"Robotlar insan yüz ifadelerini ve duygularını okumada insanlardan daha becerikliydiler."
"Dünyanın gerçekliğine inanıyorsan hiçbir şey delilik değildir." -Jessica.
"Ne kadar az korkarsan sonunda o kadar çok merhamet görürsün, değil mi?" -Brian Walker.
"Espri kavramsal bir yeniden düzenlemenin anlık sonucudur." -Kelle2
"Başkasının acısını hissedemezdiniz. Buydu işte. Duygudaşlık, evet, mümkündü; beyninizdeki ayna-nöronlarınız anlayışla ışıldayabilirdi ama işin özünde kimse başkasının acısını hissedemezdi."
Gece Oturumları - Ken Macleod
"Evrende her şeyin bir karşıtı vardır. Yani güzel varsa çirkin de var. Aşk varsa nefret de var. Büyük varsa küçük de var. İyi varsa kötü de var. Uzun ve kısa, cömert ve cimri, yaşam ve ölüm… Yeryüzü… Gökyüzü… Her şey."
"Yıldızlı bir gecede gökyüzüne yeterince dikkatli bakarsanız, yıldızların uzaklardan göz kırpan insanlara nasıl da benzediğini görebilirsiniz."
Gökyüzüne Düşen Kız - A. Orçun Can
"Ahlaki yargılar bilimin yolunu engelleyemez." -Foster.
"Geçmiş, çok kişi için dehşet vericidir." -Potterley
"Ölü geçmiş, yaşayan şimdiki zamanın bir başka adıdır." -Araman.
Dünya Hepimizde Yeter - Isaac Asimov
"Kimi zaman kitap rafları arasında yürüyor ve arada bir durarak sevdiği bir kitaba sevgi sözcükleri fısıldıyordu."
Unutulan Düşman adlı öyküden, Arthur C. Clarke
"Zaten yitireceğin birine bağlanmanın yararı ne?"
"Asırlar geçtikçe bazı şeyler eskir ve yok olur. Değerini koruyabilen kıymetli şeyler veya anlatılmaya devam eden öyküler çok azdır." -Thar.
"İyi ama gücü nasıl ele geçiriyorlar?" diye sordu Arha. "Nereden geliyor?"
"Yalanlardan," dedi Kossil.
"Sözcüklerden," dedi, Thar.
"Ahmakları aldatmak kolaydır." -Kossil.
"Hiç kimse tek başına özgürlüğünü kazanamaz." -Ged.
"Özgürlük ağır bir yüktür, ruhun yüklenmesi gereken büyük ve garip bir sorumluluk. Kolay değildir. Verilen bir armağan değil, yapılan bir seçimdir; bu seçim de zor bir seçim olabilir. Yol, yukarıya, ışığa doğru çıkar; ama yüklü oraya hiçbir zaman varamayabilir." -Ursula Kroeber Le Guin.
Atuan Mezarları - Ursula K. Le Guin
"Ne ki, yaşamak zorunda bırakıldıkları yapayalnızlıkta bu kadarı bile unutulmaz bir olaydı."
"İnsan, ardında tek bir iz bile, bir kağıt parçasına karalanmış tek bir adsız sözcük bile bırakamadıktan sonra, geleceğe nasıl seslenebilirdi?"
"Düşüncesuçu, ölümü gerektirmez: Düşüncesuçunun KENDİSİ ölümdür."
"Geçmişi denetim altında tutan, geleceği de denetim altında tutar; şimdiyi denetim altında tutan geçmişi de denetim altında tutar."
"Bilinçleninceye kadar asla başkaldıramayacaklar, ama başkaldırmadıkça da bilinçlenemezler."
"Özgürlük, iki kere iki dört eder diyebilmektir. Buna izin verilirse, arkası gelir."
"Aklı olan hem kuralları çiğner hem de hayatta kalırdı."
"Savaş savaştır, kan dökülür, üstelik verdikleri haberlerin hepsinin yalan olduğunu biliyoruz." -Julia.
"Sen yalnızca belden aşağısıyla ilgilenen bir asisin," demişti Winston
"En iyi kitaplar insana zaten bildiklerini söyleyen kitaplardır." -Winston
"Dünyanın ele geçirilmesi gerektiğine en çok bunun olanaksız olduğunu bilenler inanırlar."
"Akıllılık çoğunluğa bakılarak ölçülmez."
"Biz iktidarın sahipleriyiz," dedi. "Tanrı, iktidardır."
"Gerçek güç, uğruna gece gündüz savaşmamız gereken güç, nesnelere değil, insanlara hükmeden güçtür."
"Geleceğin resmini görmek istiyorsan, bir insan yüzüne basmış bir postal getir gözlerinin önüne, sonsuza dek."
"Bazı şeyler olmuştu, bazı şeyler olmamıştı."
"İnsan insana nasıl hükmeder, Winston?" Winston, biraz düşünüp, "Acı çektirerek," dedi.
Bin Dokuz Yüz Seksen Dört - George Orwell
"Sen kanatlarını inkar eden sonsuz düş, neden kendi kalbine güvenmiyorsun?"
"Görmek inanmak değildir, inanmak görmektir derler..."
"Seni unutmak için, senin değil artık kalbinin ihanetini bekleyen bir yalnızım işte..."
"Hasta ve hassas, ikisi de değiliz... Sadece, zekayla soykırıma uğrayan hissedenleriz."
"Yeryüzünde bir kalbe yaklaşmanın, gökyüzünde bir yıldıza ulaşmaktan daha sahici olduğunu düşündüm hep,
elimdekine hep bu yüzden sıkı sıkı tutundum..."
"Sonsuza dek sevdikleriniz sonsuza dek sizindir." -Shakespeare.
"Aşk mektupları elbette yakılmalı, geçmiş en soylu yakacaktır..." -Nobokov.
"Artık koca bir yıl geride kalmışken, artan bir günde hiçbir ihanet affedilmez..."
"İyi geceler sevgilim, iyi geceler gece..."
"Ama birine alışmak, zamanla onu sevmekten daha güçlü bir hisse dönüşüyor."
"Birini bekleyebilmek, verilmiş sözlerin sağlaması değil olamaz mı?"
"İnsanlar gibi, cümlelerin de bir kaderi vardır..."
"Bir mektup öldüğünde, içinde yazanlar da ölür mü?"
"Bir başkasını yarım bırakan bir kalp, hala bir bütün olmaktan umutlu mu?"
"Şiir en büyük adaletti yeryüzünde, bugün bile hiç değişmemiş bir gerçektir kalbimde..."
Her Mektubu Görülmüştür - Emre Kalcı