Toggle navigation
Kayıp Rıhtım Arşiv Forum
Ana Sayfa
Yardım
Ara
Takvim
Giriş Yap
Kayıt Ol
Giriş Yap
Kayıt Ol
×
Close
Giriş Yap
Beni Hatırla
Kayıp Rıhtım Arşiv Forum
Liman Kenti
Liman Kütüphanesi
Konu:
Hangi Kitabı Okuyorsunuz ve Eleştiriniz
« önceki
sonraki »
+
Yazdır
Sayfa:
1
...
100
101
[
102
]
103
Aşağı git
Hangi Kitabı Okuyorsunuz ve Eleştiriniz
1541 Yanıt
914432 Gösterim
Fırtınakıran
8351
Rom: 1
Unique Ravenclaw
Ynt: Hangi Kitabı Okuyorsunuz ve Eleştiriniz
«
Yanıtla #1515 :
07 Haziran 2017, 17:26:16 »
Büyük mesele olmadı yahu
Yönlendirdim sizi. Şimdi sakin olun ve forumumuzun keyfini sürün. Sonuçta hepimiz burada keyif almak için varız
Kayıtlı
Rosemary
282
Rom: 12
With tired eyes, tired minds, tired souls we slept
Ynt: Hangi Kitabı Okuyorsunuz ve Eleştiriniz
«
Yanıtla #1516 :
08 Haziran 2017, 04:27:41 »
Alıntı yapılan: yavanna
Bu arada goodreads kullanan var mı?
Aslında aşağıdaki başlık da bayağı faydalı olabilir.
Goodreads üstünden birbirimizi takip edelim
Adres ver, Sovyet Rusya'yı toplayalım oraya.
The Walking Dead, Vol. 19: March to War - Robert Kirkman
Artık oldukça sıkmaya başladı bu seri. Negan bile o istediğim patlama etkisini yapamadı bende. Maksat bir ahbaplığım oluştu diye devam ediyorum seriye. Merak ediyorum benim geldiğim sayıya kadar gelip de sıkılmayan var mı acaba? Prison Break gibi bir öyle oluyor bir böyle. Ben bu kadar aksiyonu kaldıramıyorum. Aksiyon sevsem Altıkırkbeş kitapları okurum (uuuuuuu!).
Bu aralar listemdeki bazı çizgi romanları okuyacağım. En tepede daha önce biraz inceleyip, üstünkörü bile sevdiğim Daytripper var. Sonrasında Paper Girls ve We Stand On Guard var. Bir de filmini müthiş sevip, çizgi romanını çok merak ettiğim Blue is the Warmest Color var.
Süper kahramanlı falan değil de, herhangi bir konuda -felsefi iyi olur- seri olmayan özgün çizgi roman tavsiyelerinize açığım. Seri de olabilir ama gerçekten güzelse olabilir, mesela Saga gibi.
Kayıtlı
ionik
19
Rom: 0
Ynt: Hangi Kitabı Okuyorsunuz ve Eleştiriniz
«
Yanıtla #1517 :
08 Haziran 2017, 11:58:02 »
kül dağındaki kütüphane (Scott Hawkins) - ne yazık ki bitti, farklı bir soluk arayanlara tavsiye ederim, enteresan bir okuma deneyimiydi
Kayıtlı
Fırtınakıran
8351
Rom: 1
Unique Ravenclaw
Ynt: Hangi Kitabı Okuyorsunuz ve Eleştiriniz
«
Yanıtla #1518 :
19 Haziran 2017, 11:41:37 »
Küçük Paris Fena Öksürüyor - Sedat Demir
Okuması kolay bir kitap değil. Aynı zamanda çok sevilecek ya da nefret edilecek türden de bir kitap.
Bilinç akışı tekniğiyle yazılmasının yanı sıra, kurgunun kendi anlatıcıları ile yazarın bizzat kendisinin sık sık yer değiştirmesi, mikrofonu eline almasından ötürü takibi bir hayli zor.
Ben şimdilik yazarı takdir ederek okuyorum. Bazen ipin ucu kaçıyor, bir satır geri gidip devam ediyorum.
