Kitap fuarları hakkında genel bir yorum yapmam gerekirse fiyatlar konusunda çok beklenti ile gitmeyin.
Tüyap Kitap Fuarı'na hiç katılmadım belki orada durum farklıdır , yapacağım yorumu Kocaeli (Türkiye'nin en büyük kitap fuarı olduğu söyleniyor) ve Antalya kitap fuarlarına dayandırıyorum.
Sahafları saymazsak , yayın evlerinin kendi alanlarında bile fiyatlar internetten yüksek oluyor. Kimi zaman 1-2 tl , kimi zaman 5-10 tl. İstisna durumlar yok mu ? Elbetteki var , örneğin Zaman Çarkı 14 Kitap Set 500tl den satılıyordu. Param yoktu , alamamıştım. Çok üzüldüm

Başka bir örnek ; Locke Lamora'nın Yalanları'nı almayı istiyordum. Fuarda direk İthaki alanında 22 tlye satılıyordu. Direk ilknokta.com'dan (yine İthaki'nin sitesi) baktım , 20 tl olarak gördüm.
Biliyorum , pazarlık yapsam 20 olmaz mı desem illaki kabul edilirdi. Mesele bu değil. Yani ben bir okur olarak kitap fuarına gittiğimde normalden daha uygun fiyatlar beklerim. İnternet üzerinden aynı fiyata alabileceksem bu kadar taban tepmenin anlamı ne ?
Bu sene Tüyap Kitap Fuarı'na gideceğim. Elimde telefonum fiyat karşılaştırması yapacağım , daha uygun olursa alacağım. Size de tavsiyem bu yönde.
En kötü ihtimal binlerce kitabın ve kitap kokusunun arasında (özellikle sahaflar bölümünde ki eski kitap kokusu) çok hoş bir gezenti yaşamış olacaksınız. Yayınevi yetkililerine direk yüz yüze soru sorma fırsatı kazanacaksınız.
Belki bende Zaman Çarkı 14 Kitap Set alabilirim ... O.o