Deli bir avatar hayranı olarak.Bu film beni derinden yaraladı.Sokka,Sokka değil.Aang,Aang değil,Zuko,Zuko değil.Çizgi filmindeki favorilerimden filmde nefret ettim.Rezalet.Beni şok eden 3 an vardı.1.Zuko'yu görüşüm...Zuko'yu Zuko yapan hiç bir şey yoktu ortada.Nerde taç,nerde yara izi,nerde ponytail,nerde o karizma? Bide Dev Patel'den iğrenç bir Zuko canlandırışı görünce deli oldum.Acılarıyla,intikam duygusuyla bastırdığı iyiliğini saklamaya çalışan Zuko ve iç çatışmaları gitmiş.Yerini tamamen tek amacı kötülük olan biri kalmış.
2.Sokka'yı görüşüm.Sokka yok ortalıkta ya.Bu ruhsuz bir adam ya.Eleştirebileceğim Sokka'ya benzemeyen bir yanı yok bu adamın.Bu adam resmen Sokka değil.
3.Aang'i görüşüm.Şaşırtıcı.Bizim çocuk gitmiş,yerine her şeyin bilinçli ve kendini dünyayı kurtarmaya adamış biri gelmiş.Dizinin temel taşlarından biri olan Aang'in Avatarlığı o yaşta kaldırabilmesi durumu resmen toz olmuş.Çok soğuk,olgun,ciddi ve bilinçli bir Aang kendini soğuttu açıkçası.
Kurgusu da bir o kadar kötüydü ki.O kadar orjinal ve mükemmel bir anime kurgusundan ancak bu kadar klişe ve kötü bir film kurgusu çıkartılabilirdi.Görsel ve efekt ise girmek istemeyeceğim kadar berbat. Her şeyiyle 1/10
Kısacası devam filmlerinden umudu kestim ve gözüm ufukta;Avatar-Legend of Korra'da...