son derece taklit bir senaryoya sahip film..
--- spoiler ---
ama bu kadar da olamaz yani.. prensesin teki kraliyet guclerinden kacarken yakalaniyor fakat son anda bir koylu cocuga isyanin son umudunu yollamayi basariyor.. ne kadar tanidik degil mi
sonra o cocuk da yeni yetme sarisin bi tip neyse bu olur buna bise demicem
ulastirdigi bu sey starwars da death star planlariydi bundaysa ejder yumurtasi..
neyse krallikda cok benziyor bir zamanlar ejderha suruculeri varmis sonradan biri hepsini oldurmus tek basina kralligi ilan etmis bak sen su benzerlige ama isin ilginci bizim yeni yetme velet ejderhasi katledilmis bir ejderha surucusune denk geliyor.. biri obi wan mi dedi?. tam da onu arayan imparatorluk askerleri amcasini katlettikten sonra bak bak bak ne kadarr buyuk bir tesaduf.. neyse sonra bi sekilde prensesi kurtarmaya gidiyor bunlar tabi burda adamin bizimkini kurtarmak icin gotune motor takip takip etmesi gerekiyor diye dusunurken cok anlasilmaz bir sekilde gelip kurtariyor ve orda bi adam daha yardimci oluyor ki o ordan daha sonra nasil kurtuluyor hicbi fikrimiz yok neyse.. prensesi kurtariyorlar dusman ussune baski yapip.. haaa bu arada imparatorun sag kolu bir buyucu var darth vader rolunu ustlenen ama onun kadar esasli bi karakter degil tabi harcaniyor filmin sonunda zaten neyse hah prensesi kurtarip isyan ussune gidiyorlar imparatorluk askerleri de takip ediyor bak hic aklima gelmemisti... kahramanimiz x-wing yerine ejderhasina biniyor bu sefer de bu kadar olur yaa yani daha baska ne ekleyebilirdi bilemiyorum , tabi arada bu cocugun force tarzi buyulu yetenekleri oldugu mentorunun prensesi kurtarma asamasinda hayatini yitirdigi gibi binlerce sey eklenebilir..
ejderha gibi buyuk bir tehlike soz konusuyken imparatorun kendi ejderine atlayip kendi isini halletmemesi de ayri bir merak uyandiriyor insanda demekki herseyi calinca bazi seyler mantiksiz kalabiliyormus
--- spoiler ---
bu da Ekşi'den bir yorum 
Bana sanki filmi izleyip bu yazıyı yazmışın gibi geldi
)
benzerlik yok değil önceki sayfadada yazılmış senmi yazdın bilmiyorum yok orc larla urgallar yok edilmek istenen ırk burası benziyor yok kötünün sağ kolu shade
kardeşim gökten zembille kurgu indirecek değil adam -yaşı 15 ken başlamış sen 15 indeyken özgün olarak ne koydun ortaya o da tartışılır+ kurguda düşman var dost var düşmanın sağ kolu yardımcısı var bilmem yok edilmek istenen iki tarafında sevmediği bir ırk var diye eşleştirmeler yaparsan onların adı hiç bişey değiştirmez sen kafanda o eserlerle yaşıyorsun ve karşılaştığın herşeyi onla karıştırıp karşılaştırıp kıyaslayıp burası yanlış vs diyorsun senin bildiğine aykırı yerlere
devam et:)) doğru yoldasın
Bu konu ölmüş.Vega'nın mesajı 14 Ekim 2010'da yazılmış.(Aslında 7 ay konuyu öldürür mü bilmiyorum ama)
Vega'nın belirttiği üzere film hakkında ve kendisi de yazmamış ki sen
------------------------------------------------------
Bana sanki filmi izleyip bu yazıyı yazmışın gibi geldi

)
------------------------------------------------------
böyle bir ithamda bulunasın.
Ki filmden bahsedilirken olayı kitaba çekmenin bir manası yok.Kitabın çok güzel olması filmdeki durumları değiştirmez.
------------------------------------------------------------------------------------
-yaşı 15 ken başlamış sen 15 indeyken özgün olarak ne koydun ortaya o da tartışılır
-------------------------------------------------------------------------------------
Tartışılmasına gerek yok.Sen ne koydun ki?İnsanların eleştirme yapması için illa onun kadar iyi bir şey mi ortaya koymak zorunda.O zaman kimse eleştiri yapmasın.Kimsenin yorum yapma özgürlüğü tartışılamaz bir durum bence.İsteyen istediğini belirtebilir.Bir şey koymak zorunda da değildir.
Ayrıca şunu belirtmeliyim sanırım; "+" ve "-" işaretlerinin noktalama işareti olarak kullanıldığını bilmiyordum.
Katılıyorum.Dil kullanımına biraz daha dikkat etsek iyi olacak.