Kayıt Ol

Prince of persia Genel

Çevrimdışı Khazidhea

  • ***
  • 515
  • Rom: 2
    • Profili Görüntüle
Prince of persia Genel
« : 12 Ekim 2008, 16:26:04 »
Sand of Time

Warrior Within

The Two Thrones


Oyun Hakkında:
Prince of Persia, 1989 yılında Jordan Mechner tarafından geliştirilen Platform türünde bir oyundur. Bu oyun ile ilk defa insan vücudunun hareketleri günümüzde 'Motion Capture' denilen teknolojinin atası ile bilgisayara aktarılmıştır. Günümüze kadar yayınlanan birçok değişik versiyonunun genel adı ve ilk versiyonudur.

Oyunun ilk kez 3D olarak; Prince of persia 3D adıyla çıkarılmıştır. Oyun çoğu eleştirmenden düşük not almış, beğenilmemiştir.

2003 yılında Ubisoft firması Prince of Persia sersinin telif haklarını alarak Prince of Persia the Sands of Time, prince of persia Warrior Within, Prince of Persia the Two Thrones adıyla çıkarmıştır. Son olarak Ubisoft The Two Thrones oyununu Wii adlı oyun konsolu ve PSP adlı el konsoluna Prince of Persia Rival Swords adıyla çıkartmıştır ve ubisoft'un son olarak resmi sitesinden açıkladığı yeni "Prince of Persia The Tokasra" oyunu 2008 kasım ayında piyasaya sürülecektir ve yeni oyun cell-shade grafik teknolojisi ile yapılacaktır.

Oyunların Konuları:
Sands of Time:
Adından da anlaşılacağı üzere 'The Sands of Time', zamanın kumları, üzerine kurulu olan hikaye yine eski İran'da geçiyor. Oyunda tuttuğunu koparan, güçlü, dayanıklı, son derece cesur ve tutkulu prensi oynuyoruz. Her şey babasıyla beraber prensin bir ülkeye seferi sırasında ele geçirilen sihirli bir kum saatinin prens tarafından farkında olmadan yine sihirli bir zaman hançeriyle (The Dagger of Time) kırılmasıyla başlıyor. Saatin içindeki büyülü kum kısa sürede saraydan bütün çevreye yayılır ve bu kumla bir şekilde temasa geçen herkes birden bir çeşit kara büyüye tutulur ya da değişim geçirerek şeytani yaratıklara dönüşür. Prensimiz de bu yaratıkları yok edip, zamanın kumlarının sırrını çözmek amacıyla uzun bir yolculuğa başlar.
 Oyunun hikayesi kısaca böyle...
Warriro Within:
Zamanı geri çevirip tarihi tekrar yazmak için Sands of Time'ı (Zaman Kumları) kullanmasından yedi sene sonra, Prens kendini zamanın koruyucusu Dahaka tarafından aranırken bulur. Prensin kaderinden kaçmasından dolayı, Dahaka onu öldürmeye ve zamandaki düzeni tekrar sağlamaya çalışmaktadır.

Yaşlı bir bilge adamdan nasihat almaya giden Prens, Empress of Time (Zamanın İmparatoriçesi) tarafından yönetilen ve Sands of Time'ın bulunduğu Island of Time (Zaman Adası) adında bir ada olduğunu öğrenir. Sadece kendini ve kurtuluşunu düşünen Prens, adayı bulmak ve kumların hiç yaratılmamasını sağlamak için adaya yelken açar. Eğer kumlar hiç yaratılmazsa, Dahaka'nın onu avlaması için hiç bir sebebi olmayacağını düşünür.

Gemi ile ilerlerken Prensin karşısına adaya ve amacına ulaşmasını engelleyen büyük bir engel çıkar. Shahdee adında siyah giyimli, gizemli bir kadının emrindeki askerler; Prensin gemisine saldırır ve tüm tayfasını öldürür. Prens, kadınla savaşır fakat kadın onu gemiden atmayı başarır. Prensin gemisi batar; fakat Prens kurtulur ve adaya sürüklenir.

