Kayıt Ol

Sihrin Zirvesi ! ( Herkes İçeriye )

Çevrimdışı Faqy

• *
  • 19
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Sihrin Zirvesi ! ( Herkes İçeriye )
« : 15 Mart 2010, 01:48:07 »
Kitap : Eragon
Sayfa : 152
Konu : Sihir En Basit Şeydir

Konuya girmeden önceki anlatım : Herşeyin bir gerçek adı var değil mi ? peki neden sihrin olmasın ! evet evet yanlış duymadınız dikkat ederek farkettiğim bir satırda bunu yakaladım sihrin bir gerçek adı var !

şimdi konuya geçiyorum ve okuduğum satırları size aynen yazıyorum kitabı olmayanlar için... kitabı olanlar kitaplarından bakabilirler... konunun en başından yazmama gerek yok o yüzden direk sadece 152.sayfayı geçiriyorum

"Öğrencilere onları düş kırıklığına uğratmak için bir dizi anlamsız alıştırma veriliyordu. Örneğin, bir taş yığınını yalnızca ayaklarını kullanarak taşımaları, akan küvetlerini suyla doldurmaları ve buna benzer olanaksız işler veriliyordu. Bir süre sonra sihir kullanmaya yetecek kadar sinirleniyorlardı. Bu durum çoğu zaman işe yarıyordu.
     "Bunun anlamı şu ki,bu eğitimi almış bir düşmanla karşılaşırsan dezavantajlı duruma düşersin. O kadar yaşlı olan birileri var hala: birincisi kral, tabi Elflerden söz etmiyorum bile. Onlardan biri seni paramparça edebilir."
     "O halde ne yapabilirim?"
     "Resmi eğitim için zaman yok, ama yolculuk sırasında bir sürü şey yapabiliriz," dedi, Brom. "Sana güç ve kontrol hissi kazandıracak pek çok teknik biliyorum, ama bir gecede Süvariler'in disiplinini kazanamazsın." Eragon'a keyifle baktı. "Sen bunları yolda giderken biriktirmek zorunda kalacaksın. Başta zor gelecek, ama ödülün büyük olacak. Senin yaşında hiçbir Süvari'nin senin dün o iki Urgala karşı yaptığın gibi sihir yapamadığını bilmek seni memnun edecektir."

Eragon bu övgü karşısında gülümsedi. "Teşekkür ederim. Bu dilin bir adı var mı?"
      Brom kahkahayla güldü. "Evet, ama kimse bilmiyor. İnanılmaz güce ait bir sözcük olmalı, senin bütün dili ve onu kullananları kontrol edebileceğin birşey. İnsanlar bunu uzun süredir arıyorlar, ama kimse bulamadı."

devamını yazmaya gerek yok bu son satırdan sonrası bu konuyla alakalı değil tüm meselenin kalbi burda yatıyor sihrin bir gerçek adı var evet var ve bu gerçek adı bilen kişi büyü yapabilen bu dili kullanan herkesi kontrolü altına alabiliyor ! Galbatorix'in bu gerçek adı bulmaya çalıştığına adım kadar eminim bir düşünsenize ! oturduğun yerden kimseyi öldürmeden tüm elfleri ve süvarileri kontrol etmek ! tabi bu konunun Galbatorix tarafı birde iyiler tarafından bakımı var Eragon bu gerçek adı öğrenme girişimine girebilir ilerki zamanlarda ve Kuthian kayalıkları veya ruhlar dehlizinde bunu öğreneceğiz bu 2 etken çok önemli gerçekten herşey şimdi açığa çıkıyor kitapları tekrar okudukça gördüğüm önemli şeyleri sizlerle paylaşacağım !

Çevrimdışı Gedwesverdar

• **
  • 189
  • Rom: 5
  • Bestrafe Mich
    • Profili Görüntüle
Ynt: Sihrin Zirvesi ! ( Herkes İçeriye )
« Yanıtla #1 : 23 Mart 2010, 08:11:56 »
Evet sihrin bir gerçek adı varsa ki vardır birinin bu adı bulmasıyla çok iyi şeylerde olabilir çok kötü şeylerlde
Neden ki bu anlamsız yaradılış,
Yok olacaksa bir gün her yaratılmış?

• **
  • 114
  • Gölgede yürümeyi sevenler için...
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 23 Mart 2010, 13:38:20 »
Bilgi en değerli hazinedir. Bu hazine iyi işler iinde kullanılabilir, kötü işler içinde. Ama en tehlikelisi cahilliktir. Bilmemek ... Bence sihir öğrenilmemeli, hissedilmeli.
Her yeni kopuş düşüş gibi gözükse de, toprağa düşen yeni bir umuttur aslında . Yeter ki siz, onu sulayıp filizlenmesine izin verin...

Çevrimdışı Marius

• 1109
  • Rom: 31
  • poor misguided fool
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 23 Mart 2010, 16:22:48 »
Ben bu adın unutulduğuna inanıyorum. Çünkü bu kadar büyük bir gücü saklayamazsıız değil mi? İyilik veya kötülük için mutlaka ama mutlaka kullanılırdı... Ve eğer gerçekten güçlü birinin elinde olsaydı, bu adı kendi ölümüyle tarihe gömmezmiydi?
After I count down, three rounds, in hell I'll be in good company.

Çevrimdışı eragon03-05

• *
  • 9
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 29 Mart 2010, 19:35:59 »
Evet bende bu ismin unutulduğuna inanıyorum. Bulan kişi iyiyse de sapıtır böyle güce sahip olunca

Çevrimdışı mkaan

• *
  • 1
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 04 Ağustos 2010, 14:18:56 »
bence o ismi tek kişi biliyor o da ilk süvari eragon ve o da ruhlar dehlizide ki bu da solembum'un kehanetlerini tek tek açıkklıyor ilk kılıç ikinci ise "Söz"