Kayıt Ol

Mombasi'nin Kılıcı//Bölüm 3/4

Çevrimdışı diana

• 513
  • Rom: 16
    • Profili Görüntüle
Mombasi yüzünü tekrar üstüne gelen atlıya döndü.Adam kılıcının yanına yaklaştığı gibi bir darbeyle yere serdi.Atı da,korktuğu için hemen oradan uzaklaştı.Tekrar dönüp ordusuna baktı.Fazla kalabalık değillerdi.15 dakikada işleri biterdi.Onlarda yola devam ederlerdi.Arkasında duran iki tane korumaya güvenerek arkasına döndü ve gidecekleri yöne doğru bir göz attı.O anda gözüne bir duman ilişti.Derin bir çukurda kurulu olan Sanarak köyünden yükselirdu.Zengin bir köy olduğu için haydutların yağmalamasına alışmışlardı.Fakat orda bulunan 98 kişilik bir birlik vardı.Her şey olup bitmeden önce kesinlikle haber gönderilirdi.İçinden “Bu işin için bir bit yeniği var” dedi.Fakat ne olduğunu tam olarak çıkaramadı.Daha sonra tekrar orduya döndü ve burada oyalandıklarını fark etti.Belki de bunlarla bir alakası olabilirdi.Fakat yapacak hiçbir şeyi yoktu.

Çatışma bitmiş,26 kişi ölü,yaralı yada kayıptı.Savaşın ardından Lord Rilebun’a bir haberci gönderilmişti.Buraları temizleyip köye yardım edecekti.Fakat onlardan önce Mombasi’nin Kılıcı’da köye doğru  harekete geçmişti.

Çevrimdışı kusad

• 487
  • Rom: 5
  • Kendimi Kaybettim!Hükümsüzdür!
    • Profili Görüntüle
Güzel ve diğerlerine göre çok daha özenli bir metindi.Ellerinize sağlık.Devamını bekliyorum tabii ki :) Tebrikler..
O halikulade yorumdan sonra tabii ki daha güzel bir bölüm olacaktı. :D Bu arada diana'yı tebrik ediyorum bütün bölümler arasında en büyük dikkat ve eki yaptığı bölüm oldu.

Çevrimdışı diana

• 513
    • Profili Görüntüle
O halikulade yorumdan sonra tabii ki daha güzel bir bölüm olacaktı. :D Bu arada diana'yı tebrik ediyorum bütün bölümler arasında en büyük dikkat ve eki yaptığı bölüm oldu.
Yapma be.Diğerlerinde aynı özeni gösteriyorum.

Çevrimdışı kusad

• 487
    • Profili Görüntüle
Yeni bölümün çıkış tarihi yakın mı? Olayı unutmayalım da :) sonra baştan okumak zorunda kalırım. :) Gerçi gene okurum bir şey değişmez ama daha çabuk gelse daha güzel olur :)

22 sinde.
Diana olabilir belki bana öyle göründü.

Çevrimdışı kusad

• 487
    • Profili Görüntüle
Mombasi'nin Kılıcı//İkinci Sezon//Bölüm 11//Büyük Savaş//Köy
« Yanıtla #109 : 24 Mart 2010, 18:33:49 »