Adada içerilere ilerlerken, Shahdee ile tekrar karşılaşır ve onu adanın kalesine kadar kovalar. Fakat bunu yaparken, kalenin, geçmişi ve şimdiyi birbirine bağlayan birçok geçidinden birine kazayla girer. Geçmişte kadını kovalamaya devam ederken, onu Kaileena adında kırmızılı bir kadını öldürmeye çalışırken bulur. Shahdee ile bir kez daha dövüşen Prens onu öldürür ve Kaileena'yı kurtarır.

Prensin Empress of Time ile görüşme isteğini reddeden Kaileena, ona iki kuleyi aktive etmesi gerektiğini, böylece İmpratoriçe'nin taht odasının kapılarının açılacağını söyler. Kaileena, Prense Serpent Sword'u (Yılan Kılıcı) verir. Bu kılıç, kulelere giden köprüleri aktif hale getirecektir. Daha sonra Lion Sword'u (Aslan Kılıcı) verecektir. Prens adayı keşfe başlar ve gizemli, karanlık görünüşlü garip bir yaratık görür. Taht odasına varmadan kısa bir süre önce Dahaka çıkagelir ve Prens'e saldırır. Tam onu öldürecekken, gördüğü o karanlık yaratık Prens'in önüne geçer ve Dahaka Prens'in yerine onu öldürmüş olur. Dahaka Prens'e saldırmadan yok olur. Ardından Prens taht odasına gitmeyi başarır ve Kaileena'nın aslında imparatoriçenin ta kendisi olduğunu öğrenir. Kaileena, Shahdee'yi Prens'i öldürmesi için görevlendirmiş, Prens'i kulelerde ölümcül görevlere yollamış ve hatta ona lanetli Aslan Kılıcı'nı vermiştir; fakat yine de Prens hala yaşıyordur.

Kaileena da Prens gibi kaderine karşı çıkmaktadır. Kendisininkini zaman çizgisinde görmüştür, ki bu Prens tarafından öldürüleceği anlamına gelmektedir. Bundan dolayı onu ilgilendiren tek şey, Prens'den ne şekilde olursa olsun kurtulmaktır. Shahdee de, Kaileena'yı kurtarmak için aldığı görevin aptalca ve yararsız olduğunu, kadının boşa uğraştığını düşünmüş ve Kaileena'ya sırt çevirmiştir.

Prens isteksizce Kaileena'yla dövüşür ve onu öldürür. Kaderinden kurtulduğunu umarak kendi zamanına geri döner; fakat Kaileena'yı öldürdüğünde onun vücudundan Zaman Kumları'nın oluştuğunu anlar. Engellemeye çalıştığı şeye sepeb olduğunu anlayarak umudunu kaybetmeye başlar; ama Mask of the Wraith'i (Hayaletin Maskesi) bulur, ki bu maske kaderine meydan okuyacak güce sahiptir. Maskeyi taktığında Sand Wraith'e (Kum Hayaleti) dönüşür, yani daha önceden gördüğü şu karanlık, gizemli yaratık. Zaman geçitlerinin onun bu hali üzerinde büyük bir etkisi vardır. Geçmişteki olayları anlar ve Prens halindeyken yaşadığı olayları gözlemler. Dahaka'nın Prensi öldürmeye çalıştığı o ana geldiğinde, kendini Dahaka'nın önüne atar ve böylece "diğer" prensi, yani kendisini kurtarmış olur. Bunu yapınca maske düşer ve tam taht Odası'na girmeden önceki ana geri dönmüş olur.

Prens Kaileena'yı öldürmekten başka çaresi olmadığına karar verir; ama onu geçmişte değil de şimdiki zamanda öldürürse, daha kumları kullanamadan kumların yaratılışını engellemiş olacaktır. Böylece kaderinden de kaçmış olacaktır. Prens kadınla tekrar karşılaşır ve onu bir zaman geçidine, şimdiki zamana getirir. Bu anda oyunun sonu, oyuncunun kendisine bağlıdır. Eğer oyuncu, oyun içindeki tüm health upgrade'leri (can yükseltici) toplayıp en güçlü silah Water Sword'u (Su Kılıcı) aldıysa, farklı bir son ile karşılaşacaktır.

