Kayıt Ol

Yeni Ay | Film

Çevrimdışı Berre

• 1340
  • Rom: 34
  • Güle güle fermuar!
    • Profili Görüntüle
Ynt: Yeni Ay | Film
« Yanıtla #45 : 22 Aralık 2009, 18:04:13 »
Kesinlikle katılıyorum. Geçte olsa cevap veriyim dedim. Vampirin ne olduğunu bilmeden, o ortam hakkında bir bilgiye sahip olmadan Twilight'ı izleyip "Vampir Edvıııırt!" diye gezen kızlar iğrenç olmaktan öteye gitmiyor bence söyleyeyim. Ayrıca o Vampirlere biz vampir demiyoruz. "Vejetaryen Vampir" kavramını dışlıyoruz.

Interview with the Vampire, Queen of the Damned izleyin, olmadı Buffy ve Angel izleyin en kötüsü. Ama Twilight nedir ya? Onlar Vampirse buradakiler ne? Buradakiler Vampirse oradakiler ne?

Ha bakmayın böyle dediğime, bir aşk hikayesi olarak gayet etkileyici tamam. Ancak Vampir vampir diye insanlar çıldırınca tepem atıyor...

Ama bence yazarın vampirlere farklı bir açıdan bakması güzel olmuş. Nasıl desem sonuçta tarihte birçok şeyin birçok farklı tanımı ve uyarlaması yapılmış. Çoğu vampir kitabında anlatılan vampirler birbirini tutmuyor.
Yazar kitabında vampirlerde çok uzun zamanlardan beri bilinen temel ögelerini belirtmiş; Kan tutkusu, hız, zarafet ve güzellik. Tabi kan tercihleri daha farklı buradaki vampirlerin. Bence hoş bir değişiklik. Sonuçta dünyada her şeyin bir iyisi bir de kötüsü var.
Ama evet bence de Alacakaranlık'ta asıl vurgulanan şey aşk. Bir vampir kitabı gibi değil.
Bunların dışındaki diğer fikrinize katılıyorum. Çevredeki kendini bilmezlerin yaptıkları ses kirliliği benimde canımı sıkıyor. Yazık oluyor böyle insanlara...

Çevrimdışı Amras Ringeril

• 2483
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #46 : 22 Aralık 2009, 18:36:42 »
Orijinallik adına özünden kaçmak doğru mudur? Vampir kavramını bilmekle alakalı biraz. Vampirlerin doğuşu bile karanlıkla olmuşken, sen çıkıp vampirleri güneş ışığında parlayan yaratıklara dönüştürürsen...
try again fail again fail better

Çevrimdışı Berre

• 1340
  • Güle güle fermuar!
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #47 : 22 Aralık 2009, 18:56:00 »
Orijinallik adına özünden kaçmak doğru mudur? Vampir kavramını bilmekle alakalı biraz. Vampirlerin doğuşu bile karanlıkla olmuşken, sen çıkıp vampirleri güneş ışığında parlayan yaratıklara dönüştürürsen...
Özünü değiştirmek farklı bir şey. Dediğim gibi tüm kitaplarda belirtilen temel ögeleri kadın zaten kullanmış. Evet vampir karanlıktır ve karanlıktan doğmuştur. Ama bence kitaptaki bu farklılık çok da göze batmıyor. Buna bakılırsa vampirlerin güneşte dönüştükleri şey çoğu vampir kitabında farklı tanımlanıyor. Bu yüzden benim için çok şey ifade etmedi.

Çevrimdışı Baal Adramelech

• 1837
  • Rom: 59
  • The Hermit
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #48 : 22 Aralık 2009, 19:05:12 »
Özünü değiştirmek farklı bir şey. Dediğim gibi tüm kitaplarda belirtilen temel ögeleri kadın zaten kullanmış. Evet vampir karanlıktır ve karanlıktan doğmuştur. Ama bence kitaptaki bu farklılık çok da göze batmıyor. Buna bakılırsa vampirlerin güneşte dönüştükleri şey çoğu vampir kitabında farklı tanımlanıyor. Bu yüzden benim için çok şey ifade etmedi.

İki şey vampir kitaplarında sabittir. Vampirler ışıkta ölür/küle dönüşür. İkincisi de kan tutkusudur. Vampirler ne kadar iradeli olsalar da acımazsız varlıklardır. Bunların değiştirilmesi demek vampir olmayan bir şey yaratmak demek. Çünkü Kitaptaki "Vampirlerin", orjinal vampirler ile hiç bir benzerliği yok. Kan içmek ve insan üstü güce sahip olmak vampir yapmıyor malesef. Aynı vasıflara sahip çizgi roman anti-kahramanları var, kan içmeye dair psikolojik rahatsızlığa sahip.
#rekt

« Yanıtla #49 : 22 Aralık 2009, 19:07:02 »
kitabi ayri bir cakma filmi ise daha bir yandan yemisi.

populer kulturun etkisi altinda kalanlari tanri korusun da bir vampirin isirigina kurban gitmesinler. lan vampir elmas gibi parlar mi
ph'nglui mglw'nafh cthulhu r'lyeh wagh'nagl fhtagn