Zoru sevenlere tavsiyemdir. Ama nefret edecek kişi de çok. Belli bir okur altyapısı istiyor. Doğrusallığı hiçbir şekilde olmadığı için buna benzer kurgulara yabancı olmamak büyük bir artı. Diğer türlüsü için, bilinç akışı romanlarına başlamak için "bence" doğru nokta değil.
Bir de bana Ağır Roman tadı veriyor. Bu da merakımı bir hayli ayakta tutuyor.
Kayıtlı
-Kötü karakteR-
157
Rom: 0
Ynt: Hangi Kitabı Okuyorsunuz ve Eleştiriniz
«
Yanıtla #1519 :
22 Haziran 2017, 22:07:37 »
Sürgün Gezegeni - Ursula K. Le Guin
Bilimkurgu deneyimi az olan biri olarak diyebilirim ki birini bilimkurguya başlatacak olsam bu kitabı önermezdim. Yazım dili evet sade ama kitaptaki kavramları ya da zaman dilimini anlamak için kafa yormak gerek. Kitabın arkasında bir harita falan olsa fena olmazdı ama bu kısa bir roman olduğu için o kadar uğraşılmamasını anlayabiliyorum. Gerçi yazıldığı zamanı da dikkate almak gerek.
Kitabın Leguin'in önsözüyle başlaması da ayrıca hoşuma giden bir detay. O önsöz sayesinde başlamadan sevmiştim kitabı. Henüz bitirmediğimden Leguin Gaallarla son savaş kısmını nasıl bağladı bilemiyorum ama feminizmi iyi yedirmiş olduğu kesin.
Kayıtlı
Fırtınakıran
8351
Rom: 1
Unique Ravenclaw
Ynt: Hangi Kitabı Okuyorsunuz ve Eleştiriniz
«
Yanıtla #1520 :
08 Ağustos 2017, 10:24:44 »
Kahramanın Sonsuz Yolculuğu
Yıllarca okumak için süründüğüm kitaba nihayet kavuştum. Hem de gözden geçirilmiş ve yenilenmiş baskısıyla. Kitap söylendiği kadar şahane, fakat benim bir sıkıntım var. O da şu: kitapta anlatılanların birçoğunu biliyorum :S
Aşağıdaki tamamen öznel bir yorumdur. Kitap müthiş bir kaynak, mutlaka okuyun.
Zaman içinde okuduğum farklı kaynaklarla birlikte bu kitabı beklerken pek çok şey öğrenmişim. O nedenle Kahramanın Sonsuz Yolculuğu'na kavuşmam biraz hayal kırıklığı oldu. Üstüme kürekle yeni bilgi atılacak diye beklerken daha önceden öğrendiklerimi pekiştirir ya da bildiklerime farklı örnekler görür oldum.
Yeni şeyler öğrenmeye başladığımda kitabı bağrıma basacağıma inanıyorum. Şimdilik güzel bir kaynak okuyorum, ama beklediğim gibi aşık olamadım.
Kitapta daha çok ilerledikçe elbet bilmediğim şeyler gelecek karşıma ve düşünmediklerimi gösterecek. Bekliyorum
Çok okumak iyi bir şey değilmiş askjlfşdsf
Kayıtlı
Oliver_
216
Rom: 4
Ynt: Hangi Kitabı Okuyorsunuz ve Eleştiriniz
«
Yanıtla #1521 :
08 Ağustos 2017, 15:45:57 »
Fısıltılar-Dean R. Koontz
Yazarın gerilimi verme şekline hayran kaldım. Sanki karakter benmişim gibi hissediyorum. Çoğu bölümü tedirgin olarak okudum. Daha önce bir tane Koontz kitabı okumuştum ama pek ilgimi çekmemişti. Bu hem olay hem de dil olarak çok hoşuma gitti.
Kayıtlı
milenya
260
Rom: 6
Belki de Tanrı bize inanmıyor!
Ynt: Hangi Kitabı Okuyorsunuz ve Eleştiriniz
«
Yanıtla #1522 :
17 Ağustos 2017, 10:26:00 »
Uzun zamandır bilim-kurgu ve başta gelen klasik yabancı, Türk romanları okuduktan sonra nihayet güzel bir ara yakaladım ve tuğla gibi mümkün mertebe fantastik bir şeyler okuyayım dedim,
Locke Lamora'nın Yalanları
'na başlayıverdim. Ne yazık ki aradığımı henüz bulamadım.
