2. Hangisi olursa olsun bir Hasan Ali Toptaş romanı, bir de Barış Bıçakçı romanı okumak istiyorum. İlkini Türkçe'nin sınırlarını keşfetmek ve hatırlamak için; ikincisini Türkçe'nin sınırlarına varmadan da çok etkileyici olunabileceğini hatırlamak için. Kısaca iki yazarı da çok sevdiğim için.
Hasan Ali Toptaş için:
Gölgesizler olsun mu okumadıysanız *-*?
Bu yazki hedeflerimi ben de yazayım. Konuyu açan olarak hiçbir şey dememişim. Rezillik

.
1.
Binbir Gece Masalları'na başlamak bu yazın hedefleri arasındaydı. Başladım, ama tek ciltle bırakmak istemiyorum. Yaza
bir cilt daha sıkıştırıp sonra tek tek diğer ciltleri hatmetmeyi umuyorum.
2.
Pelin Aslan Ayar'ın (hocam demek istiyorum kendisine)
Fantastik Roman adlı araştırma kitabını bitirmeyi hedefliyorum. Ona da başladım ama sindirerek, yavaş yavaş gidiyorum özellikle.
3. Ardından
Osmanlı Bilim Kurgusu: Fenni Edebiyat geliyor. O da bu yaz bitmeden bitirmek istediklerim arasında.
4. Henüz almadığım, ama alıp okuyarak İletişim Yayınları'nın bu bomba gibi yeni edebiyat dizisine nokta koymak istediğim bir kitap var:
Edebiyat Nasıl Okunur? En kısa zamanda edinsem güzel olacak. Belki sonbahara ya da kışa sarkar bu kitap. Fakat ölüyorum meraktan.
5.
Bahadır Cüneyt Yalçın'ın kitaplarıyla tanışmak istiyorum ne zamandır. O yüzden ilk kitabı
Mütevazı Bir İntikam ile başlamayı amaçlıyorum.
6. Yaza yetişmeyecek ama,
Kurtlarla Koşan Kadınlar adlı bilgi küpü kitabı da artık en kısa zamanda okumayı hedefliyorum. Sonbahara kalacak sanırım bu da.
7. Son olarak, şöyle kafa yormayacak bir şey bulmalıyım. Ne okumalıyım daha karar veremedim ama, tüm bu güçlü kitaplar arasında sabun köpüğü etkisi yaratacak bir kitaba ihtiyacım var. Onu da bulup buraya ekleyeceğim

.