Kayıt Ol

Ejderha Avcıları Okulu Serisi / Kate McMullan

Çevrimdışı Berre

  • ****
  • 1340
  • Rom: 34
  • Güle güle fermuar!
    • Profili Görüntüle
Ejderha Avcıları Okulu Serisi / Kate McMullan
« : 11 Kasım 2009, 20:10:05 »
Bir gün yolunuz Kara Orman'a düşerse sakın korkmayın! Ormanın derinliklerinden gelen
çığlıklar şaşırtmasın sizi. Tuhaf yaratıklar, deli keşişler, konuşan hayvanlar... Aniden karşınıza
çıkıp ağzından ateş saçan ejderhalar...
Küçük ejderha avcıları paslı kılıçları ve kırık
mızraklarıyla her zaman yanınızdalar.
Çocuklar ejderha avcısı olabilirler mi?..
Ejderhalar bu kadar sevimli olurlarsa
neden olmasınlar?.. Üstelik onlar Ejderha Avcıları Okulu (EAO) öğrencileri!



Spoiler: Göster


Okulda İlk Gün Sürprizi (Okulda Yeni Öğrenci*)

Wiglaf kahraman olmak için doğmuştu ama kendisinin buna inanması yetmiyordu.Kanıtlaması da gerekiyordu.Köyün ilan tahtasında gördüğü duyuru, imdadına yetişti. Ejderha Avcıları Okulu'nun duyurusu vardı. Bir an ''ejderha avlamak'' geçti içinden. Kahraman olmanın yolunu bulmuştu.

Spoiler: Göster


Anne Ejderhanın İntikamı

''Bütün ejderhaların annesi'' (veya en azından 3.684'ünün annesi) oğlunu öldüren delikanlıyı aramaya geldiğinde sihirbazın cesaret verici büyüsü Wiglaf'ı kurtarabilecek mi?

Spoiler: Göster


Kıyamet Mağarası (Kıyamet Mağarasına Sınıf Gezisi

Kara Orman sınıf gezisi için çok iyi bir yer değildir. Fakat Wiglaf ve diğer Ejderha Avcıları Okulu öğrencileri oraya gitmek zorundadırlar, çünkü orası Ejderha Seetha'nın altınlarının olduğu yerdir. Bu, tuzaklara dolu Kıyamet Mağarası'na girmek anlamına gelse bile!

Spoiler: Göster


Evlenmek İsteyen Prenses (Wiglaf'ın Düğünü)

Zengin Prenses Ğeğirtina; kızıl saçlı, en az iki ejderha öldürmüş olan ve isminin ilk harfi prensesin en sevdiği harf ''W'' başlayan bir koca aramaktadır. Acaba Wiglaf prensesin rüyalarının erkeği olabilecek mi?

Spoiler: Göster


Muhteşem Şovalyenin Sırrı (Bir Günlük Şovalye)

Wiglaf, "Dünyanın En Mükemmel Şövalyesi Sir Lancelot'la Bir Gün" yarışmasını kazandığında buna inanmakta güçlük çeker. Arkadaşı Erica bile buna inanamaz! Ve büyük gün geldiğinde, Erica bir şeylerden şüphelenir. Acaba kıskandı mı, yoksa Dünyanın En Mükemmel Şövalyesi hakkında bilinmeyen bazı şeyler mi var?

Spoiler: Göster


Kötü Cadının Laneti (Sir Lancelot'un Peşinde)

Kötü cadı Morgana le Fay, Sir Lancelot'a berbat bir lanet bulaştırmıştır. Onu bulup kurtarmak ise Wiglaf'a ve diğer Ejderha Avcıları Okulu öğrencilerine bağlıdır. Fakat onlar henüz ejderha yakalama eğitimine devam etmektedirler. Acaba gerçekten de trolleri, cadıları ve diğer hainlerin haklarından gelebilecekler mi?


