-Öncelikle film 2D çekilip sonra 3D yapıldı yani gerçek 3D değildi. Bu biraz üzücüydü.
-Konu çok sağlamdı eh sonuçta bir kitap uyarlaması ama Birkaç saçma ve şov amaçlı sahne yerine konuya ağırlık verilebilirdi. Jack'in bir keki avizeden almak için 20 takla attığı sahne yerine İspanyol generalin aslında neden bu kadar kararlı ve dik başlı şekilde hareket edip o tapınağı yıkmaya gittiğini anlatabilirlerdi mesela...
-Başrolden Keirayı ve Orlando'yu çekmeleri ne kadar doğru bir karar bunu da görmüş olduk. Filme zaten mermaid ve rahibi koyarak aslında biz arasak 1000 tane Keira ve Orlando buluruz demişler. Mesaj da yerine ulaşmış.
-Phenolope bazı filmlerde iyi oynuyor ama bu filme tam anlamıyla oturamamış. Gerçi ispanyol aksanı ve kavruk teni ile tam bir denizci gibi olmuş ama yüz mimikleri vs bir romantik filmden çıkmış gibiydi. Bunun yanı sıra kılıç dövüşü sahnelerinden bazılarında öyle hamleler yaptı ki demek ki baya çalışmış rol için dedirtti. Yani Phenolope'yi yersem mi sevsem mi bilemedim bu filmde.
-Karasakal muhteşemdi. Oyunculuk, tasarım, kostüm. 10 numaraydı.
-Son olarak, filmin sonu çok daha iyi yapılabilirdi ve sırf bu yüzden diyorum ki filmin devamı gelecek. Güzel bir son gibi son yapmadıysa bu yönetmenin bir bildiği vardır. Seneye görüşmek üzere Jack