Köye gelmiş vede 320 kadar yağmacıyı öldürmüşlerdi.Fakat köyde bir tane sağ insan kalmamıştı.Sadece birkaç bina sağlam kalabilmişti.Birine erzaklarını,birine ise silahlarını ve zırhlarını koyup ikisini de ahır olarak kullandılar.Konaklayacak pek bir yer kalmadığı için ordunun çoğunluğu keçe çadırlarda kalıyorlardı.Yeni bir haberciyle Lord Rilebun’dan bu köyü tekrar kurmak için gerekli eşyaları da istediler.Mombasi için kötü bir gündü.Fakat uyumak zorundaydı çünkü yarın daha zor olabilirdi.Sabaha birkaç saat vardı.Ağırlaşan göz kapaklarını kapatıp derin bir uykuya daldı.Birkaç saat derin bir uyku çektikten sonra odasının kapısının süratle ve yüksek sesle açılmasının ardından uyandı.Hızla yanı başındaki kılıcı aldı ve yataktan yuvarlanarak kalktı.Karşısında gördüğü onun yardımcılarından-iki tane vardı-Sleman’dı.Kılıcını indirdi ve onu dinlediğini bildiren bir hareket yaptı.Kel,sarı bıyıklı,sakalsız ve mavi gözlü olan Sleman nefes nefese konuştu,
-Efendim…Silah hanemizden bütün ok,mızrak ve fırlatmalık baltalar çalındı.
-(Ayağa kalkıp hiddetle Sleman’a bakarak.)Ne?dedi.
-Sadece bu değil efendim atlarımızın bazıları çalındı,ahır ve erzak binamızda yakıldı.
Gözlerini kısan Mombasi bu işte bir bit yeniği var diye mırıldandı.

kusad&diana

Çevrimdışı kusad

• 487
    • Profili Görüntüle
Çok güzel bir bölümdü.Özellikle edebi açıdan gerçekten dört dörtlüktü.Çok beğendim, kusursuzdu, tebrikler.
İşte bu... :D Sizdende olumlu bir yorum aldık edebi olarak olmasada heycan ve konu olarak bu sezonun son iki bölümünde kat kat daha güzel olacağını vaad ediyorum.

Çevrimdışı kusad

• 487
    • Profili Görüntüle
Sağolun bence de çok kötü olmayacak.

Çevrimdışı kusad

• 487
    • Profili Görüntüle
Normalde 5'inde yayınlanacaktı ama maalesef 12'sine ertelendi.

Çevrimdışı kusad

• 487
    • Profili Görüntüle
Askerler avluda toplanmıştı.Mombasi bu “lanetli yerden” acil bir çıkış planlıyordu. Sleman orduyu çoktan 3 gruba ayırmış birini kendine birini Mombasi’ye diğeriniyse Daacih’in idi. Böyle ayrılması Mombasi’nin geri çekilme taktiklerinden birini kolaylaştırdığı içindi. Mombasi ve birliği en arkada olduğu halde köyden çıkmaya başladılar. Mombasi neler olduğunu düşünürken kuş seslerini bir çığlık bozdu. Bu bir savaş emriydi. Saldırıya uğramışlardı. Mombasi,en öndeki Sleman ve birliğine baktı savaşa başlamışlardı. Mombasi ilk emrini verdi,
-Bir birinize yakın durun! Birbirinizin ardını kollayın! Okçular tepeye,piyadeler yarım daire olun! Daacih sakın göz açtırma!
Son emirle Daacih’in “Ateş!” sesi duyuldu. Bütün oklar durduğu anda Mombasi “Ateş!” dedi.Çok geçmeden onlarda bekledi ve Sleman geri çekilirken Mombasi’nin “Hücum!” emri geldi. Daacih’in birliği bu sesle tepelere kadar çekildi ve orayı ok yağmuruna tuttu. Mombasi’nin birliği saldıranlara balyoz gibi inmişken. Köyün sağından ve solundan akın akın atlılar gelmeye başladı. Mombasi ilk önce şaşırsa da toparlandı,
-(Mırıldanarak)Çok kalabalıklar.(Bağırarak) Geri çekiliyoruz!Sleman süvarilere!Daacih bizi koru!
Bu emirlerden sonra iki birlikte deli gibi ok yağdırmaya başladı.Mombasi tepenin arkasına çekildiğinde 3 birlik beraber düşmanı döverek köye çekildi.
Gece olmuştu.Artık tek umur Rilebun’du ve birlikte umutsuzluk artmıştı.Mombasi elindeki kağıda birkaç bir şey karalarken gecenin karanlığını alevli bir ok yardı.Mombasi ne olduğunu anlamaya çalışırken 4 taraflarındaki tepelerin tamamen okçularla dolduğunu fark etti.Oklar adeta yağmur gibi yağmaya başlamıştı.Herkes canını kurtarmaya çalışırken Rilebun ve Daacih,Mombasi’nin yanına gelmişti.Mombasi okların hedefi olan insanların acı bağrışları arasında bu kadar büyük bir orduyu kimin,nasıl topladığını düşünüyordu.