Not: Burdansonra oyunun sonlarını vermek istemedim çünkü zevki kaçabilir...

The Two Thrones:
Prince of Persia(İran Prensi) oyununun üçüncü ve son oyunudur.Warrior Within'nin devamı niteliğindedir.Oyun ikinci oyunun kaldığı yerden devam eder.Prince Kaileina ile birlikte Babil'e dönmektedirler.Ancak Babil'e Sands of Time'dan tanıdığımız Vezir'in ordusunun saldırdığını görürler.Tam o anda Prens'in gemisine ateş açılır ve gemi batırılır.Prince ve Kaileina ayrı düşerler.Vezir'in adamları Kaileina'yı ele geçirir ve bu aşamadan sonra Prince Kaileina'yı kurtarmaya çalışır.Oyunun en önemli özelliği 2 ayrı karakteri yönetebilmemizdir.Ayrıca oyuna speed kill denen yeni bir özellik eklenmiştir.Eğer bu özelliği iyi kullanırsanız oyun oldukça kolaylaşır.Serinin 2. oyunu warrior within'e göre oyun daha kısadır fakat oyun birbirinden farklı mekanlarda geçmektedir(2. oyundaki gibi bir yerden birkaç kez geçmiyoruz)Oyunda 6 tane güç gelişimi vardır fakat bunlar oyunu senaryo açısından etkilememektedir.Grafik olarak 2. oyuna göre pek bir gelişme göstermemiştir.Daha çok aydınlık mekanlarda geçmektedir ve bu açıdan serinin ilk oyunu sands of time a benzemektedir.Kamera bizi daha yakından takip ettiğinden prince gözümüze daha büyük gelir.Oyunda 2. oyundaki metal tarzı müzikler yerine arap ezgili müzikler kullanılmıştır.Ayrıca oyuna gelen yeni bir özellik ise at sürülebilmesidir.Oyunun 2 yerinde at sürebiliriz 2. bölüm daha uzundur.Boss 'lar ise 1'i hariç speed kill tekniğyle geçilir ve düşmanın zayıf noktasını bulmaya dayalıdır.Eğer o zayıf nokta bulunamazsa asla geçilemez.Oyun Babil'in birçok yerini görmemizi sağlar(Asma bahçeleri,Babil Kulesi,su kanalları ve İştar Kapısı)Oyun boyunca Babil'i dolaşır ve sonunda Babil Kulesi'nin tepesinde sona erer.Oyunun sonunda Farah'ı vezir'in elinden kurtarırız ve veziri öldürürüz.


Kişisel yorum :
Umarım beğenirsiniz ...
You can win thousand fights, but you can only lose one!

Çevrimdışı magicalbronze

  • *
  • 4075
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: Prince of persia Genel
« Yanıtla #1 : 12 Ekim 2008, 16:42:51 »
Bilgisayarda oyun oynama alışkanlığım yoktur. Yani hiç bir şey yapmadan boş boş otursam da "dur bir oyun açayım da zaman geçsin." demem. Lakin iki oyun vardır ki onlara biterim. Bunlardan ilki "Battle of Middle Earth 1-2" diğeri ise "Prince of Percia"

Her oyunda ayrı bir zevk aldığım, o mükemmel ara videoları ile oyuna ayrı bir zevk katmış mükemmel grafikler ve hareketler ile ubisoft'u can-ı gönülden kutladığım oyun-ötesi bir şeydir bu.

Üç oyunuda bitirmiş birisi olaraktan, video kalitesi olarak en çok beğendim ikinci oyun, oynanabilirlik ve özel hareketler artı istediği yönergeleri yaptığınız takdirde düşmanlarını acımasız bir şekilde öldürme sahneleri ile de üçüncü oyunun ayrı tadları vardır.

Şu anda hal, hazırda bulunan yeni oyun Assassin's Creed'i oynama isteiğimin tek nedeni de bu oyundur. Diğerini hala inceleyemediğimden ikisi arasında bir karşılaştırma yapamayacağım fakat ubisoft'tan çıktıklarına göre gerekte yok hani.

