Kayıt Ol

Mekanlar 2

Çevrimdışı Ireth~

  • ***
  • 482
  • Rom: 4
  • Cönk-ü Alem
    • Profili Görüntüle
Mekanlar 2
« : 07 Temmuz 2008, 18:44:54 »
Hogsmeade

Hogsmeade, İngiltere’nin tamamen büyülü olan tek köyüdür. Birçok ilginç ve heyecanlı dükkanın bulunduğu bu yerin en büyük özelliği Muggle'ların giremediği tek köy olmasıdır. Bir dağın eteğinde kurulu olan küçük sazdan damlı külübelerinin ve dükkanlarının bulunduğu bir yerdir. Hogsmade'deki dükkan ve barların hepsi na caddesi olan High Street'de bulunur.
Hogsmeade'in dolambaçları yollarını katedip Dervish ve Banges'i geçtikten sonra Hogsmeade'i çevreleyen yabanıl kırları görürsünüz. Burada bahçeleri büyük az sayıda kulübe bulunur. Dik bir yoldan gidildiği zaman köy halkının büyülü olduğunu düşündüğü Bağıran baraka vardır.


Tatil döneminde ağaçlara büyülü mumlar asılır. Hogwarts, gölün Hogsmeade’e göre karşı kıyısında bulunur ve Hogwarts Expresi de oradaki durakta durup ders yılı başında gelen öğrencileri indirir. Gölün etrafında istasyondan okula giden bir yol vardır. Ancak aralarındaki mesafe hayli uzundur.

Kasabayı ziyaret ettiğinizde gidebileceğiniz yerler;
 
* Apothecary
* Bağıran Baraka
* Balyumuk Şekerci Dükkanı
* Büyük Fıçı
* Dervish ve Banges
* Domuz Kafası
* Gladrags Büyücü Giysileri
* Madam Puddifoot'un Çayhanesi
* Postahane
* Scrivenshaft'ın Tüy Kalem Dükkanı
* Sihirli Hayvanevi
* Üç Süpürge
* Zonko'nun Büyücü Şakaları Dükkanı




Knocturn Yolu

Knocturn Yolu, Diagon Yolu'na bağlanan, Gringotts Büyücü Bankası’nın yanında ve Karanlık Sanatlar malzemeleri satan dükkanların bulunduğu karanlık bir sokaktır.

Bu sokakta, kurumuş ve küçülmüş kafatası, canlı dev kara örümcekler ve zehirli mumlar satan dükkanlar bulunmaktadır. Biri yaşlı büyücü olan sokak satıcılarını da ellerinde insan tırnakları olan tepsiyle sokakta görmek olasıdır.

Hagrid’e göre sokakta Et Yiyen Sümüklü Böcek Kovucusu satan biri de olacaktı.

Sokağın en büyük dükkanı Borgin ve Burkes'dır.


Kovuk
Weasley’lerin sahip olduğu bir büyücü evi. Dört katlı, çılgınca inşa edilmiş ve büyü sayesinde ayakta durduğu kesin olan bir yapıdır. Ottery St.Catchpole kasabasının biraz dışındadır. Fakat öyle iyi gizlenmiştir ki, postacılar bile bulamaz. Evin tavan arasında bir gulyabani ve bahçesinde de yercüceleri vardır.

Mutfağı oldukça küçüktür; zımparalanmış tahta bir masa, sandalyeler ve bir ocak yer alır. Duvarda sayıları olmayan bir saat ile sizinle konuşan bir ayna da bulunur.

Mutfaktan çıkınca dar bir koridordan geçilir ve çarpık bir merdivenle karşı karşıya gelinir. Merdivenler evin içinde zikzaklar çizerek yükselir.
Oturma odasında şöminenin önünde bir halı bulunur. Köşedeki üzerinde sayıların bulunmadığı büyük, sarkaçlı saat zamanı öğrenmek için bir işe yaramaz. Fakat üzerinde dokuz tane altın yelkovanı olan bu saat aile bireylerinin her birinin nerede olduğunu gösterir. Ev, okul, iş,kayıp, hastahane, hapis gibi bölümleri vardır. Normal saatlerde on iki sayısının bulunduğu yerde ise hayati tehlike yazılıdır.

