 Mayıs 2013, 20:35:35 »
Uzun zamandır sıkı fanlarından biri olduğum gruptur maNga. Yakın zamanda djleri Efe Yılmaz gruptan ayrıldı, açıkçası bu beni düşünmeye itti. Ayrılık sonrası bir Blue Jean röportajında Efe ayrılma sebebi olarak tarz uyuşmazlığından bahsetmişti. Ama grup birkaç röportajında farklı tarzların müziklerini olumlu etkileyeceğini de söylemişti. Çoğu müzik gruplarında olan dağılmalar tarz uyuşmazlığıyla açıklanır zaten, fakat ben maNga'yı tükürdüğünü yalamayacağını düşündüğüm için seviyordum. Şimdi ise grup neler yapıyorla değil, sadece müzikleriyle ilgileniyorum.

Hakkını vermek lazım ki konserleri Türkiye kriterlerine göre muhteşem geçer. Sevsem de sevmesem de bulunduğum şehirde ulaşımın kolay olmasının da etkisiyle düzenlenen tüm konserlere gitmeye çalışırım. Gözlemlerimi olabildiğince objektif yaptığımda ciddi anlamda bir sahne grubu olduğunu kanıtlıyor maNga. Birbirlerini tamamladıklarını düşündüğüm Efe Yılmaz ve maNga'nın ayrılması umarım sahne performanslarına zarar vermez. 18 Mayıs Denizli konseri haberi vardı, sahne performanslarını yakın zamanda göreceğiz diyordum ki Reyhanlı'da gerçekleşen patlama nedeniyle konserin ertelendiği haberini aldım bugün. Grubun solisti Ferman Akgül'ün Twitter hesabına girdiğimde art arda attığı 3 tweeti dikkatimi çekti. Paylaşmak istiyorum:

"Her türlü futbol şiddeti, eğlence programı devam ederken konserler iptal ediliyor. O zaman genel yas ilan edilseydi adam gibi..."

"Öyle bi 19 Mayıs kutlaması yaparsın ki, önce Reyhanlı için şarkılar söylenir, sonra teröre inat kutlama yapılır."

"19 Mayıs'ı iptal etmek için bahane Reyhanlı mı oldu şimdi? Ekmeğe yağ sürmek diye buna denir işte... Terörün istediğini ona veriyoruz..."
We run along, and we come up with this idea to go down to the stream and check it out for fish.
Ef