Medyum 
“Sandık bodrumdaki merdivenin altında” demişti Danny. “Taşıyıcılar onu oraya koydular. ”
Babası kendisine garip garip bakmış, sonra aşağıya inmişti. Sandık Tony’nin kendisine gösterdiği yerdeydi. Babası Danny’yi almış kucağına oturtmuş kendisini borduma kimin indirdiğini sormuştu. Yukarda oturan Tom mu indirmişti yoksa? Babası bodrumun tehlikeli olduğunu söylemişti. O yüzden evsahibi orasını hep kilitli tutuyordu.
Danny’de açık yüreklilikle bodruma hiç inmemiş olduğunu anlatmıştı babasına. Kapı hep kilitliydi demişti annesi. Arka taraf karanlık ve örümcek dolu olduğu için Danny oraya gitmezdi. Sonra yalan da söylemezdi.
“Peki doktor, nasıl bildin sandığın orada olduğunu?”diye sormuştu babası.
“Tony gösterdi”
Babasıyla annesi Danny’nin başının üzerinden birbirine bakmışlardı. (Kitap’tan sayfa: 33)
-
Asıl adı "The Shining" olan bir eserin neden "Medyum" olarak çevrildiğini anlayamasam da, güzel bir kitaptı. Çoğu korku yazarının bir "hayaletli otel" romanı ya da öyküsü vardır. Bu da Kralınki işte.
Kitapta fazlasıyla beğendiğim birkaç öğe var. Ki onlardan birisi iyi aile babası Jack Torrence'in, "nereden nereye" dedirten gelişim/değişim süreci. Bu kitapta bence en çok dikkat edilmesi gereken şey bu. King adım adım bir insanın nasıl değişebildiğini, muhteşem bir şekilde anlatmış. Söylentilere göre yazar bu karakteri, geçmişiyle özdeştirdiği için böyle başarılı bir harman ortaya çıkarabilmiştir. Ne kadarı doğru orasını bilemem ama ben okuren buna fazlasıyla inandım.

Bir başka beğendiğim şey ise, yer yer yapılan Edgard Allan Poe’nun ‘Kızıl Ölüm’ adlı hikâyesine yapılan göndermelerdi. Kızıl Ölüm en çok sevdiğim öykülerden birisiydi çünkü.

Kitaptaki gerilim dozunun da iyi ayarlandığını düşünüyorum. Eğer soğuk bir kış gecesi, yalnızken okuyorsanız; gerçekten korkma ihtimaliniz yüksektir. Hele ki evde tek başınaysanız... Eh, nedenini de kitabı okuyunca anlarsınız.

Kitabın künye bilgilerine
buradan, zamanında yaptığım incelemeye ise
buradan ulaşabilirsiniz.