Kayıt Ol

Anna Karenina - Lev Nikolayeviç Tolstoy

Çevrimdışı Amèlie

• 531
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Anna Karenina - Lev Nikolayeviç Tolstoy
« : 04 Temmuz 2008, 15:35:55 »

Anna Karenina, Rus aristokrasisine mensup şık ve güzel bir kadındır. Kibarlığı ve saygıdeğer kişiliği ile çevresinde hayranlık uyandırmaktadır. Kocası, yüksek bir devlet memurudur. Anna Ka-renina’nın monoton bir evlilik hayatı vardır; bütün mutluluğu evinde ve çok sevdiği çocuğunda bulmaktadır.
Bir gün, Anna Karenina’ya, ağabeyi ile yengesinin aralarının açıldığı haberi gelir. Anna onları barıştırmak için Moskova’ya gider. Orada Vronski adında yakışıklı, genç bir kontla tanışır. Kontun, Anna’nın akrabası olan bir genç kızla seviştiği haberi ortalıkta dolaşmaktadır. Aslında Kont Vronski, ilk görüşte Anna’ya hayran olmuş ve genç kadına kur yapmaya başlamıştır. Önceleri ilgisiz davranmaya çalışan Anna, bir süre sonra dayanamaz, Vronski’nin aşkına karşılık verir. Bu durum birçok dedikoduya neden olur. Genç kadın bunları umursamaz. Hatta durumu, kocasına bile anlatır. Ağırbaşlı, dedikodudan korkan bir adam olan kocası, karısının itirafları karşısında sarsılır, ama belli etmez. Çevreye karşı itibarlarının sarsılmaması için boşanmayı reddeder. Kocası, Anna’ya, çocuğunun geleceğini düşünerek bu ilişkiye son vermesini ister. Fakat Anna, Vronski’yle birlikte İtalya’ya kaçar.
Anna ile Vronski İtalya’da gözlerden ırak yaşarlar. Dönüşlerinde hiç kimse onlarla arkadaşlık yapmak istemez; dışlanırlar. Bu durum Anna’nın sinirlerini iyice bozar. Sevgilisiyle aralarında huzursuzluk başlar. Vronski de kayıtsız, içe dönük bir kişi olmuştur. Anna, Vronski’nin artık kendisini sevmediğini düşünmeye başlar. İyice bunalıma girer. Yaptıklarından büyük pişmanlık duyar ve sonunda intihar eder.
Anna’nın ölümünden sonra Vronski de manevi bir çöküntü içine girer. Çareyi orduya yazılmakta bulur.

Oldukça güzel bir Tolstoy romanı daha. Anna'nın hayatının içine girmeden önce iyi düşünün, çünkü biraz sıkıcı :P Yine de güzel romanlardandır.

Scarlet

Ynt: Anna Karenina
« Yanıtla #1 : 21 Temmuz 2008, 21:42:37 »
Bikaç yıl önce doğum günümde hediye aldığım, ama daha yarısına gelmeden bıraktığım kitap.. Kötü anlamda değil, konusu, anlatımı falan güzeldi cidden. Ama o sıralar okul dönemine geldiği için, bir de rönesans dönemi kitapları beni açmaz pek ;D , rahat okuyamadığımdan bırakmıştım. Yakın zamanda yeniden başlamayı planlıyorum...

Çevrimdışı Eowyn

• **
  • 65
  • Rom: 1
  • Rohirrim
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 23 Temmuz 2008, 18:04:01 »
ben okudum tolstoyun diğer eserleri gibi harika bir eserdi.
eser evlilik dışı bir aşkın yarattığı hayal kırıklığını anlatıyor

Çevrimdışı Berre

• 1340
  • Rom: 34
  • Güle güle fermuar!
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 26 Kasım 2009, 13:28:10 »
Gayet güzel bir kitap ama her zevke hitap etmiyor...

Çevrimdışı Erymnys

• 496
  • Rom: 8
  • PKBL
    • Profili Görüntüle
    • Erymnys
« Yanıtla #4 : 04 Şubat 2011, 14:08:20 »
muhteşem bir kitap. rus toplumunda kadının yeri nedir tam olarak gösteriyor. karakterlerin işlenişi, o ruhsal buhranların anlatılışına girmiyorum bile. ama en önemli özelliği bence alttan alttan verdiği siyasi mesajdır. her ne kadar kitabın baş kahramanları anna ve vronski gibi görnse de aslında lenin'dir biraz olayı götüren çünkü tolstoy lenin'in ağzından söyler tüm düşüncelerini.
Elleri kalem tutanlara bu kadar düşman varken biz çok acı çekeriz daha, çok ölürüz kan kaybından!..

Çocuk Yetiştirme Sanatı Üzerine Bir Deneme --->Erymnys

Beklerim efendim...