Kayıt Ol

Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği

Çevrimdışı Ireth~

  • ***
  • 482
  • Rom: 4
  • Cönk-ü Alem
    • Profili Görüntüle
Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği
« : 04 Temmuz 2008, 17:37:50 »


Özgün ad: The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (İng.)
Yönetmen: Peter Jackson
Yapımcı:Peter Jackson
Barrie M. Osborne
Tim Sanders
Fran Walsh
Senaryo yazarı:    
J. R. R. Tolkien'in aynı adlı romanından:
Frances Walsh
Philippa Boyens
Peter Jackson
Oyuncular :   
Elijah Wood
Ian McKellen
Viggo Mortensen
Liv Tyler
Sean Astin
Sean Bean
Görüntü yönetmeni :Andrew Lesnie
Kurgu: John Gilbert
Film müzikleri : Howard Shore
Yapım yılı, ülkesi :2001,Yeni Zelanda ve ABD
Dağıtım şirketi : ABD: New Line CinemaABD dışı: Warner Bros.
Süre: Özgün sürüm, 178 dakika;özel genişletilmiş sürüm,208 dakika
Dil :İngilizce, Sindarin
Bütçe :93 milyon ABD doları
Devam filmi :Yüzüklerin Efendisi: İki Kule


Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği, Peter Jackson'un yönettiği Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin birinci filmidir ve 2001 yılında gösterime girmiştir. J. R. R. Tolkien'in aynı adlı fantezi roman üçlemesinin birinci kitabından uyarlanmış olan film, üçlemenin sırasıyla diğer iki filmi olan İki Kule ve Kralın Dönüşü filmleri ile eş zamanlı olarak, Yeni Zelanda'da çekilmiştir. Birleşik bütçeleri yaklaşık 270 milyon $ olan filmlerin çekimleri 15 ay, çekim sonrası aşamaları da yaklaşık bir yıl sürmüştür. Kitapta çok sevilen Tom Bombadil karakterinin Yüzük Kardeşliği filmine aktarılmayışı Yüzüklerin Efendisi hayranlarını üzmüştür.
Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği ABD'de 313,364,114 $, uluslararası olarak 556,592,194 $ hasılat ile toplam kazancı 871,368,364 $'a ulaşmıştır. Film ABD'de gösterime girdiği ilk hafta 47,211,490 $ gelir elde etmiştir.


Konusu:
4 dalda Oscar Ödülü alan filmin konusu kısaca şu şekildedir; Orta Dünya'yı ele geçirmek isteyen Karanlıklar Efendisi Lord Sauron uzun süren bir aradan sonra Orta Dünya topraklarına dönmüştür. Amacına ulaşmak için uzun zaman önce kaybettiği o tek yüzüğe ihtiyacı vardır. Orta Dünya'nın hür halklarının liderleri, yüzüğün Sauron'un eline geçmemesi için kötülüğün kalbi Mordor'da yok edilmesine karar verirler. Bu tehlikeli görev, Frodo ile onun en büyük destekçisi Gandalf'ın önderliğinde Hobbitler, Elfler ve İnsanlardan oluşan " Yüzük Kardeşliği " tarafından gerçekleştirilecektir. Böyle bir macera, Sauron'un topraklarının derinliklerine, yani Ork Ordusunun toplandığı yere gitmek anlamına gelmektedir. Ve Kardeşlik, sadece dış düşmanlarla savaşmakla kalmayıp, yüzüğün baştan çıkarıcı etkisi ve iç sorunlarla da mücadele etmek zorunda kalacaktır.