Hala oynamayanınız varsa, bulun, indirin, alın bir şeyler yapın ama oynayın diyorum.
"Her neyse sahip olunan, doğar ve ölür.
Bu nefsi müziğin içinde sıkışmış herkes
İhmal eder ölümsüz aklın harikalarını."
- William Butler Yeats, "Sailing to Byzantium "

Çevrimdışı FaLLeN

  • **
  • 119
  • Rom: 2
    • Profili Görüntüle
Ynt: Prince of persia Genel
« Yanıtla #2 : 13 Ekim 2008, 10:17:22 »
Oyunun kendisine geçmeden önce bu PoP'un duvarkağıtlarını hazırlayanları bulup tebrikler yağdırmak istiyorum. Bu kadar mı süperüstü posterler yapılır yahu? Bir tanesi odamda asılı(ydı), diğerlerinin hepsi ise bilgisayarımda var, birini bırakıp diğerini kullanıyorum.  :D

Oyunlara geçince; bence PoP oyunları kendi türünde bir devrim yaratmıştır. Çünkü ben o zamana kadar çıkan aksiyon oyunlarında bu kadar seri hareket edebildiğimizi, çeşitli hareketler yapıp akrobat/dövüşçü rolüne büründüğümüzü hatırlamıyorum. Hatırlayan varsa söylesin.

Bu hızlılığa rağmen oyunda ne bir kamera sorunu, ne bir oynanabilirlik sorunu ne de gözüme çarpan bir "bug" var. Grafikler tamamiyle o atmosferi yaratabilen cinsten, sesler konusunda pek bir bilgim yok, uzun zamandır oynamadım çünkü tam hatırlamıyorum müziklerini falan. Aksiyon sahneleri çok güzel, düşmanlar dengeli falan filan...

Yani gayet güzel bir oyun, alın oynayın sevin, onla birlikte yatın.  :=)

Çevrimdışı PhoenixMan

  • ****
  • 919
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Ynt: Prince of persia Genel
« Yanıtla #3 : 13 Ekim 2008, 14:34:04 »
Warrior Withinle beklentilerimi veremese de Two Thronesla bu açığı kapatmış gibi... Severek oynanır ve askerlere ufak çaplı süikastler düzenlenir :P (aman sessiz yoksa farkederler :P)

Çevrimdışı Khazidhea

  • ***
  • 515
  • Rom: 2
    • Profili Görüntüle
Ynt: Prince of persia Genel
« Yanıtla #4 : 14 Ekim 2008, 23:22:25 »
yalnız warrior within sizin isteklerinizi karşılayamasa bile müzikleri dinlemeye değer şahsen ben hala bilgisayarımda dinliyorum oyunları bitirdiğim halde :D
You can win thousand fights, but you can only lose one!

Çevrimdışı magicalbronze

  • *
  • 4075
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: Prince of persia Genel
« Yanıtla #5 : 10 Aralık 2008, 18:13:02 »
Dördüncü oyundan bahsediyorlar, bu konuda bilgisi olan arkadaşlar var mı?
"Her neyse sahip olunan, doğar ve ölür.
Bu nefsi müziğin içinde sıkışmış herkes
İhmal eder ölümsüz aklın harikalarını."
- William Butler Yeats, "Sailing to Byzantium "

Çevrimdışı Nihbrin

  • ****
  • 1243
  • Rom: 43
  • [Infornography]
    • Profili Görüntüle
    • nihbr.in
Ynt: Prince of persia Genel
« Yanıtla #6 : 10 Aralık 2008, 18:14:33 »
çizgifilm gibi olacak  :D

Çevrimdışı magicalbronze

  • *
  • 4075
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: Prince of persia Genel
« Yanıtla #7 : 10 Aralık 2008, 18:23:17 »
http://www.gametrailers.com/player/34501.html


Tamamdır buldum fragmanı... Çizgi film tarafı bir yana müzikleri acayip hoş. Ayrıca şuradan izlemeniz daha güzel olacaktır sanki.