Spoiler: Göster


Beyin Gücü Turnuvası (Kötü Şans Çarkı)

Wiglaf, Erica ve Angus, Ejderha Avcıları Okulu'nu Okullar arası Beyin Gücü Yarışması'nda temsil edeceklerdir! Fakat her şeyi bildiğini zanneden takım kaptanı Egomantris'i ne yapacaklar ve kendini beğenmiş Soylu Şövalye Konservatuvarı takımıyla nasıl mücadele edecekler?

Spoiler: Göster


Dünya'nın Sonu Mu Geldi?(1000 Yılına Doğru Geri Sayış)

Yıllardan 999 ve gizli bir kehante göre Dünya'nın sonu yaklaşıyor. Fakat bu sırada Wiglaf gelecekten geldiğini idea eden bir çocukla karşılaşır. Ve bu çocuğa göre 1000 yılından sonra da hayat devam edecektir. Çünkü kendisi de gelecekte yaşamaktadır! 

Spoiler: Göster


Ejderha Eğitmenin 97 Yolu

Wiglaf artık bir ejderha avcısı olduğunu sanıyor, fakat bir bebek ejderha bakıcısı demek daha doğru olur. Gizemli bir yumurta kırılıp içinden bebek bir ejderha çıktıktan sonra Wiglaf ve oda arkadaşı Angus ona bakmaya karar verirler. Ancak bu bebek ejderhayı Mordred'e göstermeden nasıl güvende tutacaklar?

Spoiler: Göster


Eyvah EAO'da Aileler Günü!

Hayır, olamaz! Wiglaf'ın anne ve babası Aileler Günü için Ejderha Avcıları Okulu'na geliyorlar. Ya babası aptalca şakalarını anlatmaya başlarsa? Ya annesi herkese iğrenç lahana çorbasından getirirse? Arkadaşları Angus ve Eric ise kendi derdindedirler. Aslında her biri, ailelerinin tuhaf şeyler yapmasından çekinmektedirler

Spoiler: Göster


Dikkat!Büyücü İş Başında

Hiç ejderha olmanın nasıl bir şey olduğunu düşündünüz mü? Bir büyücü büyüsünü ciddi şekilde yanlış yaptığında, Wiglaf ve arkadaşları Angus ile Eric bunun nasıl bir şey olduğunu öğrenirler. Elbette ki büyünün etkisi geçene kadar okula geri dönemezler. Bu yüzden üç kafadar, sonraki birkaç günlerini Ejderha Avareler Okulu'nda geçirmek zorunda kalırlar; burası, yaramaz ejderhalara ders veren bir okuldur.

Spoiler: Göster


Sir Herbert Zindantaşı'nın Hayaleti

EAO'da büyük değişiklikler var. Yeni bir öğrenci geldi... Bir kız. Janice iri yarı, gülü ve kılıç dövüşü ile güreşte bütün erkek çocuklarından daha iyi. Erica da mutlu, çünkü sonunda erkek çocuğu taklidi yapmaktan kurtuldu. Müdür Mordred'in keyfine diyecek yok; Janice'in zengin ailesinden kocaman bir kese dolusu altın aldı. Wiglaf da mutlu, çünkü yaramaz evcil ejderhası ailesini ziyarete gitti ve bu yüzden bir süre sorun yaratmayacak. EAO'da her şey güllük gülistanlık gibi görünüyor, değil mi? Değil! Çünkü bir hayalet intikam peşinde koşuyor ve çalınmış hazinesini geri almaya kararlı; yoksa okulu yok edecek!

Spoiler: Göster


Dikkat! Bugün Ayın On üçü ve Günlerden Cuma!

