Kayıt Ol

7. Yaşımıza Girerken Geride Kalanlar

Çevrimdışı Fırtınakıran

  • *
  • 8351
  • Rom: 1
  • Unique Ravenclaw
    • Profili Görüntüle
7. Yaşımıza Girerken Geride Kalanlar
« : 18 Ocak 2015, 13:28:26 »
Kayıp Rıhtım yeni yaş magazin hattına hoş geldiniz!

Bu sene de geleneği bozmuyor ve arkamızda bıraktığımız sene boyunca olanları tek bir yazıda toparlıyoruz. (Maraba televole)

Forum Olayları

Bu yıl diğer yıllara oranla oldukça sakin geçti aslında. Pek çok yeni üye Rıhtım'a demir attıkları tekneleriyle birlikte aramıza karıştığı gibi anında eskidiler. Gelen her üyemiz büyük bir mutluluğu da beraberinde getirdi ve her biri forumumuza değerli yorumlar kattılar.

Tartışma Platformu geçen yıla oranla bu yıl daha aktif ve daha "mantıklı" konularla şenlendi. En azından kimse bu yıl "Ben bir roman yazacağım. Hadi bana bir konu söyleyin." demedi. Gözlerimiz çok aramıştı oysa.

Forumun erkek - dişi dengesinde de bir değişim yaşandı. Dış kulvardan gelen sevgili yeni dişi üyelerimiz bu farka darbeyi vurarak dengeleri alt üst etti! Buna en çok benim sevindiğim söyleniyor. Reddediyorum.

Tüm bu sakinliğe rağmen kendisini banlatmayı başaran birileri de olmadı değil hani. Bu yıl da geleneği bozmayarak sansasyonel tartışmlara sahne oldu forum. Kitap fiyatları en çok gündemde kalan konu oldu. Uyarılar yapıldı,konular kilitlendi, en son forumumuzun en sakin insanı magicalbronze tarafından kişiye özel bir ricada bulunuldu. Sonuç? Kişi tüm mesajlarını itinayla, "değiştir" butonunu kullanarak "..." haline getirdi.

Gösterdiği enerji israfı için kendisini tebrik ederiz.

Bunun yanı sıra, bir konu taşıma olayı yaşandı ki bir başka forum olayına dönüştü. Konusu doğru yere taşınan bir değerli üyemiz bunu şahsına bir hakaret olarak kabul etmesi forum gündemini meşgul eden diğer gelişme olarak tarihe geçti. Kendisine diğer üyelerimiz bunun normal bir şey olduğunu söylediğindeyse tabii ki suçlu bu üyelerimiz oldu. Ya kim olacaktı? Cık cık cık.

Son olarak bendenizin yöneticilik unvanından azat oluşu var. En son Ege sahillerinde ayaklarını denize karşı uzatmış pinekliyor olduğum iddia edilmiş. Yeşil rengin baskısından kısa bir süreliğine kaçmış olsam da, kapitalist çarkın bir parçası olmaya devam ederek sabah 6 akşam 6.30 sürünmeye devam ediyorum efenim. HANGİ EGE SAHİLİ?!
Merak edenlere de duyurmuş olalım, kısa zaman sonra sahalara dönüyorum (ühü). Yeniden yeşil yeşil görebileceksiniz beni (böhü).

Kitap Sürprizleri

Bu yıl bekleye bekleye kuruyup gittiğimiz, eridiğimiz, saçlarımızın döküldüğü Brandon Sanderson kitaplarına kavuşma yılı oldu! Kralların Yolu ve Sissoylu en sonunda ülke sınırlarında boy göstererek hayranlarının yoğun ilgisiyle karşılaştı. Kitap daha çıkmadan forumdaki konusu 30 sayfayı bulan Kralların Yolu Sissoylu'daki ilgiyi biraz çaldı gibi görünüyor.
Öte yandan Locke Lamora da bu yılın en güzel sürprizlerinden oldu. Pek çok meraklısı onu dilimizde oldukça özenli bir baskıyla okuma şansına erişti. Aynı şekilde Alacakaranlık Nöbeti (<3) ve bahtsız büyücü Harry Dresden'in 5.kitabı Ölüm Maskeleri de kendisini jiletlemek üzere olan hayranlarının imdadına yetişti.