http://prince-of-persia.uk.ubi.com/index.php?page=download
"Her neyse sahip olunan, doğar ve ölür.
Bu nefsi müziğin içinde sıkışmış herkes
İhmal eder ölümsüz aklın harikalarını."
- William Butler Yeats, "Sailing to Byzantium "

Çevrimdışı Khazidhea

  • ***
  • 515
  • Rom: 2
    • Profili Görüntüle
Ynt: Prince of persia Genel
« Yanıtla #8 : 11 Aralık 2008, 18:28:28 »
sanırım biliyorsunuzdur 4. oyunun ilk 3 ile uzaktan yakından hiç bir alakası yok
farklı bir mekan farklı kişiler
tek benzerlik aynı zaman diliminde geçiyor olması ilk 3 ü ile
You can win thousand fights, but you can only lose one!

Çevrimdışı FaLLeN

  • **
  • 119
  • Rom: 2
    • Profili Görüntüle
Ynt: Prince of persia Genel
« Yanıtla #9 : 13 Aralık 2008, 13:44:38 »
Ben dördüncü oyunun ekran görüntülerini, çizimlerini falan acayip beğendim, merakla bekliyorum vallahi. Ubisoft'a güvenim sonsuz zaten.  :P

Çevrimdışı PhoenixMan

  • ****
  • 919
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Ynt: Prince of persia Genel
« Yanıtla #10 : 16 Aralık 2008, 12:57:02 »
Hatunun hikayesini merak ettim... Çok ilginç bir gücü var... Ama Prens'imiz de olmadan ne yaparız ki ya... (Neyse be nasılsa benim PC kaldırmayacak en iyisi oynayacaklar düşnsün bunu :P :nihaha)

Çevrimdışı Amras Ringeril

  • ******
  • 2483
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Prince of persia Genel
« Yanıtla #11 : 17 Aralık 2008, 22:03:21 »
Grafiklerden ziyade Hakan abi'nin de belirtiği gibi müzik inanılmaz olmuş. Benim pc kaldırmaz heralde, internet kafede falan oynarım mutlaka.

Ayrıca grafiklerde öyle ahım şahım değil, hatta yaratıklar 3-5 sene öncesine ait gibi duruyor. Grafik için Assasins Creed örnek olabilir. Ama grafiklerin harika olmaması da bir artı olur her zaman benim için. Pc çalıştırabilir belki diye :P
try again fail again fail better

Çevrimdışı voyvoda

  • **
  • 202
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Ynt: Prince of persia Genel
« Yanıtla #12 : 19 Aralık 2008, 01:25:08 »
oyunu aldım bgn ve yükledim ve baya oynadım..önce o kdr da beenmedim ama sınra hoşuma gitmeye başladı ama hala o eski mistik havaya olan özlemim sürüyor....

Ayrıca grafiklerde öyle ahım şahım değil, hatta yaratıklar 3-5 sene öncesine ait gibi duruyor. Grafik için Assasins Creed örnek olabilir. Ama grafiklerin harika olmaması da bir artı olur her zaman benim için. Pc çalıştırabilir belki diye :P


grafikleri o kdr da kötüleme bence :D

ayrıca yaratıklar demişsin ama ben bgne kdr izlediim tüm trailer'larda sadece bi yaratık gördüm ama oyunda tabiki biçok çeşit var..sen nerden buldn yaratıkların görüntülerini de beenmiosun :D
 Aldığım adama sistem gereksinimlerini sordum "orta" dedi ve  bnm bilg.da default ayarlarda gayet hızlı çalışıor..görüntü ayarlarını max.a çıkardıımda biraz kasılmaya başllıo sadece o kdr :)..

ve sistem gereksinimlerini paylaşım sizinle:

Supported OS: Windows(R) XP/Windows Vista(R)
Processor: Dual core processor 2.6 GHz Intel(R) Pentium(R) D or AMD Athlon™ 64 X2 3800+ (Intel Core(R) 2 Duo 2.2 GHz or AMD Athlon 64 X2 4400+ or better recommended)
RAM: 1 GB Windows XP/2 GB Windows Vista
Video Card: 256 MB DirectX(R) 10.0–compliant video card or DirectX 9.0–compliant card with Shader Model 3.0 or higher (see supported list)*
Sound Card: DirectX 9.0 or 10.0–compliant sound card (5.1 sound card recommended)
DirectX Version: DirectX 9.0 or 10.0 libraries (included on disc)
DVD-ROM: DVD-ROM dual-layer drive
Hard Drive Space: 8 GB

bnm bilg. ise;
core 2 duo 2.2ghz
3 gb ram
atı radeon hd 3470 256 mb ekran kartı

hepsi ucu ucuna yetio işte :D e o zmn bu orta sistem işi yalan oldu :P


---------------------------------------------------------------------------------------------------------


bitti oyun....kontrollerden biraz şikayetçi olsam da genel olarak güzeldi..özellikle de elika yerine farah ile oynayabilme ve prince'si de eski prince veya altair kıyafetiyle oynayabilme seçeneği çok gzl düşünülmüş..

Çevrimdışı magicalbronze

  • *
  • 4075
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: Prince of persia Genel
« Yanıtla #13 : 01 Ocak 2009, 15:55:38 »
Şu anda GamePlay previewini izledimde tadı damağımda kaldı resmen. -daha oynamadan hemde-. Aslında kıyaslama yapmayı pek sevmem fakat diablo 3'e göre hem gameplay yönünden hem cinematic trailer yönünden de daha başarılı.
"Her neyse sahip olunan, doğar ve ölür.
Bu nefsi müziğin içinde sıkışmış herkes
İhmal eder ölümsüz aklın harikalarını."
- William Butler Yeats, "Sailing to Byzantium "

Çevrimdışı darkguardian

  • **
  • 183
  • Rom: 6
  • tırı vırı yapmaya gerek yok dimi
    • Profili Görüntüle
Ynt: Prince of persia Genel
« Yanıtla #14 : 01 Ocak 2009, 17:26:14 »
oyunu oynuyorum çokkk güzel bişe tavsiye ederim 2 Dvd oyun crack istemeyen oyunlar listesinde :D nasıl bukadar kalitel bi oyun crack istemez anlamadım o ayrı. kızın hikayesi de tpınağı gurtarmaya çalısıyo bizimkide aşık oldu pesinden gidiyo 1,2,3 teki gibi adam öldürürken okadar hareketi yok. zten ben daha kimseyi öldüremedim hepsi aşağıya düşüyo :D grafikerde güzel söyliyicek bişe bulamadım başka :D
вєLuм ηaм aямσηтh, ηaм aямσηтh ωićтσяia
σηє daяк aFтєяησσηLiкє a Shadσw i FLєwтhяσuqh тhє яaiη тhaт FєLL Sićк wiтh Laмєηт
тσ тhiS hσuSє σF iηćєSт
Fσя whєη wє uηdяєSSєd вLaSphємiєS aqaiηSт ωєηuS wєяє яєηт тhσuqh a SiSтєя яємσωєd hєя whiтє вσdγ appяσωєd
тhє paяadє σF мγ hєaωєηLγ quєSтSγєт, aLL тσηquєS aяє ησт тяuє Sσмє aяє Fσякєd σя aSкєw Liкє aη uηćiωiL Sєяpєηт'S aт вєSт Fσя σuSтєd Fяσм єdєη i FauSтєd aLL яєaSση hσσк iη мσuтh Liкє Saiηт pєтєя paη тσ hauηт Faiяγ qяσωєS
aηd hσт ωiяqiη ćσωєS whєяє iη тhє pяσмiSćuσuS Swaм
i єLєćтєd LσωєяS aηd яєjєćтєd σтhєяS мaтhiSтяiSSєS тhaт dση'т qiωє a daмη

вuт Fσя тhσSє тhaт SтiLL dσ
мγ dєєp iηтєяєSт qяєw
тhє яiSє σF тhє тяuє pєηтaqяaм!

Blackthron Society