_C.S Lewis'in Türklere bi sempati duyduğunu ve filmde aslana Türkçe aslan dendiği ayrıca Narnia 1 de Edmund'a cadının sihirli salep ve Türk lokumu verdiğini
Çok ilginç gelir bana Lewis'in Türk hayranı olması çünkü arkadaşı Tolkien -her defasında inkar etmiş olmasına rağmen- biraz Türk düşmanlığı izi taşır kitaplarında. Kara lisan bile bizim dil ailemize benzer. Paylaşım için teşekkürler.
Alıntı yapılan: elricsss - 17 Kasım 2011, 17:12:05 Çok ilginç gelir bana Lewis'in Türk hayranı olması çünkü arkadaşı Tolkien -her defasında inkar etmiş olmasına rağmen- biraz Türk düşmanlığı izi taşır kitaplarında. Kara lisan bile bizim dil ailemize benzer. Paylaşım için teşekkürler. Yanlış.
Alıntı yapılan: Baal Adramelech - 17 Kasım 2011, 17:13:39Alıntı yapılan: elricsss - 17 Kasım 2011, 17:12:05 Çok ilginç gelir bana Lewis'in Türk hayranı olması çünkü arkadaşı Tolkien -her defasında inkar etmiş olmasına rağmen- biraz Türk düşmanlığı izi taşır kitaplarında. Kara lisan bile bizim dil ailemize benzer. Paylaşım için teşekkürler. Yanlış.Yanlış çok kısa bir cevap, karşı bir teziniz varsa dinlemek isterim ve bu sayede yanlış bildiğimi de öğrenirim.
Ben Tolkien'in beş tane kitabını okumuş olan birisi olarak bu kişiye art niyetli ya da tabirinizle kulaktan dolma bilgilerle yaklaşan birisi değilim. Belki de tamamen tesadüftür, sizi de meşgul ettiğim için özür dilerim.