Kayıt Ol

Avalon'un Sisleri

Çevrimdışı magicalbronze

• *
  • 4075
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Avalon'un Sisleri
« : 30 Mart 2009, 11:09:42 »

Yazar: Marion Zimmer Bradley
Yayınevi: İthaki Yayınları
Sanat Yönetmeni: İbrahim Çeşmecioğlu
Sayfa Sayısı: 1152 (Cilti kitap bu, 4 kitap bir arada)

Arka Kapak:
Avalon'un Sisleri, Hıristiyanlığın yayılış dönemindeki Britanya'yı, Kral Arthur'u var eden, onu koruyan ve ona büyük Britanya tacını giydiren güçleri ve onların kendi aralarındaki mücadeleleri anlatıyor. Marion Zimmer Bradley, kitapta, pekçok çağdaşı ve öncülü gibi kendine çıkış noktası olarak Malory'nin Le Mort D'Arthur'unu alır. Hikaye aynı eksen üzerinde yürüse de Malory ve çağdaşlarında gördüğümüzden farklı bir durumla karşı karşıyayızdır. Hikaye bize Arthur'un eşi Kraliçe Guinevere (kitapta Gwenhwyfar adıyla anılmaktadır), Arthur'un annesi Igraine, Gölün Hanımefendisi Viviane, Avalon'un Yüce Prensesi şimdiye dek hemen hemen bütün eserlerde güçlü olduğu kadar kötü olarak da tasvir edilen Arthur'un kız kardeşi, ezeli düşmanı ve oğlu Mordred'in annesi, seven, üzülen, acı çeken, mutlu olan, nefret eden kadınların gözünden anlatılmaktadır.

Romanın ekseninde, eski Kelt topluluklarının Ana Tanrıça inanışları ile Hıristiyanlığın dinsel ve kültürel karşıtlıkları yer alırken, aynı zamanda Camelot'un kadınlarının bakış açılarından bir tarihsel dönem sorgulanıyor.

---

Site üyelerimizden DemorieL'in seri hakkında yapmış olduğu incelemeyi okumak için buraya tıklayın.
"Her neyse sahip olunan, doğar ve ölür.
Bu nefsi müziğin içinde sıkışmış herkes
İhmal eder ölümsüz aklın harikalarını."
- William Butler Yeats, "Sailing to Byzantium "

Çevrimdışı DarLy OpuS

• 2766
  • Rom: 35
  • Dansımız Marşandiz
    • Profili Görüntüle
    • Uykusuzluk Kulesi
Ynt: Avalon'un Sisleri
« Yanıtla #1 : 30 Mart 2009, 12:57:26 »
Kral Arthur'u sevmeme rağmen, ktitap ilgimi çekmedi pek. DemorieL ayrıntılı incelemen için teşekkürler. :)

Çevrimdışı Dúrgonath

• 680
  • Rom: 13
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 30 Mart 2009, 19:53:18 »
Len bi de inceleme mi yaptın? Okumak farz oldu şimdi.

Çevrimdışı Lunacy

• 435
  • Rom: 8
  • ₪₪
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 30 Mart 2009, 20:54:29 »
Len bi de inceleme mi yaptın? Okumak farz oldu şimdi.
oku bari =)
₪ Hail to the Thief ₪

Çevrimdışı Elendil

• **
  • 325
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 18 Kasım 2010, 19:47:49 »
Basım yok artık sanırım nereye baksam "Satış Dışı" yazıyor. Çok da merak ettim kitabı açıkçası.

Çevrimdışı magicalbronze

• *
  • 4075
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 23 Kasım 2010, 15:46:00 »
Basım yok artık sanırım nereye baksam "Satış Dışı" yazıyor. Çok da merak ettim kitabı açıkcası.

İnternet ortamında olmasa da kitapçılarda bulabilirsiniz, hatta fuara özel getirmişlerdi.
"Her neyse sahip olunan, doğar ve ölür.
Bu nefsi müziğin içinde sıkışmış herkes
İhmal eder ölümsüz aklın harikalarını."
- William Butler Yeats, "Sailing to Byzantium "

Çevrimdışı Bonthey

• 900
  • Rom: 15
  • Behtül
    • Profili Görüntüle
    • Kavuniçi Mavi
« Yanıtla #6 : 23 Kasım 2010, 21:35:33 »
Bşr de filmi varmış bunun sanırım.
Kral Arthur hikayesinin farklı aktarıldı bir diğer kitap.
Ben de merak etmekteyim kendisini.

