Sevdiğim türden önce genel olarak Krynn ejderhalarını neden sevdiğimle başlamak istiyorum.
Krynn; ırkları, ülkeleri, coğrafyası, kültürlerinin dışında ejderhalarıyla da anılan bir dünya. Ejderhaların Krynn'deki yerini seriyi okuyan herkes net bir biçimde görecektir. Dahası, onların geçtiği tasvirler de farklı bir tada sahiptir. Çok kez yaşadığım bir olay, ejderha dalışa geçtiğinde, okurken, nefesimi tutmuşumdur. Belki size garip geliyor ama hem serinin genel anlatımından ötürü hem de ejderhalarla yaşanan olayların heyecanı sanki ejderhanın tepesindeki sizmişsiniz hissi veriyordu. Bu nedenle Krynn deyince ejderhalarını anmamak benim için mümkün değil.
Havada çarpışan, birbirlerini görünce korkunç çığlıklar atan, binicileri düşmesin diye uğraşan ve pençelerini rakibinin pullu derisine geçiren bu korkunç ve aynı ölçüde muhteşem canavarları okumanın zevkinden mahrum kaldım şimdi. Eh, seri bitti

.
Favorime gelecek olursak, metalik ejderhalar-kromatik ejderhalar. İkisini birbirinden ayıramıyorum, çünkü karakteristik olarak da benzerlikleri var. Mesela bir Solamniya Şövalyesi'ni taşıyan gururlu, onurlu ve bir o kadar kibar (gücünü övmek saçma olur) bir Gümüş ejderha ile aynı derecede gururlu, savaş zaferlerini kazanılacak servetlerden üstün tutan bir Mavi ejderhayı nasıl birbirinden ayırabilirim? Bu yüzden her iki türü de seviyorum.