Kitap hakkında içinde spoiler olmayan her türlü inceleme ve yorumu okuyup başladım. İçeriği, teması, ne tür ögeler barındırdığından haberdar olduğum için nasıl bir şeyle karşılaşacağımı biliyordum. Büyük beklentim de yoktu ama ilk 160 sayfayı devirdim ve gerçekten kafamda oluşan kurgu acayip puslu. Ana karakteri imajine edemedim, diyalogların bazıları çok boş geliyor. Üç sayfayı canla başla kıkırdayarak ya da merakla okuyorsam, bir başka üç sayfada bitse de gitsek derdine giriyorum. Yine de daha başlarındayım ilk 160 sayfada beni biraz çalkantıda bıraksa da adam akıllı bir yorum yapmak için erken.
Kayıtlı
Spoiler:
Göster
sheril
63
Rom: 0
Ynt: Hangi Kitabı Okuyorsunuz ve Eleştiriniz
«
Yanıtla #1523 :
29 Ağustos 2017, 01:50:24 »
Yahudilik Tarihi - Müslüm İnce
Yazar kusura bakmasında kesinlikle objektif bakış açısı dahilinde yazılmış bir kitap değil. Sağlam araştırma yapmış çok güzel referanslardan faydalanmış bilgi konusunda da sıkıntı yok ama böyle tarih kitaplarının kendi inancı ya da düşüncesi doğrultusunda çok hakaretvari yorumlar barındırması can sıkıcı bir durum, hele ki din gibi hassas bir konu için daha da vahim bu durum. O zaman bu kitap tarih kategorisinde olmaktan çıkar, eleştiriye girer..... Keşke yorumlarını biraz daha yumuşak yapsaydı çok daha iyi bir din tarihi kitap ortaya çıkabilirdi
Kayıtlı
Old Fat Gil-Galad
77
Rom: 0
Ynt: Hangi Kitabı Okuyorsunuz ve Eleştiriniz
«
Yanıtla #1524 :
29 Ağustos 2017, 03:02:37 »
Sheril
, yorumun benzer başka bir kitabı hatırlattı.
Mustafa Akgün-Yahudi'nin Tahta Kılıcı.
Yazar bu kitapta Masonluk, Siyonizim ve Sabetaylık hakkında komplo teorilerinde bulunmuş ve bunlara kaynak olarak başka yazarların kitaplarını kaynak göstermiş. Kitap kendini bir yakın tarih kitabı olarak sunuyor ama aslında sadece tarihsel olayları ırkçı bir şekilde yorumlayıp bazı suçlamalarda bulunuyor.
Hitler'in aslında bir yahudi olduğunu Rothschild veya Rockefeller (tam hatırlamıyorum) ailesinin piç çocuğu olduğunu, onlar ile anlaşarak Yahudi Soykırımı "yalanını" uydurduklarını ve bu sayede Israil devletinin kurulduğunu iddia ediyor. Ayrıca Türkiye'nin birçok işadamı, sanatçı ve politikacısının Sabetayist olduğunu iddia ediyor. Kendisi Kadir Mısıroğlu tarzında ırkçı bir yazar ve kitap tamamen ırkçı söylemlerden oluşuyor. Kitap hakkında kendisine 2 kez suç duyurusunda bulunulmuş ama beraat etmiş. Maalesef bu iddiaları okuyup bunları tarihsel gerçekler sanıyor büyük bir kesim.
Kayıtlı
Işık altında, Kurtuluşum ve yeniden doğuş umudum adına...
Bay_Karamsar
865
Rom: 12
Ynt: Hangi Kitabı Okuyorsunuz ve Eleştiriniz
«
Yanıtla #1525 :
29 Ağustos 2017, 15:09:29 »
@sheril ve @Old Fat Gil-Galad, spekülasyona açık konularda araştırma adı altında tuhaf tuhaf işlere kalkışılıyor
Fantastik (Edebi Türe Yapısal Bir Yaklaşım) - Tzvetan Todorov
Yazar Poetikaya Giriş'te fantastiğe kısa bir giriş yapmıştı. Yapısal bir yaklaşım olduğundan ağır ağır, sindire sindire okuyorum.
