Kayıt Ol

Anket

Batman' de Eski Joker mi, Yeni Joker mi dikkatinizi daha çok çekti?

Yeni Joker--Heath Ledger
20 (95.2%)
Eski Joker--Jack Nicholson
1 (4.8%)

Toplam Oy Verenler: 20

Batman'de Eski Joker mi, Yeni Joker mi?

Çevrimdışı boromir

• **
  • 374
  • Rom: -4
    • Profili Görüntüle
Batman'de Eski Joker mi, Yeni Joker mi?
« : 21 Haziran 2010, 23:45:10 »
Batman' de Eski Joker mi, Yeni Joker mi dikkatinizi daha çok çekti?
Yeni Joker--Heath Ledger
Eski Joker--Jack Nicholson

Benim Görüşüm: Eski jokeri filmde hiç görmedim yani eski Batman filmlerini hiç izlemedim bu yüzlen yeni joker dedim. Adam bir harika oynamış. Bence eskisinden iyi oynamıştır.

Çevrimdışı Amras Ringeril

• 2483
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Batman' de Eski Joker mi, Yeni Joker mi?
« Yanıtla #1 : 21 Haziran 2010, 23:55:27 »
Eskisini izlemedim deyip ardından eskisinden iyi oynamıştır demen de bir acayip doğrusu.

Jack Nicholson kendi şahsında muhteşem bir oyuncudur ve Joker rolünde über düzeye ulaşmıştır. Nicholson'ın Joker performansı ilk bakışta çok tekdüze görünse de (Ledger'ınkine göre) karakterin derinliği açısından tam olarak başarı örneği diyebiliriz. Çünkü Joker kendi doğasında da duygusuz, belirli düşüncelerini dahiyane planlarla canlandıran bir karakter olarak görünüyor. Nicholson da bunu mükemmel yansıtmış.

Belki de en büyük özelliği karakterin inanılmaz derecede itici olması. Joker'in gerçekte varolduğunu düşündüğünüzde birebir karşılaşmanızda eğer hayatta kalırsanız nefret edersiniz ondan. Nicholson'ın rolü de işte tam bunu başarıyor. Joker'den nefret ettiriyor.

Yeni Joker'e yani efsanevi performansıyla Heath Ledger'e gelirsek. Kesinlikle bir efsane yaratmış. Sinemada izlenebilecek en iyi performanslardan birisi. Benim gördüğüm en başarılı kötü adam karakterlerinde ilk 3e girer. (Bir tane de Hans Landa karakteri var ) Burda da yeni Batman'in yapısına uygun bir karakter görüyoruz. Dengesizlik abidesi ama nefret etmiyorsunuz. Seviyorsunuz! Çünkü yozlaşmış dünya gerçeklerini pat diye yüzünüze vuruyor. Onlarla eğleniyor, anarşiyi ve kaosu klişe amaçlar için değil sadece eğlenmek için kullanıyor. (Son zamanlarda Türkiye'de yükselen bir kaç internet akımına bakınız)

Heath Ledger'ın inanılmaz hareketli ve insanüstü performansıyla yeni Joker daha eğlenceli duruyor. Ama kişisel görüşüm ikisinin de aynı isim altında iki farklı filmde boy gösterdiği yönünde. Burton'ın Batman'i ve Nolan'ın Batman'i arasında farklar var. Joker de onlardan nasibini almış. İkisi de kendi evrenleri içinde en başarılı performanslardır. Ledger'ınki biraz daha önde olsa da ikisine de oy vermem.
try again fail again fail better

Çevrimdışı KoyuBeyaz

• 2753
  • Rom: 59
  • Rasyonalist dominant.
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 21 Haziran 2010, 23:56:18 »
Heath Ledger bugüne kadar çekilmiş herhangi bir filmde, oynanmış herhangi bir rolün hakkını en iyi veren aktördür bence. Efsanedir, canlandırdığı karakter kadar orjinaldir, kötü adamlara sempati duyulmasını sağlamış ve büyük klişeleri sorgulatmıştır. Bir tanedir o, hep öyle kalacaktır.

Why So Serious?

Dip not: Aynı anda yazılmış bu iki yorumdan da zaten birçok şey anlaşılıyor sanıyorum.  :P
Uzay elbisemle kavgaya hazırım.

Çevrimdışı boromir

• **
  • 374
  • Rom: -4
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 21 Haziran 2010, 23:57:33 »
İşte Eski Joker:

Spoiler: Göster

İşte Yeni Joker:

Burdada İkisi Birden:

Heath Ledger bugüne kadar çekilmiş herhangi bir filmde, oynanmış herhangi bir rolün hakkını en iyi veren aktördür bence. Efsanedir, canlandırdığı karakter kadar orjinaldir, kötü adamlara sempati duyulmasını sağlamış ve büyük klişeleri sorgulatmıştır. Bir tanedir o, hep öyle kalacaktır.

Why So Serious?

Sana Canı Gönülden KATILIYORUM DOSTUM... :clap :fringa

Çevrimdışı Malkavian

• 2152
  • Rom: 57
  • I was lost in the pages of a book full of death..
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 22 Haziran 2010, 09:42:57 »
Hep öldükten sonra değeri anlaşılır diyenler olacak belki ama:

1. joker ruhsuz ve yılların getirmiş olduğu aktörlük deneyimi ile pek fazla değişime gerek duymadan ortalamanın hafif üstünde performans sergilemişti.