R on’un odası evin en üst katında, gulyabaninin bulunduğu çatı katının hemen altındadır. Odasının duvarları çok ünlü bir Quidditch takımı olan Chudley Cannons’un turuncu posterleriyle doludur. Yatağındaki turuncu yatak örtüsüne çok büyük iki C harfiyle hızlanan bir top güllesi işlenmiştir. Etrafa yayılmış ders kitapları, pencere pervazında saydam kurbağa yumurtalarıyla dolu bir akvaryum ve kendi kendini karıştıran oyun kartları vardır.

Fred ve George'un yatak odasında, komidinin üzerinde bir lamba vardır. Odanın küçük penceresinin önünde yazı masası bulunur. Mrs. Weasley arada sırada bu masanın üstüne vazo içinde güzel kokulu çiçekler koyar. Döşemenin büyük bir kısmını işaretlenmemiş, kapalı karton kutular kaplamaktadır.  Odanın, geçici bir depo olarak kullanılıyormuş gibi bir hali vardır. Odada ayrıca büyük bir gardırob da vardır.

Ginny'nin odası da birinci katta küçük ama ferah ve aydınlık bir odadır. Bir duvarda büyücü müzik grubu 'Acayip Kızkardeşler' e ait bir poster asılıdır. Diğer duvarda iseQuidditch takımı - 'Holyhead Harpileri'nin kaptanı Gwenog Jones'un resmi asılıdır. Oda meyve bahçesine bakmaktadır. Pencereye dönük bir masa vardır.

Weasley'lerin evinde tuhaf ve beklenmedik şeylerle karşılaşmak mümkündür.

Bahçeleri ise yabani otlarla kaplı, boğum boğum ağaçların sıralandığı, içinde çok değişik çiçeklerin yetiştiği ve kurbağalarla dolu büyük yeşil bir havuzun olduğu biraz bakımsız bir bahçedir. Bahçedeki tavuklar her yerde gezinirler.Arka kapının yanındaki basamaklara paslı kazanlar,eski lastik eldivenler saçılmıştır. Kalabalık aile bireylerine Hermione ve Harry de katılınca yaz akşamları yemeklerini bu bahçede yerler. Mr.Weasley sundurmayı çok sevdiği çeşitli Muggle eşyalarıyla doldurmuştur. Weasley'lerin süpürgelerini koyduğu yıkık dökük yüklükten birazcık geniş taş bir müştemilatları vardır. Ayrıca orada çocukların gizli gizli büyüyle çalıştırdığı Ford Anglia’sı da bulunur.

Harry yaz tatillerinin bitimine yakın bir dönemde bu eve gelir ve kendini burada her zamankinden daha mutlu hisseder. Bütün yaşgünlerinde olduğu gibi 17. yaşgününü de yine burada kutlayan Harry için Kovuk, Hortkuluk'ları bulma savaşında Grimmuld Meydanı On İki numaralı kendi evinden daha güvenlidir.

Mağara

Denizi üzerinde yüksek, birkaç iri kaya parçası, altında köpüren suların sesi, arkasında dimdik bir uçurum kopkoyu ve belirsiz. Kasvetli ve haşin bir manzara. Hiç bir tekne kayalıklara yanaşamaz ve hiç bir aklı başında muggle bu kayalıklara iyi bir dağcılık bilmeden erişemez.

Arkadaki kayalıkların arkasında aşağı yukarı yarı yolunda bir köy var. Riddle yetimhanede kalırken diğer yetim çocukları oraya götürüyordu. Çok büyük bir ihtimalle Riddle yamaçtan aşağı sihir sayesinde indi. Böylece yanındaki çocukları korkutma zevkini tadıyordu.

