Efendim; elflerin zayıf yönleri kuvvetli yönleri var (misal dayanıklılık eksikliğini çeviklikle kapatmaları), insanların var. Böyle bir yargıya varamazsın bence, oldukça göreceli ve durumuna göre değişkendir.
Sıradan bir elfin, dünya üzerinde ki yürüyen en kudretli insana karşı sahip olduğu bir üstülünlükten bahsetmiyorum elbette lakin okuduğunuz tüm fantastik serileri bir düşünün.
kendi halkları içinde ortalama aynı statüde bir elfle bir insan bir tutulabilir mi ?
misal f.r de bildiğimiz en iyi kılıç kullanan insan artemis değil mi ? eşit şartlarda ki mücadelede (sadece birebirden bahsediyorum) artemis in, drizzt ya da zak a karşı galip gelebileceğine inanan var mı

.
gerçi yazarken fark ettim, en iyi insan artemis olmayabilir. wulfgar olabilir. gerek gücü, gerek drizzt'ten aldığı dersler, gerek gençliği sayesinde belki de odur bilemiyorum. (cidden niye hiç entreri vs wulfgar olmadı ya

) drizzt karşısında wulfgar ın bir şansı olur mu ?
m.e de hurin (yada turin) vs feanor, fingolfin, fingon olsa, kaçımız galip çıkan tarafın insan olacağına inanırız ?
ya da lotr' da yanında gandalf boromir legolas gimli gibi canlılar varken, khazad dum da gördüğü balrog karşısında şekilden şekile giren aragorn un, glorfindel e karşı durabileceğine ?
demek istediğim buydu.