EAO'nun açgözlü müdürü Mordred için işler bundan daha iyi olamazdı. Çocuklar okula kaydolmak için sıraya girmişlerdi ve daha fazla öğrenci, daha fazla altın demekti!
Ama ayın 13'üne denk gelen Cuma günü öfkeli bir ejderhanın EAO'ya geleceğini öğrendiğinde, öğrencilerine şimdiye dek icat edilmiş tüm iyi şans tılsımlarını ele geçirmelerini emretti. Peki, dört yapraklı bir yonca. Wiglaf ve arkadaşlarının ejderha Testerediş'i durdurmasına yetecek miydi... Yoksa şanslarını tamamen mi kaybedeceklerdi?


Spoiler: Göster


Domuz Latincesi Yalnız Domuzlar İçin Değil

EAO´da tatil ve Wiglaf ile domuzu Papatya, tatili geçirmek için Erica ile birlikte Kraliyet Sarayı´na giderler. Ama oraya ulaştıklarında bir felaketle karşılaşırlar! Kral Ken suçiçeği olmuştur ve Kraliçe Barb başarısız bir büyücü olduğu anlaşılan Yüce Hekim ile gelir. Siz de IYYY! diyemeden, Kral Ken Domuz Latincesi konuşmaya başlar. Kralı sadece Papatya kurtarabilecektir; peki, bunu yapacak mı?

Domuz Latincesi için buraya tıklayın.. ( Domuz gribi riski taşımaz.. =) )

Spoiler: Göster


Çifte Ejderha Sorunu

EAO Haber'in yıldız muhabiri Wiglaf, müdürle ilgili bir haber yazmak için en iyi yolun bir gün boyunca onu izlemek olduğuna karar verir. Ama Angus ile birlikte Mordred'in fısıldaşarak "birilerini kaçırmak" ve "altın"dan söz ettiğini duyduklarında, çocuklar konuyu araştırmaya karar verirler ve sonunda bir gazete haberinden çok ama çok daha fazlasına ulaşırlar.

Spoiler: Göster


Dünyanın En Yaşlı Ejderhası

Dünyanın en yaşlı ejderhası yıllar sonra tekrar ortaya çıkmıştı... Onun varlığı her zaman için bir tehlike habercisiydi. Çocuklar, okullarını kurtarmak için yaşlı şövalyeleri harekete geçirmek zorundaydılar? Zamanları çok azalmıştı...

Spoiler: Göster


 Ejder Ateşi

EAO öğrencileri yaz kampına gideceklerdi. Henüz yola çıkmışlardı ki, tuhaf şeyler olmaya başladı. Wiglaf'ın küçük kardeşi hayaletler gördüğünden emindi... Hava kararınca anlatılan hayalet öyküleri geceyi daha da karanlık yapmaktaydı.

Spoiler: Göster


Asla Bir Trol'e Güvenme

Okula yeni öğrenciler gelmişti. Aralarında Wiglaf'ın küçük çılgın kardeşi de vardı. Bir de devamlı yalanlar söyleyen ve bunun eğlenceli olduğunu sanan iri bir trol... Büyük bir ejderha hızla okula yaklaşıyordu. Şimdi şakadan daha güçlü silahlara ihtiyaçları vardı!

Spoiler: Göster


Esrarengiz Dev

Okulun yanındaki ormanda garip şeyler oluyordu. Aniden ortaya çıkan bir dev, Wiglaf'ın sevgili ejderhası Kurtçuk'u kaçırmıştı! Şimdi ejderha avcısı olmak yerine, ejderha kurtarıcısı olmak gerekiyordu. Karşılarındaki sorunun pek de küçük olduğu söylenemezdi...

Buradaki genç kahraman Harry Potter ın pekala erkek kardeşi olabilir.
Mery Pope Osborne Magic Tree Hause Series in yazarı

Yakında 6 sına basacak olan oğluma bu kitabı alırken arka kapağındaki yazıyı yüksek sesle okudum. Oğlum kitabı elimden kaptı. İstediği buydu. Cuma akşamı ona kitabı okumaya başladım. Pazar gecesi kitabı bitirmeden yatmadı.
Melanie Johnson, bir anne


*:Kitapların eski isimleri.
Dipnot:Devamı gelecektir.

