Teşekkürler arkadaşlar
Ne kadar da hızlı okudunuz? Benim bu yazıyı araştırıp yazmam tam üç gün üç gecemi aldı, üç! Şaka bir yana yorumlarınız için ayrı ayrı teşekkürler
@ Fırtınakıran:
O hâlde ben de yorumuma kocaman bir teşekkürle başlayayım. Hatta iki. Ne de olsa bu makaleyi yazmama ön ayak olan kişi pek değerli Genel Yayın Editörümüzdü.
Fikirlerine sonuna kadar katılıyorum. Sad Puppies'in son kampanyalarındaki tüm iyi niyet söylevlerine ve hareketlerine rağmen beni kaybettikleri çok önemli iki nokta var. Birincisi Vox Day'e hâlâ hiçbir şekilde ses çıkarmamaları, ikincisiyse onların da listesinde John C. Wright'ın bulunması... Vox Day denen insanlık müsveddesi hakkında daha fazla yorum yapmak istemiyorum, sinirlerim bozuluyor çünkü.
Le Guin örneğini vermen iyi oldu gerçekten de. Hatta çok yerinde oldu. Yazıyı yazarken aklıma gelmemesine yandım doğrusu
Todorov ve Tynyanov'dan, bunun gibi daha pek çok konudan haberdar olabilmek için insanın başını gömdüğü kum çukurlarından kaldırması, araştırmacı ve gelişime açık olması, hiçbirini yapamıyorsa da bazı radyo programlarına düzenli olarak katılması lazım
Dresden hakkında da aynı şeyi düşüneceğimizi biliyordum. İşin acısı kazansa bile üzerinde hep bir şüphe bulutu asılı olacak. Aklında da öyle... Puppies listelerinde olup da kazan herkes için geçerli olacak bu ne yazık ki...
@ Lordmuti:
Yazıyı yazarken benim de sürekli olarak aklımda Ötekiler Arasında ve bu ödüle layık göremediğim birkaç kitap vardı. Senin de aynı şeye değinmen ilginç oldu o yüzden
Sevenleri alınmasın ama Ötekiler Arasında'yı okuduktan sonra aklımda ilk beliren ve sonraki günlerde kafamı kurcalayan en büyü soru şuyud: Bu kitap nasıl olur da Hugo'yu kazanabilir? Jo Walton'ın siyasi görüşünü bilmiyorum ama tıpkı Neil Gaiman ve Orson Scott Card gibi popülaritesini kullanarak, köşe yazılarında doğru ismleri överek (Tor'da kitap eleştirmeni kendisi. Tam "yerinde ve merkezinde" yani) bu işi başardığından eminim artık.
@ KoyuBeyaz:
Zaten iyi niyetle başlayan her şeyi bir şekilde bozup kötüye kullanmak doğamızda yok mu bizim?
"İnsanız" sonuçta... Ama çok şükür ki Vox Day ve John C Wright'ın aksine nasibimizi almışız biz insanlıktan. Yalnız Hugo Ödülleri'ne olan güvenim fena sarsıldı benim bu yazıyı yazarken. Sadece birkaç iyi ilişki, biraz poülerlik ya da aynı siyasi görüşü paylaşma dünyanın "en büyük" fantastik ve bilimkurgu ödülünü kazanmanın anahtarı olmamalı. Son olarak Pulitzer değil,
pretzel bekliyorum bu yazının karşılığında
@ okanakinci:
Çok teşekkürler Okan. Aslına bakarsanız konuyla ilgili hiçbir bilgim yoktu daha önce. The Guardian'daki taraflı bir makalenin çevirisini yapıp haber olarak sunacaktık az kalsın. O zaman taraflı olduğunu bilmiyorduk tabii. Okuduklarımın beni tatmin etmemesi ve Sad Puppies - Rabid Puppies ayrımını daha iyi anlayabilmek için Correia'nın blog sayfasına girmem sayesinde kendimi acayip bir araştırmanın içinde buldum. Sonuç sizlr için doyurucu ve tatmin edici olduysa ne mutlu Rıhtım'a.
GRR Martin de tam senin dile getirdiğin şeyi söylemiş aslında. Makale çok uzun olduğu için ekleyememiştim ama madem fırsat doğdu
"Buna toplu oy diyebilirsiniz. Buna oy şişirme diyebilirsiniz. Buna sistemi aldatma diyebilirsiniz. Tüm bu sınıflandırmalarda doğruluk payı var. Ama buna hile yapmak diyemezsiniz. Her şey kurallar dahilinde. Yine de pek çok şey hem yasal hem de kötü olabilir... ve bu da onlardan biri. Bence Sad Puppies Hugo Ödülleri'ni bozdu ve bir daha tamir edilebileceğinden de emin değilim.
"Eğer Sad Puppies kendi ödüllerini başlatmak isteseydi... En İyi Muhafazakar BK, En İyi Uzay Operası, En İyi Askeri BK veya En İyi Eski Usül BK... gerçekte istedikleri şey aslında her neyse... hey, hiç kimsenin buna itirazı olacağını sanmıyorum. Benim kesinlikle olmazdı. Sonuna kadar desteklerdim. Ama bana göre yaptıkları şey bu değil. Onun yerine Hugo'yu ele geçirmek ve onu kendi ödüllerine çevirmek istiyorlar."@ rıhtım:
Çok çok teşekkür ederim. Beğenmenize sevindim
Vox Day maalesef inanılmaz destekçisi olan ve gitgide daha da tehlikeli bir hale gelen bir... adam demeye dilim varmıyor. İşin kötüsü kimsenin ona dur dememesi. Yabancı basın bile garip bir şekilde sadece Sad Puppies'den bahsediyor. Halbuki çıbanın başı o. Fırtınakıran'la azzz önce konuştuğumuz gibi, yerel gazeteler yazamazdı muhtemelen böyle bir yazı. The Guardian gibi bir dev bile taraf tuttuktan sonra...
Son olarak, Orkun Uçar "bile" beğendi ya... ölsem de gam yemem artık
Hepinize teşekkürler.