Çevrimdışı Berre

• 1340
  • Rom: 34
  • Güle güle fermuar!
    • Profili Görüntüle
Vay be ben epey gerisinde kalmışım hikâyenin. Kusad ve diana sizleri gerçekten can-ı gönülden tebrik ederim çok iyi iş çıkartıyorsunuz.
Pekala bundan sonraki bölümleri hatırlatmaya ihtiyaç duymadan okuyacağım; epey meraklandım. Sizden ricam sıradaki bölümü çabuk eklemeniz :)

Çevrimdışı kusad

• 487
    • Profili Görüntüle
Vay be ben epey gerisinde kalmışım hikâyenin. Kusad ve diana sizleri gerçekten can-ı gönülden tebrik ederim çok iyi iş çıkartıyorsunuz.
Pekala bundan sonraki bölümleri hatırlatmaya ihtiyaç duymadan okuyacağım; epey meraklandım. Sizden ricam sıradaki bölümü çabuk eklemeniz :)
Başımızla beraber ayın 20'sinde burada olacak.

Çevrimdışı diana

• 513
    • Profili Görüntüle
Yeniden buralara uğradığın için sağol canım.Bir terslik çıkmassa zamanında yayınlamaya çalışırız.

Çevrimdışı kusad

• 487
    • Profili Görüntüle
Bence en iyi bölümlerimizden biri oldu bu fakat sezonun sonuna doğru çok heyecanlı olacağına inanıyorum.1 aya kadar 2. sezon bitecek ve 1,5 ay kadar bir ara vereceğiz.

Çevrimdışı kusad

• 487
    • Profili Görüntüle
Ok saldırısı çok etkili oluyordu.Önceki çarpışmadan sonra 650 civarına düşen asker sayısı her dakika daha da azalıyordu.Ve tabii ki buradan çıkış şansları da.Herkes siper almış sadece Lord Rilebun’u bekliyorlardı.Mombasi yanındaki Sleman’a baktı.Henüz çok gençti onu bir çocuğu gibi seviyordu.Ve Daacih…Mombasi’nin kan kardeşi beraber ölmeye her zaman hazırdı.Mombasi burayı o da Mombasi’yi bırakamazdı.Daha sonra askerlerine döndü hepsi ondan bir şey bekliyordu.Hepsi onun gözlerine bakıyordu.Bir şeyler yapmalıydı.En sonunda Daacih’e döndü,
-Beraber ölmeye ne dersin?
Daacih gülümsedi ve kafasını salladı.Sleman ne olduğunu anlamamıştı ama o da Mombasi’yle ölmek istiyordu.Mombasi bunu fark eder etmez ona döndü ve,
-Zırhlarınızı çıkarın ve numaranızı yapın.
Sleman hem hüzünlendi hemde orduyu kurtarabileceği için sevindi.
Herkesi dolaşıp emri verdi biraz sonra hepsi göğüslerindeki kanla yere yığılırken Sleman bir kuytuda.Mombasi’nin onurluca ölümünü herkese söyleyebilmek için saklandı.

Çevrimdışı Berre

• 1340
  • Rom: 34
  • Güle güle fermuar!
    • Profili Görüntüle
''Mombasi’nin onurluca ölümünü herkese söyleyebilmek için saklandı.''

Neee!!! Neler oluyor? Nasıl olur?