Not to mention the pincers...

Çevrimdışı Elendil

• **
  • 325
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 27 Kasım 2010, 16:35:15 »
İnternet ortamında olmasa da kitapçılarda bulabilirsiniz, hatta fuara özel getirmişlerdi.

Haklıymışsınız. :) Bugün gittiğim bir kitabevinde tek ciltlik basımını gördüm ve yanımda yeterli parayı taşımadığım için ayırttım. Hoş bir tesadüf oldu benim için. :D 

Çevrimdışı Fırtınakıran

• *
  • 8351
  • Unique Ravenclaw
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 04 Mart 2011, 11:57:11 »
Gariptir, citli basımı ve 1. ile 2.kitabı "tükendi" olarak geçse de 3. ve 4.sü internet ortamında hala mevcut.
Buradan İthaki'ye sesleniyorum, artık yeniden basılsın bu kitap u_u.

Ayrıca, kitabı okuyan Elendil'in de yorumlarını bekliyoruz :P.

Çevrimdışı salum

• *
  • 11
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 04 Mart 2011, 12:04:02 »
kitapkutusu.com ve kitapnoktası.com da toplu ciltli hali mevcut .ben de şimdi aldım :)
düzeltme : arayıp stoklarında olmadığını internet sayfasının güncellenmemiş olduğunu söylediler.
Bütün insanları dostun bil,kardeşin bil kızım
Sevincin ürünüdür insan,nefretin değil kzım
Zulmün önünde dimdik tut onurunu
Sevginin önünde eğil kızım.

Çevrimdışı Elendil

• **
  • 325
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 04 Mart 2011, 17:03:05 »
Ben de tam diyordum ki: "Keşke İthaki, Avalon Sagası'nın tamamını çevirse." lakin Avalon'un Sisleri'ni bile bulmak bu kadar zorken diğer kitapların da çevrilmesini beklemek, gerçekleşmeyecek bir hayal sanki- itiraf ediyorum, İthaki'ye "Bu kitapları çevirmek gibi bir fikriniz var mı?" diye durmadan mail atan, yalaka kişi bendim.;D

Çevrimdışı salum

• *
  • 11
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 04 Mart 2011, 19:52:28 »
ben bulamadığım bazı kitapları amatörce kendim için çevirdim.serinin dört kitabını bulup okuyabilirsem kalanı da çevirmeyi denerim.başkalarının da okuyabileceği kadar iyi bir çeviri çıkarsa paylaşırım :)

Çevrimdışı Fırtınakıran

• *
  • 8351
  • Unique Ravenclaw
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 04 Mart 2011, 19:56:38 »
ben bulamadığım bazı kitapları amatörce kendim için çevirdim.serinin dört kitabını bulup okuyabilirsem kalanı da çevirmeyi denerim.başkalarının da okuyabileceği kadar iyi bir çeviri çıkarsa paylaşırım :)

Bu dediğiniz çok paylaşımcı bir düşünce :). Yalnız şöyle bir sorun var ki, yayın haklarını elinde bulunduran yayınevi ile telif hakkı konusunda başınız derde girebilir. Serinin ilk 4 kitabını çeviren yayınevi (İthaki), diğer kitaplarının da haklarının sahibi sayılır.

Bunu tamamen sizin iyiliğiniz için söylüyorum. Çevirileri başkalarına dağıtmak konusunda davalık olunabiliyor :/. Aman dikkat.

Çevrimdışı salum

• *
  • 11
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 04 Mart 2011, 19:58:30 »
tamam o zaman paylaştığımı söylemeyeceksiniz demektir :)

Çevrimdışı Fırtınakıran

• *
  • 8351
  • Unique Ravenclaw
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #14 : 04 Mart 2011, 20:07:36 »
tamam o zaman paylaştığımı söylemeyeceksiniz demektir :)

"Ben kendimce böyle çevirdim" diyerek birine kendi çevirinizi göstermeniz, arkadaş çevresiyle paylaşılan bir yazı gibidir. Ancak bunu internet ortamında paylaşmak konusunda sorunlar olduğunu ifade etmeye çalıştım :). Benzer durumu bu forumda yaşadık ve o kişi yayınevi ile mahkemelik oldu. Bu çevirinizi internet ortamında paylaşmamanızı öneriyorum ben size :). Bizim yayınevine söyleyip söylemememizle bağlantılı bir durum değil. İyi niyetli yaklaşımınızın böyle sonuçlanmaması açısından bunu söylemeg ereği hissettim u_u.