Kayıtlı
Ferhat
12
Rom: 0
Ynt: Hangi Kitabı Okuyorsunuz ve Eleştiriniz
«
Yanıtla #1526 :
29 Ağustos 2017, 20:20:14 »
Stefan Zweig: Ay Işığı Sokağı
Gayet güzel öykülerden oluşmuş tadımlık bir kitap. Satranç kitabı hala benim için en iyisi.
Kayıtlı
Bay_Karamsar
865
Rom: 12
Ynt: Hangi Kitabı Okuyorsunuz ve Eleştiriniz
«
Yanıtla #1527 :
10 Ekim 2017, 10:25:52 »
Anlatış - Ursula K. Le Guin
Bildiğim ve takdir ettiğim Le Guin işte, aynen devam. Hainli Döngüsü serisinde antropolojik ve sosyolojik temalar hep ön plandadır zaten. Bu nitelikler kitapta biraz daha ön plana çıkartılmış. Bir kültürü anlamaya çalışırken gözlemcinin karşılaştığı zorluklar daha yoğun.
Dini, siyasi ya da ideoloji temelden soyutlanarak toplumun dilini, kültürünü, tarihini ve hayat anlayışını şekillendiren bilgiye dayanarak fikirlerin nerede inanca, nerede batıla ve nerede fanatizme dönüştüğü irdeleniyor. Temel aldıkları bilgi birikimine göre gelenekçi veya ilerlemeci olmaya çalışılırken insani erdemlerden nasıl uzaklaşıldığına da ufaktan değiniliyor. İyi ve doğruya ulaşayım derken düşülen hatalara ve oluşan çelişkilere dikkat çekiliyor.
Kayıtlı
Fırtınakıran
8351
Rom: 1
Unique Ravenclaw
Ynt: Hangi Kitabı Okuyorsunuz ve Eleştiriniz
«
Yanıtla #1528 :
30 Ekim 2017, 13:26:15 »
Kırmızı Piyano - Josh Malerman
Malerman'ın daha önceki kitaplarını (Kafes, Gölün Dibindeki Ev) okumadım. Açıkçası çoksatar olduklarından dolayı ilgimi çekmediler. Kırmızı Piyano ise Aslı Dağlı'nın çeviriye başladığından beri kitabın ne kadar da benlik olduğunu söyleyip durmasından ötürü uzun zamandır listemde. Sonunda çıktı, bana ulaştı ve ben de başladım.
İlk gün 100 sayfa okudum ve şu an o 100. sayfadayım. Kitap anlaşılacağı üzere bir günde bile bitecek türden bir sürükleyiciliğe ve gizeme sahip. Gerilim türüne de giren kitap şu ana kadar benim gibi tırsak bir insanı korkutmadı. Muhtemelen ilerki sayfalarda bu işe başlayacak
Kırmızı Piyano, şu an benim için kafa yormadan okunacak ve merak uyandırıcı eserler kategorisinde. "Benlik" kısmına henüz gelmediğimi düşünüyorum. Ama Malerman'ın yarattığı soru işaretlerine nasıl cevaplar vereceğini de epey merak ediyorum, çünkü oluşturulan soru işaretleri öyle kolay sorular değil. Üzerinde kafa yormak gerekiyor. Karakterlerin ortaya attığı teoriler de mantık sınırları içinde ve zekice.
Kayıtlı
Bay_Karamsar
865
Rom: 12
Ynt: Hangi Kitabı Okuyorsunuz ve Eleştiriniz
«
Yanıtla #1529 :
30 Ekim 2017, 15:14:07 »
Ölüm Dansı - Stephen King
Neyse o: Korku ustasından, sinema ve edebiyatta korku incelemeleri. İlk 61 sayfada öğrendiğim şey, dehşet, korku ve iğrençlik arasındaki ayrım ve önemi oldu.
Kayıtlı
Kayıp Rıhtım Arşiv Forum
Ynt: Hangi Kitabı Okuyorsunuz ve Eleştiriniz
«
Yanıtla #1529 :
30 Ekim 2017, 15:14:07 »
+
Yazdır
Sayfa:
1
...
100
101
[
102
]
103
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Kayıp Rıhtım Arşiv Forum
Liman Kenti
Liman Kütüphanesi
Konu:
Hangi Kitabı Okuyorsunuz ve Eleştiriniz