Elder Scrolls şahsi fikrimce hikaye olarak çok derin bir oyun. Saatlarce lore okuduğumu, "acaba şu dwemer' ler nerde arkadaş?" dediğimi hatırlıyorum

Online oyunlar oynamak sizin için uygunsa, bir kaç önerim olabilir. Guild Wars 2 ilk önerim, ama iyi bir sistem istiyor, fiyatı da tuzlu gelebilir. Fakat b2p, yani tek seferlik para ödüyorsunuz. MMORPG türünde, güzel ve hoş bir oyun. Şimdilerde yeniliklerle nasıl olmuştur bilemem, fakat 1 sene önce keyif alarak oynamıştım arkadaşlarımla.
Ücretsiz olarak Path of Exile var. O Diablo ruhundan gelen güzel bir oyun. Skill tree beni benden almıştı

Düşük sistemde bile çalışır.
Portal 1 oyunu için öyle ahım şahım sisteme gerek yok. Sıkıntı çekeceğinizi düşünmüyorum. Eğer denemek isterseniz oyunu ben steam' den share yaparım sizinle, beğenirseniz alırsınız

Gelelim moba türüne

Açıkcası pek tavsiye etmem. Şunu saatlerce dota oynayan birisi olarak söylüyorum, ciddi bir vakit kaybı. Kaptırıp gidiyorsunuz. Fakat bu türde kesinlikle deneyin diyeceğim Smite oyunu var. Çeşitli mitolojilerden esinlenmesi ve diğer oyunlara göre farklı oynanışı ile beni büyülemişti. Orta bir sistemde oynayabilirsiniz.
Kart oyunlarını ve de WoW evrenini seven biriyseniz Hearthstone: Heroes of Warcraft güzel bir oyun. Alışması biraz zaman alsa da, alıştıktan sonra ciddi bir keyif veriyor.
Önerilerime bir kaç oyunla devam ediyim hazır yazmışken

Dishonored var mesela. Steampunk (Cyberpunk değil. Sağ olsun fırtınakıran söyledi, hep Deus Ex ile karıştırıyorum şunu) havasında güzel bir action rpg (türünü yalnış söylüyor olabilirim). Hikayesi de gayet güzel, oynamaktan zevk alacağınız bir oyun. İnceleme daha iyi bir fikir verir size:
http://www.merlininkazani.com/Dishonored-oyun_inceleme-56028p1.htmlDragon Age: Origins (diğer oyunlarını pek tavsiye etmem) oyununu önerebilirim. Gerek hikayesi, gerekse oynanışını, gerekse de müzikleri olsun sevdiyim bir oyun. İşin içine fantastik öğeler de girince tadından yenmiyor

İnceleme:
http://www.merlininkazani.com/Dragon_Age_Origins-oyun_inceleme-3445p1.htmlBende ayrı bir yeri olan Fallout' u yazmıyorum, illa birisi yazacaktır

Not. İmla kurallarında ciddi bir sıkıntım var

Bu da türkçemin ana dilim olmamasından kaynaklanıyor herhalde. Okuduğum kitaplar ve sosyal medyada okuduklarım ile anca buraya kadar