Kayıt Ol

Counter Terrorist Win!

Çevrimdışı Ropinie Hystria

  • **
  • 171
  • Rom: 10
  • Aut viam inveniam aut faciam
    • Profili Görüntüle
Counter Terrorist Win!
« : 13 Mayıs 2010, 19:33:47 »
2000’li yılların vazgeçilmez oyunu Half-Life ve paketi Counter-Strike ile büyüdü bir nesil. Internet kafelerde saatlerce sıra bekleyip yine saatlerce sıra beklettiler. Büyük küçük herkes yaptı bunu, hatta daha ileri gidenler oldu. Oyunu ciddiye alıp hırs yapanlar, birbirlerine eline ilk geçirdikleri şeyleri –ki genellikle klavye ve mouse oldu- fırlattılar. Olan caaaanım Microsoft klavyelere oldu.

Çok iş aştı bu oyun insanımızın başına. Internet kafe sahipleri zabıtalardan az ceza yemediler. Ama kazançlarını etkilememiş olacak ki, tınlamadılar bile! Bir çok çocuk okuldan kaçıp derslerini bir kenara attı sırf bu yüzden.  Harçlıklar hep Half-Life’a gitti… Peki suç oyunda mı?

Kesinlikle hayır.

Oyun oynamayı bile beceremiyoruz. Her şeyin b.kunu çıkarttığımız gibi, bilgisayarın da cılkını çıkartıyoruz. Ne kontrol edebiliyoruz, ne denetleyebiliyoruz ne de yeri geldiğinde engelleyebiliyoruz. Bir baba çocuğunun okuldan kaçıp internet kafeye gittiğini nasıl bilmez? Yahut okul idaresi buna nasıl tepkisiz kalır? Hele kafe sahibi çocuğu nasıl kapısından içeri alır?



Yazının başında bunları dile getirmek aklımın ucundan bile geçmiyordu. Zevkli bir oyun olduğundan ya da ne bileyim, multiplayer fps’nin ender ve güzel örneklerinden biri olduğundan bahsedecektim. Ama içimden gelmedi bir an.
İnsan bazen isyan bayraklarını çeker ya kendi kendine, ‘’Yeter Ulan!’’ der; ben de içimden çığlıklar atıyorum şu an öyle. Radikal ve saçma sapan düşünceleri geçiriyorum aklımdan. ‘’Yok size oyun moyun, siz hiçbir şeyi hak etmiyorsunuz, ot gibi yaşayın ölün gidin’’ diyorum. Abartıp bilgisayarı hayatımıza sokanlara da laf edebilirim ama, WoW’a kıyamıyorum şimdi… İşin ‘’iş’’ tarafından çoktan geçtim.

Geçen gün Serious Sam oynadım yine. Yok böyle bir oyun yahu. Başına oturup, bitirmeden kalkmak mümkün değil. İlk oynadığımda da öyle yapmıştım. Başına geçtim ve bitti. Daha sonra kuzenimle beraber de multiplayer şeklinde bitirdik. Beraber oynamak da zevkli oluyor, takım olmak çoğu insanın hoşuna gider ya, oyun oynarken de öyle.

Kafamı dağıtmak için yazdığım şu bir-iki paragraftan sonra konuyu toplamak gerekirse eğer, neyse ki diyorum, Half-Life furyası geldi geçti ve bitti. Ondan sonra da hastalık derecesinde bir durum söz konusu olmadı, şükretmek lazım.

Yine de dikkatli olmak gerek..

Çevrimdışı Acmert

  • **
  • 268
  • Rom: 24
    • Profili Görüntüle
Ynt: Counter Terrorist Win!
« Yanıtla #1 : 28 Eylül 2012, 20:49:43 »
Nedense hala okuldan kaçıp, Counter-Strike oynamaya gidiyorum. Bağımlılık yapıyor resmen.