Çevrimdışı Berre

• 1340
  • Güle güle fermuar!
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #50 : 22 Aralık 2009, 19:09:26 »
İki şey vampir kitaplarında sabittir. Vampirler ışıkta ölür/küle dönüşür. İkincisi de kan tutkusudur. Vampirler ne kadar iradeli olsalar da acımazsız varlıklardır. Bunların değiştirilmesi demek vampir olmayan bir şey yaratmak demek. Çünkü Kitaptaki "Vampirlerin", orjinal vampirler ile hiç bir benzerliği yok. Kan içmek ve insan üstü güce sahip olmak vampir yapmıyor malesef. Aynı vasıflara sahip çizgi roman anti-kahramanları var, kan içmeye dair psikolojik rahatsızlığa sahip.
Vampir varlığına inanan bilim adamları vampirlerin kendilerince belirlenen özelliklerini şöyle özetlemişlerdir ; Acıyı en az düzeyde hissederler , vücutlarında özelliklede yüzlerinde çürüğe dayalı hafif çukurluklar ve izler bulunur , göz renkleri sürekli değişim içindedir ve iki göz asla aynı renkte bulunmaz.Beklenmedik zamanda fark edemiyiceğiniz kadar hızlı ve bi o kadarda güçlü tepkiler verebilirler.Ten ısıları sürekli değişiklik içindedir.Gün ışığından etkilenmezler.Düşünce okuyabilirler bu nedenle onlara karsı koymak imkansız gibidir.Zekalarını ve güçlerini asla bir kitlenin anlayıcağı bir şekilde dışarıya vurmazlar.Bahsedildiği gibi köpek dişleri ilgi çekici büyüklükte değildir.
Vikipedi'den alıntıdır.

Çevrimdışı Baal Adramelech

• 1837
  • Rom: 59
  • The Hermit
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #51 : 22 Aralık 2009, 19:13:26 »
Vampir varlığına inanan bilim adamları vampirlerin kendilerince belirlenen özelliklerini şöyle özetlemişlerdir ; Acıyı en az düzeyde hissederler , vücutlarında özelliklede yüzlerinde çürüğe dayalı hafif çukurluklar ve izler bulunur , göz renkleri sürekli değişim içindedir ve iki göz asla aynı renkte bulunmaz.Beklenmedik zamanda fark edemiyiceğiniz kadar hızlı ve bi o kadarda güçlü tepkiler verebilirler.Ten ısıları sürekli değişiklik içindedir.Gün ışığından etkilenmezler.Düşünce okuyabilirler bu nedenle onlara karsı koymak imkansız gibidir.Zekalarını ve güçlerini asla bir kitlenin anlayıcağı bir şekilde dışarıya vurmazlar.Bahsedildiği gibi köpek dişleri ilgi çekici büyüklükte değildir.
Vikipedi'den alıntıdır.

Vampirlere inanmak gibi bir şey aptalca. Kusura bakmayın da Vampirlere inanan bilim adamları da aptallar. Vampirlikle alakalı cilt hastalıkları ve psikolojik rahatsızlıklar var ama bu kadar.

Ha evet, aynı zamanda burada yazana göre ilk Vampir hikayelerindeki Dracula, Nosferatu gibi efsanelerin (Ki uzun soluklu, Eflak halkı arasında anlatılan çok eski hikayelerdir) hepsi yalan, yanlış. Tabi Stephen Mayer daha iyi bilir :P
#rekt

« Yanıtla #52 : 22 Aralık 2009, 19:15:08 »
porphyria'cilar sizi :)
ph'nglui mglw'nafh cthulhu r'lyeh wagh'nagl fhtagn

Çevrimdışı Berre

• 1340
  • Güle güle fermuar!
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #53 : 22 Aralık 2009, 19:26:44 »
Vampirlere inanmak gibi bir şey aptalca. Kusura bakmayın da Vampirlere inanan bilim adamları da aptallar. Vampirlikle alakalı cilt hastalıkları ve psikolojik rahatsızlıklar var ama bu kadar.

Ha evet, aynı zamanda burada yazana göre ilk Vampir hikayelerindeki Dracula, Nosferatu gibi efsanelerin (Ki uzun soluklu, Eflak halkı arasında anlatılan çok eski hikayelerdir) hepsi yalan, yanlış. Tabi Stephen Mayer daha iyi bilir :P

:D Burada bir yanlış anlaşılma olmasın. Vampirlere inanıyor değilim ve inanları da garipsiyorum. Ki zaten yapılan araştırmalarda da bu belli:

Dünyayı dolaşarak vampirliği araştıran Rosemary Ellen Guiley, çeşitli ülkelerdeki pek çok vampir derneği ve sayısız insanla görüşerek akademik çevrelerin ilgilendiği bir araştırma kitabı yayınlamıştır. Bu özelliği Guiley’i bir vampir araştırmacısı yapmaktadır.
Guiley araştırmasında etkileyici veriler elde etmiş ve şu sonuca ulaşmıştır :“Aslında tümü saçma. Vampir tanımı kişiden kişiye değişse de, genelde filmlerden ve kitaplardan etkilenilir. Ortada hep ölümsüz, fiziksel ve cinsel yönden çok güçlü, yapmacık, geceleri yaşayan ve doğaüstü güçlere sahip bir yaratığın olduğu var sayılır. Bu saçma inançlara göre bir vampir, kötülük doludur çünkü yaşayan insanların kanlarını emerek yaşamını sürdürür, oysa bu doğaüstülük ve ölümsüzlük için işe yaramaz. Sonuç olarak bütün bunlar vampir folklorunden kaynaklanır ve gerçekten uzaktır."