Çevrimdışı Berre

  • ****
  • 1340
  • Rom: 34
  • Güle güle fermuar!
    • Profili Görüntüle
Ynt: Ejderha Avcıları Okulu Serisi / Kate McMullan
« Yanıtla #1 : 11 Kasım 2009, 20:45:24 »
Ejderha Avcıları Okulu serisi benim fantastik edebiyata başladığım ilk seriydi. Çok severek okudum zamanında.  Ve şimdi de bu eski dostuma karşı vazifemi yerine getirdim. Herkese iyi okumalar...

Çevrimdışı diana

  • ***
  • 513
  • Rom: 16
    • Profili Görüntüle
Ynt: Ejderha Avcıları Okulu Serisi / Kate McMullan
« Yanıtla #2 : 11 Kasım 2009, 21:00:05 »
Bende fantastik edebiyata bu seriyle başladım.Kesinlikle harika ve çok komik bir seri.Ve sende Berre gerçekten güzel iş çıkarmışsın. :)

Çevrimdışı DarLy OpuS

  • ********
  • 2766
  • Rom: 35
  • Dansımız Marşandiz
    • Profili Görüntüle
    • Uykusuzluk Kulesi
Ynt: Ejderha Avcıları Okulu Serisi / Kate McMullan
« Yanıtla #3 : 12 Kasım 2009, 15:26:05 »
Sırf keyif için üç kitabını alıp okuduğum seri. Hitap kitlesi yaş olarak biraz düşüklere yönelik olsa da, yer yer yaratıcı fikirler göz dolduruyor. Çerez niyetine götürebileceğiniz bu seriyi ben de öneriyorum. :)

Çevrimdışı mit

  • *
  • 5536
  • Rom: 96
  • Kronik Anakronik
    • Profili Görüntüle
    • Yorgun Savaşçı'nın Günlüğü
Ynt: Ejderha Avcıları Okulu Serisi / Kate McMullan
« Yanıtla #4 : 12 Kasım 2009, 15:29:35 »
Eline sağlık berre. Güzel bir mesaj ve tanıtım olmuş. Sizlerin de bu şekilde katılımda bulunmaya başladığınızı görmek güzel. Dilerim bu yönde devam edersiniz.
Jackal knows who you are,
Jackal knows where you are.
Try to hide if you dare.
Do your best, i don't care.

Çevrimdışı Malkavian

  • *****
  • 2152
  • Rom: 57
  • I was lost in the pages of a book full of death..
    • Profili Görüntüle
Ynt: Ejderha Avcıları Okulu Serisi / Kate McMullan
« Yanıtla #5 : 12 Kasım 2009, 16:36:57 »
Güzel ve özenli bir çalışma olmuş ellerine sağlık

Çevrimdışı kusad

  • ***
  • 487
  • Rom: 5
  • Kendimi Kaybettim!Hükümsüzdür!
    • Profili Görüntüle
Ynt: Ejderha Avcıları Okulu Serisi / Kate McMullan
« Yanıtla #6 : 12 Kasım 2009, 17:52:25 »
Bu domuz latincesi sadece domuzlar için değildir bölümünün altına da
(bkz,Domuz Latincesi->http://www.kayiprihtim.org/forum/domuz-latincesi-eao-serisi-t6220.0.html;msg63689#msg63689)

yazısını ekle.

Çevrimdışı Berre

  • ****
  • 1340
  • Rom: 34
  • Güle güle fermuar!
    • Profili Görüntüle
Ynt: Ejderha Avcıları Okulu Serisi / Kate McMullan
« Yanıtla #7 : 12 Kasım 2009, 17:54:04 »
Bu domuz latincesi sadece domuzlar için değildir bölümünün altına da
(bkz,Domuz Latincesi->http://www.kayiprihtim.org/forum/domuz-latincesi-eao-serisi-t6220.0.html;msg63689#msg63689)

yazısını ekle.
Sağol tavsiyen için...