2. Joker Heath Ledger. Ben bu adamı severim Shannyn Sossamon ile oynadığı Şövalye (A Knight's Tale) adlı filmde de çok hoşuma gitmişti. Gel gör ki batman i izleyince bu adamın o adam olduğunu cast a bakmadan anlayamadım bile o kadar iyi rol yapmış o kadar güzel makyaj kullanılmış ve o kadar mimikleri ve karakteri geliştirmiş. Ve bu dudak yalama mimiği de joker e yapışacak derecede süper bir buluş olmuş :)

Kesinlikle Heath Ledger daha iyi bir Joker.

Why so Serious?

Çevrimdışı mit

• *
  • 5536
  • Rom: 96
  • Kronik Anakronik
    • Profili Görüntüle
    • Yorgun Savaşçı'nın Günlüğü
« Yanıtla #5 : 22 Haziran 2010, 10:04:34 »
İki Joker birbirlerinden tamamen farklı. Birincisi Tim Burton'ın karanlık Batman evrenine ait bir Joker. Kötü, itici, çılgın... Tıpkı Alan Moore'un yazdığı karanlık yıllardaki Joker'i andırıyor. Ve Dark Knight çekilinceye kadar o Joker gelmiş geçmiş en iyi Joker olarak biliniyordu.

İkinci Joker, Batman'i yeniden popülerleştirmek adına yaratılan yeni seride yer alıyor ve oranın havasına uygun olacak şekilde tasarlanmış. O da çok başarılı, hatta muhteşem bir performans sergiliyor.

Yeni kuşağın yeni Joker'i seçmesini anlayışla karşılıyorum. Ama benim gibi iki Joker'i birden izlemiş, iki farklı dönemin havasını solumuş biri için seçim yapmak zor. İkisini kıyaslayamam. Berabere...
Jackal knows who you are,
Jackal knows where you are.
Try to hide if you dare.
Do your best, i don't care.

Çevrimdışı Laughing Madcap

• 960
  • Rom: 51
  • The Oncoming Storm
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 11 Kasım 2010, 20:05:47 »
Konuyu yerin altından çıkartıyor, hoplatıyor, göğsümde yumuşatıp gelişine vole vuruyorum fakat böyle bir başlığı görünce dayanamadım.

İlk Joker, o dönem için oldukça güzel bir makyajla, o dönemin - ki bence her dönemin - efsanevi oyuncusu Jack Nicholson tarafından başarıyla canlandırılmıştı. Tim Burton'ın karanlık Gotham'ına uygun, kötü bir mafyadan, kötülüğü her şekilde zorlayan ve bunu yaparken eğlenen, tamamen kötü bir karaktere bürünüyordu. İlk Joker katıksız kötüydü, bunları yaparken ortada bir nedeni yoktu.

İkinci Joker, Christopher Nolan Gotham'ına, yani 1950'lerin Chicago'suna uygun bir şekilde, mafyaların arasında yükselen birisiydi. Geçmişi yoktu, Batman gibi birden çıkmıştı. Batman gibi kendine has nedenleri vardı ve Batman gibi kendine has kuralları -kuralsızlıkları- vardı. İkinci Joker bir Anarşistti çünkü Batman Gotham'ı düzene sokuyordu. Eğer Gotham tamamen kaos içinde olsaydı, muhtemelen Joker'i çok ciddi ve kuralcı görecektik. İkinci Joker ilkine göre daha griydi ve ilki gibi palyaçoluktan çok zihinsel problemleri olan birisi gibiydi. Ve tabi ki, Heath Ledger gibi yıldızı tam anlamıyla parlayamamış birisi tarafından, beklenenin çok üstünde canlandırılmış, adeta oyunculuk dersi verilmişti. Oyuncunun erken ölümünün de bu garip, kötücül havaya etkisinin büyük olduğunu düşünüyorum.

Tim Burton'ın Batman'i, Nolan'ın Batman'inden oldukça farklı olduğu için, iki Joker'i karşılaştırmak yersiz olur. İki oyuncuyu, yetenekleri ve yaptıkları bazında karşılaştırmak ise büyük hakaret. O yüzden başlıktaki soruya şöyle cevap veriyorum; ikisi de değil.

Batman: Arkham Asylum'u oynayan bilir, oradaki Joker bence şimdiye dek resmedilen en iyi Joker'di. Henüz beyazperdeye - ya da televizyona - yansıtılan Joker'lerin çizgi romanlarda okuduğumuz Joker'e benzemediklerini düşünüyorum.

Not: Ha şu da var tabi, Joker tamamen bir soru işareti. Geçmişi ve karakteri bilinmezliklerle dolu, o yüzden farklı farklı resmedilmesi de normal.
Attention all planets of the solar federation
We have assumed control.

Çevrimdışı kargasiz

• 428
  • Rom: 7
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 27 Şubat 2015, 16:56:56 »
Açık ara ikinci joker'dir.

Jokeri resimlerini kafandan sil ve hayal et deseydiler ancak böyle bir karakter hayal ederdim, Heath Ledger'ın mükemmel oyunculuğu Joker'e adeta ruh vermiş gibi. Tekrar Dark Knight serisine başlayasım geldi.

mit gibi ben de iki dönemi birden görmüş biri olarak, ilk jokerin oyunculuğu ne kadar iyi olursa olsun kafamda canlandırdığım Joker'e uymuyordu o görüntü. Tabiki filmin çekim yöntemleri ve Batman karakterinin anlatılış biçimleri vardı konunun içinde ama benim gönlümü ikinci Joker fethetmiştir.

Heath Ledger'ı Casanova filmiyle çok sevip takip etmeye başlamıştım. Herkes onu Brokeback Mountain ile biliyordu Joker'e kadar. Bir onu bir de Philip Seymour Hoffman'ın ölmesine üzüldüm Holywood'da şimdiye kadar. Başka da üzülmem herhalde bundan sonra.