Kayıt Ol

Afro Samurai: Resurrection (Film)

Çevrimdışı Canina

  • ****
  • 1460
  • Rom: 39
  • There ought to be a law against you
    • Profili Görüntüle
    • Canina's
Afro Samurai: Resurrection (Film)
« : 17 Mayıs 2009, 22:02:41 »

Serinin başlangıcı niteliğinde ki 5 Bölümü izledikden sonra ilk düşüncem; “Harika, ama gerisi nerede? ” idi.

Afro Samurai: Resurrection bu sorumuzu yanıtlamak için anime dünyasının gündemine bomba gibi düştü ve daha çıkmadan rüyalarımızı süslemeye başladı. Tabii bu yazıyı biraz geç yayınladığımın farkındayım. :D

Film Afro’nun 1 Numara bandını kaybetmesiyle başlıyor. Çok geçmeden anlıyoruz ki , Jinno ve kız kardeşi Afro’dan intikam almak için ona bir tuzak hazırlamışlar. Fakat tüm bu insan öldürme olayından bıkan, tek istediği babasının intikamını almak olan Afro 1. Numara bandı için tekrar yollara dökülüyor.

Muhteşem seslendirme ve ambiyansın dışında beni bu seride en çok etkileyen şey sürekli olarak Afro’nun yanında dolaşan eleman, yamulmuyorsam adı bazı yerlerde White Ninja diye geçiyor. Adamın aksanını hiçbir şekilde anlayamamam bu seriyi çevirirken bana çok sorun yaşattı.( Bu arada alışkanlık sürekli seri diyorum, bu tek bir film yanlış anlaşılmasın, seri derken 5+1′i kastediyorum:)

Ve evet serinin çevirisi yaptım, kısa sürede bitirdim hemde, Animetrik fansub grubu olarak altyazıyı yayınladık.

Altyazı

http://www.animetrik.org/

Yukarıda ki linklerden Animetrik Fansub olarak yayınladığımız çeviriye ve filmin orjinaline ulaşabilirsiniz.

Ailenizin çevirmeni Canina’dan saygılarla… Reklam yapıyormuş gibi olmasın ama çeviri epey iyidir. Film ise süper ötesidir. Anime seven herkesin izlemesini şiddetle tavsiye ediyorum.

Çevrimdışı Nihbrin

  • ****
  • 1243
  • Rom: 43
  • [Infornography]
    • Profili Görüntüle
    • nihbr.in
Ynt: Afro Samurai: Resurrection
« Yanıtla #1 : 17 Mayıs 2009, 22:49:38 »

Takashi Okazaki ve Fuminori Kizaki tarafından orijinal manga hikayesi yazılmış kaliteli bir Funanimation* yapımıdır, Gonzo studyolarından çıkan tüm ürünler izlenmeye gereğinden fazla müsaittir. Resurrection 2 sene bekleyip güzel para kaldıran yüksek bütçeli nadir animelerden biri olarak ayrıca rekortmendir ( 35milyon dolarlık bütçe anime sektöründe halen ellerinde tuttukları bir rekor, Funanimation tam bir dansöz, toplam kazançları reelde 20milyon dolar görülüyor ) . Kabaca türü Dövüş, Dram, Aksyon. Batı kültürü doğuya özenip anime yapmaya çalışınca pek tatmin edici sonuçlar ortaya çıkmaz, ancak doğulular amerikalılara özendiğinde güzel eserler veriyorlar (afro samurai yanı sıra cowboy bebop buna güzel bir örnek teşkil eder bence)

Japonyada verilen versionu 100dk iken funanimation damgalı amerika gösterimi 90dk. Pek çok kanlı sahne makas altına girmiş. İşte bu yüzden orijinal seslendirmesi Hollywood yıldızlarınca yapılmış olmasına rağmen japon seslendirmesini tercih edebilirsiniz  ;D http://www.afrosamurai.com/ resmi sitesidir.

Seslendirme ekibi:
Spoiler: Göster
Samuel L. Jackson
Lucy Liu
Yuri Lowenthal
Mark Hamill
Jeff Bennett
Steven Blum
S. Scott Bullock
Grey DeLisle
Greg Eagles
Zachary Gordon
Phil LaMarr
Liam O'Brien
Kevin Michael Richardson
Ariel Winter
Dave Wittenberg


**Funanimation'dan nefret ediyorum