Kesinlikle katılıyorum. Geçte olsa cevap veriyim dedim. Vampirin ne olduğunu bilmeden, o ortam hakkında bir bilgiye sahip olmadan Twilight'ı izleyip "Vampir Edvıııırt!" diye gezen kızlar iğrenç olmaktan öteye gitmiyor bence söyleyeyim. Ayrıca o Vampirlere biz vampir demiyoruz. "Vejetaryen Vampir" kavramını dışlıyoruz.
Interview with the Vampire, Queen of the Damned izleyin, olmadı Buffy ve Angel izleyin en kötüsü. Ama Twilight nedir ya? Onlar Vampirse buradakiler ne? Buradakiler Vampirse oradakiler ne?
Ha bakmayın böyle dediğime, bir aşk hikayesi olarak gayet etkileyici tamam. Ancak Vampir vampir diye insanlar çıldırınca tepem atıyor...
Ama bence yazarın vampirlere farklı bir açıdan bakması güzel olmuş. Nasıl desem sonuçta tarihte birçok şeyin birçok farklı tanımı ve uyarlaması yapılmış. Çoğu vampir kitabında anlatılan vampirler birbirini tutmuyor.
Yazar kitabında vampirlerde çok uzun zamanlardan beri bilinen temel ögelerini belirtmiş; Kan tutkusu, hız, zarafet ve güzellik. Tabi kan tercihleri daha farklı buradaki vampirlerin. Bence hoş bir değişiklik. Sonuçta dünyada her şeyin bir iyisi bir de kötüsü var.
Ama evet bence de Alacakaranlık'ta asıl vurgulanan şey aşk. Bir vampir kitabı gibi değil.
Bunların dışındaki diğer fikrinize katılıyorum. Çevredeki kendini bilmezlerin yaptıkları ses kirliliği benimde canımı sıkıyor. Yazık oluyor böyle insanlara...