Ben ilk oyunu oynamadım. Bu trailer için neden bu kadar vagon vagon hype treni kaldırıldığını da anlamadım. Şarkı çalan kız var işte dümdüz. Belki ilk oyunu oynamak gerekiyordur bilmiyorum. Zombili falan bir survival oyunu olarak kafamda yer etmiş, konusu gerçekten böyle mi bunu da bilmiyorum
Biraz anlatsanıza, çok överseniz gaza gelebilirim belki. Genç kız - yaşlı adam dinamiği hikaye anlatıcılığı açısından güzel bir şey çünkü. Başarılı örnekleri de var Leon, Witcher, Dishonored 2 gibi. Merak da ediyorum bu nedenle.
Bir filmde ince detaylar gördüğümüzde o filmi daha çok sevmez miyiz? Kaptan Amerika'daki "Bütün gün dövüşebilirim." ayrıntısı mesela. Bu ayrıntılardan bir oyunda bir kaç tane olduğunu düşün.
Gitar sahnesi de o ayrıntılardan. Sana bir gitarla bütün o ilişkiyi özetleyebilecek bir hikaye sunuyorlar ilk oyunda. Bunu yaparken sıkılmanın aksine heyecan duyarak, gerilerek, üzülerek, korkarak ve eh, çoğu zaman sessizce sıvışarak seni hikayeye dahil ediyorlar.
Naughty Dog'un asıl özelliği hikaye olsa da, bunu sinemasal bir dille anlatmayı da çok iyi beceriyorlar. TLoU'da bu yine bir noktadaydı. Son sahneleri hatırlayanlar bilirler. Bunu Uncharted 4 ile ne kadar ilerlettiklerini de gösterdiler ve TLoU Part 2'ye bu kadar hype yapılmasının da bir nedeni.
Bu oyunu diğer oyunlardan ayıran ve bize daha en başında "Ne oluyor birader?" dedirttiği sahnesi var ki... Ne kadar anlatsak boş, açıp oynaman veya hiç yoktan izlemen gerekiyor.