Hadi kitap açısından hikayeyi tam anlatamamaktan, eksikliklerden, fazlalıklardan, yanlışlıklardan, saçmalıklardan bahsetmeyeceğim ama sinema açısından bile 5 dakkada beşiktaş olmuş bir filmdi. Kitabı okuduğum halde bir miktar zaman geçtiği için bazı yerleri anlamadım ama okumayan kişi nasıl anlasın? Taa ilk filmde bir saniye için belki adı geçmiş bir ismi -Gellert Grindelwald- nasıl hatırlasın? Gregoroviçi, Ollivanderi, Bathilda Bagshot'ı, Peverell kardeşleri nereden bilsin? Zaten şipşak bir dublaj var, Gregoroviç i öyle hızlı söylüyor ki. Yavaş söylese bile patlamalar, gürültüler daha yüksek sesli olduğu için anlaşılmıyor. Bellatrix'in cincüceyle konuşmasından tek kelime anlamadım, anladığım tek şey cincüceye kılıcın sahte olup olmadığını sormadığıydı.
Bariz anlaşılan şeyleri bi Ron'a, bir Hermione'ye tekrar ettirerek açıklamaları felan.. Hangi bölümdü hatırlamıyorum ama bir yerde cisimlendiklerinde Ron yaralıydı. Hermione öyle tane tane açıklıyor ki sanki başlarına bir şey gelmemiş, ölümden dönmemişler sanarsın. Tane derken heyecanlı heyecanlı konuşuyor ama kelimeleri tane tane söylüyor, tek tek anlatıyor. Yok "Önce oraya gittik, sonra peşimizdeydiler, ron yaralandı, ne yapacağımı bilemedim, buraya geldim, aklımdaki tek yer buraydı." Ohoo. Hiç dehşet yok, üzüntü yok, korku yok. Sanki bir maça gidip de o maçı heyecanlı heyecanlı anlatır gibi. Önce başka yere cisimlenip sonra ormana geliyorlar ama Harry'nin başka yere cisimlendiklerinden haberi yok, sanki o cisimlenmemiş gibi.
Grimmauld Meydanından neden ayrıldılar mesela? Güvenli güzel bir evdi. Nedeni yok ama.
Ayrıca kafa patlatılıp, üzerinde düşünülmesi gereken tek bir sahne yok. (Inception'daki gibi kendi kafamızın çalışmasından değil, filmdeki karakterlerin düşünmesinden bahsediyorum.) En azından Moody'nin ölümünden sonra bir 5 dk oturup plan yapmalarını bekliyordum. Ama Bill gelip hemen "Moody öldü." diyerek olayı bitirdiler. En azından bi önce Bill'e sorun, bakışın, şüphelenin, ne bileyim yani.
Hermione'nin ailesinden kendisini silmesi ne alakadır? Ron'un neden geri döndüğü "Geri döndü işte" diyerek halledilmiş. Hermione - Harry aşkı ne saçmalıktır?
Güzel yorumlarını duyunca filmin başında güzel gidiyor dedim ancak duygusal yapılmaya çalışılmış sahnelerde bile sıkıldım, uykum geldi. Ve böyle olduğu için gereksiz uzatılmış geldi. Tek filmde bitirseydin işte ne gerek vardı?