Sırf fragmanının yarattığı meraktan filmleri merak ettiğimiz olur. Veya da takip ettiğiniz ya da aşina olduğunuz yönetmen veya oyuncular var diye gelmesini beklediğimiz filmler vardır. Sırf türü, tarzı ilginizi çektiği için ya da sayamayacağım çeşit çeşit sebepten ötürü dikkate alınmışlar listenize girer filmler.
Vizyona girmemiş/girecek filmlerden hangileri radarınıza takılıyor?
The Monster (2016)Tür: Korku
Konu: Bir anne ve kızı, tenha bir orman yolunda arabaları ile yol alırken, araçları yabani bir hayvana çarpar. Araçları, çarpmanın etkisi ile yoldan çıkar ve kullanılamaz hale gelir. Bu tatsız olaydan sonrası daha da korkunç bir varlığın tehdidi ile ölüm kalım mücadelesine dönüşecektir.
Neden Merak Ediyorum: Korku filmleri ile pek aram yok doğrusu. Yönetmeni de orta karar korku filmleri çekmiş biri. Filmi merak etmemin sebebi Zoe Kazan. O varsa dikkatim de o yöne kayıyor doğrusu
. In Your Eyes'ı da sırf o var diye izlemiştim. Bu sefer rüyaların kızını değil, çocuk sahibi bir anneyi oynaması kariyerinde aldığı rol tiplerini çeşitlendirmesi açısından mantıklı hamle. Kabul, her zaman "rüyaların kızını" oynamıyor tabii ki. Bazı yapımlarda yardımcı rollerde de boy gösterdiği oldu. Bu sefer yer aldığı yapım korku filmi olduğu için performansı kritik önem taşıyor.
Filmin kendisini değil de, Zoe Kazan'ın performansını merak ettiğim için radarıma takıldı.
Power Rangers (2017)Tür: Fantastik, Bilimkurgu, Macera
Konu: (Imdb'deki konu özeti, konuyu bilmeyen yoktur havasında) Etrafları ile uyumsuz beş lise öğrencisi genç, nereden geldiği bilinmez taşların yardımı ile insanüstü güçlere sahip olur. Farkında olmadan elde ettikleri güçler, dünyayı beklenmedik tehlikeden koruma görevini omuzlarına yükleyecektir.
Neden Bekliyorum: Nostalji krizinden değil. Çocuklar için tasarlanmış ve yıllarca bu çizgide devam etmiş temanın bu ruhu kaybetmeden ne kadar karanlık tonlara yaklaşabileceğini merak ediyorum. Meraklanmamda, Baran Köse'nin etkisi de büyük:
Power Rangers Fragman İncelemesi,
Power Rangers - Rita Repulsa İlk BakışBu yaşlı beni, eski ruhun modernize haliyle eğlendirebilme olasılığından dolayı bekliyorum filmi.