Portal 2'yi önce oynayıp Portal 1'i az önce bitirdim. Her ne kadar bu ikinci oyunun konusu olsa da bir için ayrı konu açmak istemedim.
Portal çok kısaydı yahu -_-. Portal 2 ciddi anlamda çok daha zor ve terleticiydi. Hemen bitti oyun, tadı damağımda kaldı. Ama buna karşın 19. test chamber bitip de artık glaDOS'u kucaklayacağımız (?) kısma giderken de fazla uzatılmış diye düşünüyorum. Tabii bunlar hep 2'yi önce oynamamdan olabilir. Fakat ilk oyunun oldukça kısa olduğu bir gerçek.
Ancak ilkinin bir yanı var ki, onu ikide yaşayamamıştım. glaDOS böyle normal normal konuşup (asıl halini bildiğim için her bizi övdüğünde tüylerim diken diken oldu), yavaş yavaş sapıtırken insanı oturduğu yerde bir güzel rahatsız ediyor. O kısmı çok başarılı buldum. Anonslar sırasında seslerin gidip gelmesi ve glaDOS'un ilk defa kontrolden çıktığı cümlede: "Ve testin sonuna geldiğinde sen ... (cızırtı ve kısa süreli sessizlik) kaybedeceksin." O nasıl bir soğukkanlılık o.O? Tam burada koltuğumda şöyle bir omzumun üstünden geriye baktım. Aynı zamanda ilk oyun devamının olacağını resmen ilan ediyor. Bu da hoş bir ayrıntıydı. İlk oyunu çıktığı dönemde oynayanlar herhalde ikinciyi büyük sabırsızlıkla beklediler.
İlk oyunu çok güzel olup, ikincisi şahane, hatta son on yılın en iyi oyunu olarak adlandırılan Portal'ı oynamamak bence çok büyük ayıp. Yani Portal'a oyun da diyemiyorum ben, sanki hakaret edip hafife almışım gibi geliyor. Her Portal oynayışımda resmen zihnim açılıyor. Oyunların şiddet ve kan demek olmadığının da çok büyük kanıtı.
Alın oynayın, ikinci oyunda da "asıl" glaDOS'u görüp belki de ilk defa birinin size laf sokmasından zevk alın.
Sonuç: oyunu ters sırayla oynamış olsam da kek gerçekliğini ben de sorgulamış oldum böylece.