Konu arası not: Sanderson kitaplarını beklerken dökülen saçlar için Kayıp Rıhtım hiçbir sorumluluk kabul etmemektedir. Biz de mağduruz. Akılçelen Kitaplar'a dava açabilirsiniz.

Bilimkurgu semalarında Andy Weir'ın Marslı'sı çok konuşuldu ve merakla beklendi. Ancak piyasaya çıkışıyla beraber büyük tartışmalarda da başrol oynarak adından söz ettirmeye devam etti. sevenler ve nefret edenler olmak üzere iki zıt kutba ayırdı okurları. Şaşkınız.

Ayrıca Cthulhu'yu çağırmaktan bıkmayan İthaki yine ve yeni bir kapakla Cthulhu'nun Çağrısı'nı basacağını duyurdu. Lovecraft demişken, William Hope Hodgson'ın Sınırdaki Ev romanı da ilk kez Türk okurlarıyla buluşarak korku edebiyatının derinlerinden o korkunç, iskeletimsi elini uzattı. Ürperip sevinmek arasında bir Stockholm Sendromu'na tutulduk gitti.

Son olarak Doğu Yücel ve Barış Müstecaplıoğlu'nu analım. Doğu Yücel Güneş Hırsızları ile yeniden öykülere dönerek bizlerin yüzünü güldürdü. Barış Müstecaplıoğlu ise Şamanlar Diyarı'na son noktayı koydu. BU kitap aynı zamanda Perg Efsaneleri'ni de nihai sonuna ulaştıran kitap oldu.

Daha nice kitap çıktı bu yıl aslında! Bunlar sadece en çok konuştuklarımız. 2014 kitap bakımından bir hayli bereketli oldu yahu!

Kayıp Rıhtım Denince Akla...

Evet, şimdi buldunuz! Hemen onun adı geldi aklınıza! Cevap Eti değil ama Biz Bunu İstiyoruz 2.5!

Bu sene (sonunda) Biz Bunu İstiyoruz #2.5'u yayınlayarak sessizliğimizi bozduk. Bu projemizde bir ilk yaparak basılmamış bir eseri değil, daha önce basılmış ama baskısı yıllar öne tükenip gitmiş hayati eserleri konu ettik. Asimov için yapılan 1 dakikalık saygı duruşundan sonra Robot Serisi'ne dair ne var ne yoksa masaya yatırdık. Gözyaşları sel oldu bu kitaplar tükendi diye. Genç okurlar öfkeli.

Ve Sonra


Bu yıl yaptığımız haberlerde de ciddi bir artış gözlendi. Portal haberle dolup taşmış. Kitaplar bakımından bereket üstüne bereket yağmış. Ayrıca Hobbit filmi kalbimize hançeri sokup kanırtmış ve Star Wars VII dedikoduları gündemimizi oldukça meşgul etmiş.

Yepyeni incelemlerle de yine ekranlarınıza konuk olmuşuz. Dilimiz döndüğünde eserleri ve filmleri masaya yatırıp üzerine ahkam kesmişiz.

Radyo bu sene altın çağını yaşadı sanırız. Giskard ve ryuk'un radyo programları bu sene içerisinde yayın hayatına başlayarak Radyo Kayıp Rıhtım'ı daha aktif bir yer haline getirdi. Wyern ise uzun bir aradan sonra sessizliğini bozup yayın hayatına geri döndü. Yine bendenizse radyodaki yerimi terk etmeyerek takvimdeki yerimi aldım. Bu sene aktif ve düzenli tam 4 yayınımız oldu kısacası. Çok da iyi oldu!

Bitmedi! Utanmadan bir de 5. Türk Çizgi Roman Okurları Ödül Oylaması'nda, okurların değerli oylarıyla En İyi Çizgi Roman Sitesi kategorisinde 1. olmuşuz. Hala şaşkınız. Öyle şaşkınız ki o şaşkınlıkla bir selfie bile patlatmışız. Tirbiyisizlir.

Çizgi romanla ilgili ödül alınca şımaran bizler, Çizgi Düşler yayınevi ile ortak bir yarışma düzenlemeye kalkıştık. Bir de üzerine jüri olarak Dragonero çizgi romanıyla ilgili birer sayfalık yazılar istedik katılımcılardan. Sonrasındaysa bir ay boyunca çizgi romanla doyurduk kazananları.