Çevrimdışı hanne

  • **
  • 326
  • Rom: 4
  • maybe one day...
    • Profili Görüntüle
Ynt: Ejderha Avcıları Okulu Serisi / Kate McMullan
« Yanıtla #8 : 07 Ocak 2010, 17:33:58 »
Eğlenceli bir seriye benziyor..
....Sanki bir erik ağacına çıkmıştım da orada üzüm yiyordum  ama bahçe sahibi gelince cevizleri neden yediğimi sormuştu....

Çevrimdışı diana

  • ***
  • 513
  • Rom: 16
    • Profili Görüntüle
Ynt: Ejderha Avcıları Okulu Serisi / Kate McMullan
« Yanıtla #9 : 07 Ocak 2010, 18:03:45 »
Eğlenceli bir seriye benziyor..
Kesinlikle çok eğlenceli.Hemde tam senin seveceğin tipten bir seri.

Çevrimdışı Berre

  • ****
  • 1340
  • Rom: 34
  • Güle güle fermuar!
    • Profili Görüntüle
Ynt: Ejderha Avcıları Okulu Serisi / Kate McMullan
« Yanıtla #10 : 08 Ocak 2010, 17:27:56 »
Hitap ettiği yaş biraz küçük. Bu yüzden bazen sıkıcı gelebiliyor ama insan kendini kitaba verdiği zaman kendini yepyeni bir dünyada buluyor. Tavsiye ederim :)

Çevrimdışı hanne

  • **
  • 326
  • Rom: 4
  • maybe one day...
    • Profili Görüntüle
Ynt: Ejderha Avcıları Okulu Serisi / Kate McMullan
« Yanıtla #11 : 29 Ocak 2010, 08:12:08 »
2. kitabını okudum ve çok beğendim gerçekten hem komik hem de çoook güzel... :)
....Sanki bir erik ağacına çıkmıştım da orada üzüm yiyordum  ama bahçe sahibi gelince cevizleri neden yediğimi sormuştu....

Çevrimdışı veritaserum

  • ****
  • 1112
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Ynt: Ejderha Avcıları Okulu Serisi / Kate McMullan
« Yanıtla #12 : 29 Ocak 2010, 12:51:38 »
Kardeşime almıştım bu kitabı hiç okumamıştı bile kendim sahiplendim, çocuk kitabı olmasına rağmen çok zevkle okumuşumdur :D
Önce, büyük büyük düşündüm;
Sonra büyük büyük yaşadım.
Ne varsa, onlar aldı.
Şimdi bana küçük bir ölüm kaldı.

Çevrimdışı Bilgehan

  • *
  • 1
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Ejderha Avcıları Okulu Serisi / Kate McMullan
« Yanıtla #13 : 28 Şubat 2010, 13:29:42 »
Gerçekten çok güzel bir kitap.Seriyi 1,5 - 2 haftada bitirdim.Herkese tavsiye ederim.

Çevrimdışı Ryld Argith

  • ****
  • 879
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Ynt: Ejderha Avcıları Okulu Serisi / Kate McMullan
« Yanıtla #14 : 30 Eylül 2012, 01:23:37 »
Fantastiğe 3. sınıfta bu seri ile başladım tabi okuduğum bu serinin türünün fantastik olduğunu bırakın bir türü olduğunu hatta kitapların türleri olduğunu bile bilmiyordum. (Çok küçüktüm ne yapayım :D) Seri bitince okuyacak kitap bulamadığımdan 7. sınıfa kadar kitap okumadım :( Sonra Miras-UD-EM derken olduk mu 10. sınıf. Anılarım canlandı duygulandım ya :D
"Ben neysem oyum Regene. Sen nasıl ışığın bir parçasıysan, ben de karanlığın bir parçasıyım. Bence biri diğerinden daha iyi veya daha kötü değil"
Kara Dalamar