ekhobia, kesinlikle haklısınız.Kitabın akıcılığı ve sizin okurken ki zihinsel durumunuz kitap okuma hızını etkileyebilir. Ve Hazal abla bende kitabı ne kadar zamanda bitirdiğimi kafama biraz taktığım için bu konuyu açarak sizlerinde neler düşündüğünüzü öğrenmek istedim. Bu son zamanlar kitap okumayı bir eğlence halinden, zorunluluk haline çevirdim galiba.Sebebi ise elimdeki kitabı hemen bitirip aklımda olan başka bir kitaba başlamak. Bu nedenle elimde olan kitabı keyif olarak okuyamadığım oluyor. Veya dayanamayıp elimdeki kitabı yarıda bırakıyor,ve aklımın kaldığı kitaba başlıyorum. Bu nedenle önceki kitabı unutabiliyorum :/ Size kesinlikle katılıyorum.
Hazal'a ve ekhobia'ya katılıyorum. Ben ek olarak şunu söylemek istiyorum.
Bir ara bende sürekli yarıda bırakmaya başlamıştım. Böyle 1-2 sayfa sıkılsam hemen bırakıveresim geliyordu.Böyle çok yarıda kalan kitabım oldu sonra büyük çoğunluğunu, nerde hata yaptığımı bularak tamamlamayı başardım. Sorun şuydu ki ben hep bir kitaba başlamadan önce, bittiğinde hemen başkasına başlayabileyim diye (çok fazla okumam gerektiğini ve bunun için çok hızlı olmam gerektiğini düşündüğüm için) 3 tane daha alırdım okuyacağıma ek olarak.Bu yarıda bırakmama sebep oldu.
Okuduğunu bitirmeden yenisini almayaya çalış. Öncelikli önerim budur. He, evet benimde kendimi tutamayıp o çok aradığım kitapları ya da uygun bir fiyata bulduğumda aldığım oluyordu ama hemen gözümün önünden kaldırırdım görüp okuma isteğimi kesmemesi için. Zaten o kitap gözünün önünde durdukça sanki okumuşsun ama kaldırmaya fırsatın olmamış gibi bir durum oluşuyor.
Kitabın niteliği,türü,yazar gibi etkenlerin dışında zihninin ne durumda olduğu da önemlidir ya da ortam. Örnek vermek gerekirse, okuldan döner dönmez kitaba sarılmak çok zor olur. Anca kitabın seni esir etmesi lazım ki yorgunluk,ses gibi iç-dış etkenlere aldanmayasın.
Okunacak çok fazla kitap var ve keşfedilecek çok fazla şey ama acele edersek elimizde olanın asıl keşfetmemizi, öğrenmemizi istediği şeyleri net bir şekilde göremeyiz. Bu da boş bi okumaya yakın olur kanaatimce, tadını çıkarmaya bak diğer kitaplar kaçmıyor

kaçarsa da yakalarsın

Düzenleme: İmla hataları. Rezalet bir Türkçe ile yazmışım biraz önce mesajıma yazılan yeni cevapları göster seçeneği tıkladıktan sonra ne yazmışım acaba diyip baktım kendi yazdığımı anlayamadım