Rosemary Ellen Guiley-Araştırmacı

Ama olaylara farklı bir soluk kazandırmak adına yapılan bir değişikliğinde bu kadar tepki görmesini mantıksız buluyorum o kadar. Ki Alacakaranlık hayranı olmama rağmen bu beni rahatsız ediyor. Benim savunduğum bu.

Çevrimdışı Canina

• 1460
  • Rom: 39
  • There ought to be a law against you
    • Profili Görüntüle
    • Canina's
« Yanıtla #54 : 22 Aralık 2009, 23:28:32 »
Vikipedi'den alıntıdır.

Viki'nin her dediğine inanmayın sonuçta o yazıları sizin benim gibi insanlar yazıyor. Hatta uslu bir vampir olursanız belki Edward'ın başlığının altında bir iki küfür görebilirsiniz.

Çevrimdışı Berre

• 1340
  • Güle güle fermuar!
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #55 : 23 Aralık 2009, 18:23:21 »
Viki'nin her dediğine inanmayın sonuçta o yazıları sizin benim gibi insanlar yazıyor. Hatta uslu bir vampir olursanız belki Edward'ın başlığının altında bir iki küfür görebilirsiniz.
Evet Vikipedi halk tarafından(bu şekilde ifade ediyorum) yazılıyor ama bilginin doğruluğu kontrol ediliyor.

Çevrimdışı laklak luna

• **
  • 142
  • Rom: 2
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #56 : 28 Ocak 2010, 23:01:53 »
Geç de olsa film hakkında ben de bir yorum yapmak istemekteyim;

Efektler berbattı. Ciddi berbattı, ben bildiğiniz cüsseli kurtadam beklerken biraz hormonlu Sibirya kurdu gördüm sadece. O da "Ben efektim biliyor musun?" diye bağırıyor hani.

Neyse Jacob harikaydı, Alice çok şekerdi, Edward çok soğuk bir nevaleydi her zamanki gibi. Bella, Kristen'ın harika (!) mimikleriyle yine mükemmeldi(!). Fragmanlardan dedim ooo bak sen Bella'ya büyümüş, afferin falan... Filmde bir farkı yoktu ilkinden. Sadece daha fazla kekeliyordu.
Aro Alice'in elini tuttuğunda kendimi bir Yeşilçam filminin içinde hissettim. Ormanda koşan aşıklar olayı... Bütün salon koptuk orada.  -bayağı bir kişiden bahsediyorum bütün bir salon derken -
En sonu çok saçma olmuş, sanki nasıl bitireceklerini bilememişler de 'to be continue' havası yaratalım hadi demişler gibi geldi. En sonunda herkes güldü yani, bitti mi falan oldu herkes salondaki. 

Yani çok güzel değildi, beklediğime değmedi gibi... Diskotekte kop kop taş gibisin Jacob diye dans etmek istemem dışında pek bir heyecan yaratmadı bende. Zaten arkadaşlarım Jacob'ın olduğu sahnelerde ağzımı açıp izlemiş olduğumu söylediler. Ben de diyordum neden bunlar bana bakıp gülüyor. ;D

Amma Jacob bile kurtaramamış filmi, vasattı.

I'm Usagi Tsukino, 16 years old,
in the first year of high school.
I'm a bit rash and a crybaby but,
I'm actually an agent of love and justice,
Pretty Sailor Soldier,
Sailor Moon.

• **
  • 139
  • Rom: 9
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #57 : 29 Ocak 2010, 11:37:23 »
Yalnız kurt meselesini doğru yapmışlar. Son kitabı okursanız eğer, Jacob ve çetesinin aslında kurtadam olmadığını sadece şekil değiştirip kurda dönüşebilen canlılar olduğunu görürsünüz.

Çevrimdışı laklak luna

• **
  • 142
  • Rom: 2
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #58 : 13 Şubat 2010, 03:31:24 »
Öyle bile olsa tüylerine kadar efekttiler. Yani daha başarılı yapabilirlerdi o efekti. (:

I'm Usagi Tsukino, 16 years old,
in the first year of high school.
I'm a bit rash and a crybaby but,
I'm actually an agent of love and justice,
Pretty Sailor Soldier,
Sailor Moon.

Çevrimdışı veritaserum

• 1112
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #59 : 13 Şubat 2010, 14:32:35 »
Hoş bir filmdi ama fenalıklar geçirdim izlerken..
Önce, büyük büyük düşündüm;
Sonra büyük büyük yaşadım.
Ne varsa, onlar aldı.
Şimdi bana küçük bir ölüm kaldı.