En uç noktadaki kayanın da ucuna gelindiğinde yarı yarıya suya gömülmüş ve yamaca daha yakın duran iri kaya parçalarına doğru inen ayak basma yerleri oluştuğu görülür. Tehlikeli bir iniştir. Bu ayak basma yerlerinin yardımıyla aşağı doğru atlayıp suya dalınca yarık genişleyip yerini karanlık bir tünele bırakır. Geçit, biraz ileride  sola doğru dönmeye başlar, yol derinliklere doğru uzayıp gider.

Biraz yüzdükten sonra mağaranın ortasına gelirsiniz. Burası sadece bir bekleme odası bir giriş salonudur. İleriye doğru gitmeniz gerekir fakat bu yolda Voldemort'un engelleri vardır ve bunların hiç birisi doğanın yarattığı yaratıklar değildir. Fakat bu yaratıklar ışıktan ve ateşten korkarlar.

Giriş kapısı duvarın içinde gizlidir. Asayı doğrultuğunuz da kapının çevçevesini görebilirsiniz ama açılması için bir bedel ödemeniz gerekir. Bu bedelde kandır. Nitekim, Dumbledore kolunda açtığı bir kesik ile bu bedeli ödeyerek kapının açılmasını sağladı.

Kapının açılmasıyla birlirke karşınıza ürpertici bir manzara çıkar. Tavanı görünmeyecek kadar yüksek bir mağaranın karşı kıyısı görünmeyecek kadar büyük bir siyah suyla dolu bir göl vardır. Suya girmemeye dikkat etmelisiniz. Çünkü gölün içinde yaratıklar vardır. Bunlar Inferius'lardır.

Eğer duvarda saklı olan zinciri bulup kırabilirseniz karşıdan bir kayık gelir. Bu kayıt bir büyücünün geçebileceği büyüklüktedir. Bu gölün ortasında fazla büyük olmayan pürüzsüz bir kayadan oluşan ada vardır. Adanın ortasında üzerinde bir çanak olan sütun vardır. Çanak yeşilimsi bir parıltı saçar. İçine elinizi sokmaya kalktığınızda dibine ulaşmanızı engelleyen bir büyü yapılmıştır. Bu büyü öylesine kuvvetli bir büyüdür ki kaybedilemez, aralanamaz, kepçelenemez ve emilip çıkarılamaz, biçimi değiştirilemez. İçinde ne olduğunu görmek için çanağın içindeki içmek gerekmektedir.

Mağara'dan çıkmak için açılmış olan kapıda yine kan ile bedel ödemeniz gerekmektedir. Aksi halde kapı açılmayacaktır.



Çevrimdışı Ira Arel

  • **
  • 198
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Mekanlar 2
« Yanıtla #1 : 09 Temmuz 2008, 07:36:17 »
Harry'nin hortkulukları ararken mağarada Dumbledore'un büyüleri cözdüğü gibi Harry'nin de öle büyüleri çözmesini bekledim ama nerdeee
"Bize aslında kim olduğumuzu göstren şey yeteneklerimizden çok SEÇİMLERİMİZ'dir."

Çevrimdışı Ireth~

  • ***
  • 482
  • Rom: 4
  • Cönk-ü Alem
    • Profili Görüntüle
Ynt: Mekanlar 2
« Yanıtla #2 : 09 Temmuz 2008, 11:44:58 »
Harry'nin hortkulukları ararken mağarada Dumbledore'un büyüleri cözdüğü gibi Harry'nin de öle büyüleri çözmesini bekledim ama nerdeee

Harry ve Dumbledore'u bir mi tutuyorsun, bana mı öyle geldi ?

Çevrimdışı Ira Arel

  • **
  • 198
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Mekanlar 2
« Yanıtla #3 : 09 Temmuz 2008, 18:51:41 »
yok canım ne alaka:D
hani ordan bişiler kapmasını ve karşıasına o tarz şeylerin çıkmasını bekliyordum, Hortkulukları almak kolay olmadı ama korumaları Dumbledore'un buldukları kadar zor değildi
"Bize aslında kim olduğumuzu göstren şey yeteneklerimizden çok SEÇİMLERİMİZ'dir."