Bu sene neler olmuş öyle yauv! Ama ne de güzel geçmiş hani! Özellikle bu sene aramıza katılan üyelerimiz ne güzel bir renk kattı bu foruma ve nasıl tatlı yorumlar bıraktı öyle.

7. yaşımıza girdiğimiz şu günlerde 7. Yıl Şenlikleri'ni de resmi olarak başlatmış bulunuyoruz. Gözünüz kulağınız bizde olsun. Her an yeni bir projeyle, ansızın, arsızca karşınıza çıkabiliriz.

Çevrimdışı mit

  • *
  • 5536
  • Rom: 96
  • Kronik Anakronik
    • Profili Görüntüle
    • Yorgun Savaşçı'nın Günlüğü
Ynt: 7. Yaşımıza Girerken Geride Kalanlar
« Yanıtla #1 : 18 Ocak 2015, 15:19:54 »
Hahaha :) Kossskoca bir yıl ancak bu kadar güzel ve esprili bir dille özetlenebilirdi herhalde. Geleneğin bozulmamasına sevindim! Sevgili yeşili kaçmış ama yakın zamanda yeşerecek olan Fırtınakıran'a teşekkürlerimle. ("Ege sahillerinde ayaklarını uzatmış..." cümlesinden sonra evi hızla terk edip sahilleri tek tek dolaştığım yalandır.)
Jackal knows who you are,
Jackal knows where you are.
Try to hide if you dare.
Do your best, i don't care.

Çevrimdışı Fırtınakıran

  • *
  • 8351
  • Rom: 1
  • Unique Ravenclaw
    • Profili Görüntüle
Ynt: 7. Yaşımıza Girerken Geride Kalanlar
« Yanıtla #2 : 18 Ocak 2015, 15:22:36 »
Nasıl olur da radyo progamlarını unuttum peki :)? Bu sene iki adet yepyeni programa kavuştu radyomuz. Onları da unutmamak gerek!

Edit: ekledim radyo programlarımızı da^^.

Ve mit;

Spoiler: Göster

Çevrimdışı Grayswandir

  • ***
  • 815
  • Rom: 14
  • You may have heard of me.
    • Profili Görüntüle
Ynt: 7. Yaşımıza Girerken Geride Kalanlar
« Yanıtla #3 : 18 Ocak 2015, 16:38:20 »
Benim için 2014 yılının özeti:

Spoiler: Göster
In the beginning the Universe was created.
This has made a lot of people very angry and been widely regarded as a bad move.

#hayır

Çevrimdışı okanakinci

  • **
  • 202
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Ynt: 7. Yaşımıza Girerken Geride Kalanlar
« Yanıtla #4 : 18 Ocak 2015, 17:07:22 »
Bütün bir yıl ancak bu kadar güzel özetlenirdi. Bu esprili yazıyı keyifle okudum. Aslında ben Rıhtım'a daha da erken katılmayı planlıyordum ama yılın yarısını askerlik yedi. Benim açımdan pek verimli olmadı ama Rıhtım açısından bence çok verimliydi. Özellikle dikkatimi çeken Biz Bunu İstiyoruz 2.5 etkinliğiydi.

Çevrimdışı u.aslan

  • **
  • 101
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: 7. Yaşımıza Girerken Geride Kalanlar
« Yanıtla #5 : 18 Ocak 2015, 17:18:03 »
Bana göreyse Kayıp Rıhtımdaki en güzel olay Ryuk'un Radyosu oldu. Her açıdan verimli geçen yayın sahibini kutluyorum.

Çevrimdışı magicalbronze

  • *
  • 4075
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: 7. Yaşımıza Girerken Geride Kalanlar
« Yanıtla #6 : 18 Ocak 2015, 21:43:49 »
Ellerine sağlık Hazalcım. Bir kez de ben söyleyeyim: Ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi! Valla neler neler olmuş bu yıl böyle yahu, okurken yoruldum resmen :D

Her yönüyle çılgın bir yıl geçirmişiz! Daha nice çılgınlıklara, nice 7. yıllara diyorum ben de :)
"Her neyse sahip olunan, doğar ve ölür.
Bu nefsi müziğin içinde sıkışmış herkes
İhmal eder ölümsüz aklın harikalarını."
- William Butler Yeats, "Sailing to Byzantium "