Bellatrix'in güçlü bir cadı olduğuna hiçbir yerde atıf yapılmadı ki. Sadece kötücüllüğüne değinildi hep. McGonagall ise özellikle güçlü bir cadı olarak tasvir edilmiştir her zaman. Kaldı ki Bellatrix'i Mrs. Weasley bile yendi yani, o derece. Bellatrix sadece bir şekilde eline düşmen istemeyeceğiniz bir sadist, cani.
McGonagall > Snape > Mrs. Weasley > Bellatrix
Kitapta özellikle belirtildi mi bilmiyorum Bellatrix'in gücü, ama o sıralamayı pek isabetli bulmadım. Molly'nin Bellatrix'i yenmesinin sebebi büyü gücü değildi. Bellatrix Molly'i çok küçümsemişti, Molly de çocuklarının ölümünden dolayı inanılmaz bir öfkeyle savaşıyordu. Ayrıca, itiraf etmek gerek, şansı da yaver gitti. Yoksa Bellatrix Lestrange inanılmaz bir düellocu. Sadece Esrar Dairesi'ndeki dövüşte hem Kingsley'i ve Tonks'u yendiğini, hem de Sirius'u öldürdüğünü unutmamak gerek. Hatta Dumbledore'un bizzat kendisinden gelen bir büyüyü savuşturarak kaçıyor oradan, ki bunu yapan kendisinden başka bir Ölüm Yiyen yok. Ayrıca henüz öğrenci de olsalar üç büyücüye karşı tek başına savaşıyordu son savaşta, ki bu çocukların her biri Ölüm Yiyen'leri yenebilecek kapasitede olduklarını kanıtladılar.
McGonagall ve Bellatrix karşı karşıya kaldıklarında ne olacağını tam olarak bilemiyorum açıkçası. McGonagall'ın kazanacağını düşünüyorum ben de, ama eminim ki bu ne kolay, ne de açık ara bir galibiyet olacaktır.