Kayıt Ol

Blues and Bullets

Çevrimdışı mit

  • *
  • 5536
  • Rom: 96
  • Kronik Anakronik
    • Profili Görüntüle
    • Yorgun Savaşçı'nın Günlüğü
Blues and Bullets
« : 20 Nisan 2016, 14:31:32 »

Blues and Bullets oynayan var mı aramızda? :) L.A. Noire tarzı, episodik bir dedektiflik oyunu kendisi. Grafikleri son zamanlarda moda olduğu üzere siyah-beyaz ekranın üzerine sırf kırmızı nüanslardan oluşuyor. Ama "noir" bir oyun olduğu için pek bir yakışıyor doğrusu.

Dedektiflik kısımları aynı L.A. Noire'da olduğu gibi işliyor, ama sorgulama kısmı yok. Olay mahallini inceleyip delilleri bulmaya ve birleştirmeye çalışıyorsunuz. Tek eksisi hata yapmanıza ve yanlış bir çıkarımda bulunmanıza müsaade etmemesi. Bu açıdan biraz Murdered: Soul Suspect'e benzediğini söyleyebilirim. Oyunun çatışma kısmı da (bazen gereksiz uzun gelse de) hiç fena değil.

Ama hikâyesi bayağı sağlam. Al Capone'u yakalayan Eliot Ness'i yönetiyoruz. Kendisi kaçırılan çocuklarla ilgili bir davayı çözemediği için emekli olup bir restoran açmış. Ama yıllar sonra hapisten çıkan Capone kaçırılan torununu bulması için Ness'e başvuruyor. Derken işin içine okült öğeler karışıyor ve olaylar...

Başroldeki abiyi de Doug Cocle (The Witcher/Geralt) seslendiriyor bu arada. Oyunun müzikleri de bayağı iyi. Şimdilik tek sıkıntısı her episode'un neredeyse yılda 1 çıkması.

Açılış Müziği: https://www.youtube.com/watch?v=gkbyhABhStI

Oynanış Videosu: https://www.youtube.com/watch?v=wXvg6DloN00
Jackal knows who you are,
Jackal knows where you are.
Try to hide if you dare.
Do your best, i don't care.