Çevrimdışı SeD

  • ****
  • 877
  • Rom: 2
    • Profili Görüntüle
Ynt: Mekanlar 2
« Yanıtla #4 : 09 Temmuz 2008, 20:28:20 »
Bence Gringotts taki olaylar bayaa bi zordu... Hem de çok zor... bi yandan kılıcı Griphook dan kurtarmaya çalışıyolar bi yandan kupayı almaya çalşmaları bi yandan sahte kupaların çoğalması onları yakması, sonra cücelerin gelmeleri ejderhayla kaçmaları felam uyy okurken bile şoolduydum.. :S

* Zonko'nun Büyücü Şakaları Dükkanı
* Balyumruk un Şekerci Dükkanı
Ya acaip derece de görmek istiyorum burları yaf harika ;D ... :D Kovuk a da gitmek istom çok :D :P

Çevrimdışı Nirnaeth

  • ***
  • 848
  • Rom: 4
    • Profili Görüntüle
Ynt: Mekanlar 2
« Yanıtla #5 : 21 Temmuz 2008, 16:08:28 »
Knockturn Yolu ya benim mekanım :P Oraya gitmeyi çok isterdim. Go go go dark arts ;D

Çevrimdışı Arminas

  • **
  • 104
  • Rom: 0
  • Çoğunluğun İyiliği İçin..!
    • Profili Görüntüle
Ynt: Mekanlar 2
« Yanıtla #6 : 21 Temmuz 2008, 18:15:45 »
Ya yok abi. Harry çok salaklıklar yaptı her konuda. Her şeye düşünmeden dalıyo... Sonra da aa niye böyle oldu falan. Tamam favori serim favori karakterim ama bu konuda gıcık oluyorum ona.



Scarlet

Ynt: Mekanlar 2
« Yanıtla #7 : 21 Temmuz 2008, 21:23:42 »
* Apothecary
* Büyük Fıçı
* Gladrags Büyücü Giysileri
* Madam Puddifoot'un Çayhanesi

Bunları hatırlamıyorum ben kitapta geçiyo mu? Yani normalde olan ama kitapta adı geçmeyen çok yer, nesne vesaire var da ;D

Çevrimdışı Arminas

  • **
  • 104
  • Rom: 0
  • Çoğunluğun İyiliği İçin..!
    • Profili Görüntüle
Ynt: Mekanlar 2
« Yanıtla #8 : 21 Temmuz 2008, 21:31:08 »
Sadece Madam Puddifoot geçiyor. Hani 5. kitapta Harry ve Cho'nun birlikte gittikleri çayhane. Hatırlarsın illa ki?

Diğerleri geçmiyo ama...



Çevrimdışı Jejune

  • ***
  • 658
  • Rom: 1
  • *LucillaClarté'm. ~
    • Profili Görüntüle
Ynt: Mekanlar 2
« Yanıtla #9 : 21 Temmuz 2008, 21:35:00 »
Knockturn Yolu, Borgin ve Burkes evet evet. buraya gidiyim istiyorum ki ben. :P şey bi de şekerci dükkanını bi ziyaret etsem güzel olurdu. :P

hem evet ya o mekanları ben de hatırlayamıyorum. =/

Scarlet

Ynt: Mekanlar 2
« Yanıtla #10 : 21 Temmuz 2008, 21:40:09 »
Hmm evet çayhaneye gittiklerini hatırlıyorum da ismi aklıma gelmedi.. Öbürleri hâlâ meçhul sanırım.. XD

Çevrimdışı Arminas

  • **
  • 104
  • Rom: 0
  • Çoğunluğun İyiliği İçin..!
    • Profili Görüntüle
Ynt: Mekanlar 2
« Yanıtla #11 : 21 Temmuz 2008, 21:49:03 »
Evet meçhul. Çünkü gitmediler oralara hiç.



Çevrimdışı samedman

  • *
  • 29
  • Rom: 0
  • "Sun" I'am lord medusa vasem yahumm "moon"
    • Profili Görüntüle
Ynt: Mekanlar 2
« Yanıtla #12 : 26 Temmuz 2008, 15:19:44 »
zonko dan sonra fred ve george da birşey açmıştı sanırım sağlam bi dükkan.